Opel Karl: Από μικρό μαθαίνεις την αλήθεια

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα παρουσιάσει στη Γενεύη το πιο μικρό μοντέλο στην ιστορία της, το νέο Opel Karl.
Opel Karl: Από μικρό μαθαίνεις την αλήθεια
του Σπύρου Ρέκκα

Το 85ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, είναι σταθμός στην ιστορία της γερμανικής μάρκας που ειδικεύεται και στη κατασκευή μικρών αυτοκινήτων. Η αυτοκινητοβιομηχανία που έχει συμβάλει καθοριστικά στην δημιουργία αξιόπιστων μοντέλων είναι έτοιμη για τη μεγάλη στιγμή. Δίπλα στην λίμνη της Γενεύης θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του πιο μικρού μοντέλου στην ιστορία της.

Ο λόγος για το Opel Karl, ένα μοντέλο της κατηγορίας μίνι, που θα βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής με έναν ιδανικό συνδυασμό ευρυχωρίας και μικρών διαστάσεων. Το ελκυστικό πεντάθυρο μοντέλο είναι ένα αυτοκίνητο για πελάτες που αναζητούν μία προσιτή λύση, η οποία να συνδυάζει καθημερινή χρηστικότητα με άνεση και χαμηλή κατανάλωση με σύγχρονες τεχνολογίες.

Η μάρκα ανακοίνωσε ότι είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για πελάτες με ευαισθησία σε θέματα τιμής. Με τιμή που ξεκινά από 9.500 ευρώ (βασική τιμή συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ στη Γερμανία) οι πελάτες θα αποκτούν ένα πεντάθυρο αυτοκίνητο, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι πέντε άτομα, η προαιρετικά να προσφέρει χώρο αποσκευών 940 λίτρα και όλα αυτά με μήκος 3.68 μέτρα.

Διατίθενται τρεις εκδόσεις εξοπλισμού και πολλές εξωτερικές αποχρώσεις. Σύμφωνα με τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel, το νέο μέλος της οικογένειας εντυπωσιάζει όχι μόνο με την εμφάνιση αλλά και με τις ενδότερες αρετές του. Κάτω από το καπό, υπάρχει η τελευταία γενιά τεχνολογίας κινητήρων της Opel, ο νέος 1.0 ECOTEC με 75 ίππους. Ο αλουμινένιος χιλιάρης τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας σε συνδυασμό με πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και το πακέτο ecoFlex έχει μέση κατανάλωση 4,3 λίτρα/100 χλμ. και μόνο 99 γραμ.CO2/χλμ.

Επίσης το Opel Karl προσφέρει πολυάριθμα χαρακτηριστικά ασφάλειας και άνεσης πρωτοφανή για τέτοια κατηγορία τιμής. Επιπλέον του Hill Start Assist, το σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας (Lane Departure Warning) που ενσωματώνεται στην εμπρός κάμερα είναι ένα ακόμα στοιχείο ασφάλειας. Όπως τα Adam και Corsa, το Karl διαθέτει το City mode που μειώνει την προσπάθεια στο τιμόνι με πίεση ενός μπουτόν, διευκολύνοντας τους ελιγμούς σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας.

Διατίθεται επίσης Park Assist, ενώ το Cruise Control με περιοριστή ταχύτητας προσφέρεται στάνταρ από την έκδοση Enjoy. Οι προβολείς ομίχλης εγγυώνται βελτιωμένο φωτισμό σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, ενώ η ενσωματωμένη λειτουργία φωτισμού στροφών παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια για τον οδηγό και τους άλλους χρήστες των δρόμων.

Το 85ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης ανοίγει τις πύλες του για το κοινό την Πέμπτη 5 Μάρτιου και θα είναι ανοιχτό έως την Κυριακή 15 Μάρτιου. Το λανσάρισμα του Opel Karl στην Ελλάδα, προγραμματίστηκε στα μέσα Ιουνίου 2015.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v