Νέες δυναμικές εκδόσεις του Ford Fiesta

Δύο ολοκαίνουργιες εκδόσεις του Fiesta λανσάρει η Ford, οι οποίες ξεχωρίζουν για τα δυναμικά τους χαρακτηριστικά.
Νέες δυναμικές εκδόσεις του Ford Fiesta
του Σπύρου Ρέκκα

Η Ford λανσάρει δυο νέες εκδόσεις του Fiesta, οι οποίες διακρίνονται για τα δυναμικά χαρακτηριστικά τους. Πρόκειται για τις Red Edition και Black Edition, που θεωρούνται οι ισχυρότερες προτάσεις της κατηγορίας με βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost. Η απόδοση του μοτέρ αυξήθηκε στους 140 ίππους.

Εμπνευσμένα από παγκόσμιες σύγχρονες τάσεις για έντονες χρωματικές αντιθέσεις, τα δίχρωμα μοντέλα διατίθενται σε έκδοση Race Red, με οροφή και λεπτομέρειες σε gloss black και σε έκδοση Panther Black, με οροφή και λεπτομέρειες σε gloss red.

Τα τρίθυρα μοντέλα διαθέτουν πλαίσιο εμπρός πάνω και κάτω αεραγωγών, σπόιλερ εμπρός προφυλακτήρα, καλύμματα καθρεπτών με χρωματική αντίθεση, ζάντες αλουμινίου Panther Black 16-ιντσών ή προαιρετικά 17-ιντσών. Το κιτ αμαξώματος περιλαμβάνει εμπρός και πίσω σπορ προφυλακτήρες, πλαϊνές ποδιές και πίσω αεροτομή οροφής, ενώ η χρωματική αντίθεση της οροφής και των δύο μοντέλων δημιουργεί μία έντονη αντίθεση.

Τα μοντέλα διαθέτουν κεντρική κονσόλα και λαβές θυρών σε gloss black, μαύρο δερμάτινο σπορ τιμόνι και κάλυμμα επιλογέα ταχυτήτων με κόκκινη ραφή. Μαύρα πατάκια με κόκκινη ραφή και ανθρακί μαύρα σπορ καθίσματα σε υλικό Ultimate με αντίθετη κόκκινη ραφή και εξωτερικές επιφάνειες.

Ο 1.0 EcoBoost 140 ίππων έχει νέα χαρτογράφηση ελέγχου υπερπλήρωσης, χρονισμού βαλβίδων και πεταλούδας γκαζιού, ώστε σε συνδυασμό με το νέο intercooler να προσφέρει 12% περισσότερη ισχύ και μία ακόμα πιο σπορ οδηγική εμπειρία με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 9΄΄ και τελική ταχύτητα 201 χλμ./ώρα, σε συνδυασμό με κατανάλωση 4,5 λίτρα/100χλμ.και εκπομπές CO2 104 γραμ./χλμ.

Τα Fiesta Red Edition και Fiesta Black Edition αυξάνουν την οδηγική ικανοποίηση με την ανανεωμένη κλιμάκωση σχέσεων στο πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και το σπορ σετάρισμα της ανάρτησης. Επιπλέον των νέων ρυθμίσεων αμορτισέρ και ελατηρίων, η σπορ ανάρτηση χρησιμοποιεί πιο άκαμπτο πίσω άξονα και νέα ρύθμιση του Electronic Power Assisted Steering που μέσω διαφορετικής καμπύλης υποβοήθησης προσφέρει καλύτερη πληροφόρηση από το σύστημα διεύθυνσης.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 16.240 ευρώ, ενώ συμπεριλαμβάνονται η απόσυρση και η προσφορά της εταιρειας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v