Τρία μοντέλα της Kia στο Παρίσι

To νέο Kia Sorento, το Kia Rio και το Kia Venga αποτελούν τη «χρυσή» τριπλέττα που θα παρουσιάσει η Kia στην έκθεση του Παρισιού.
Τρία μοντέλα της Kia στο Παρίσι
του Σπύρου Ρέκκα

Το νέο Kia Sorento θα πραγματοποιήσει το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στο Σαλόνι του Παρισιού, μαζί με τα Kia Rio και Venga. Επίσης θα παρουσιαστεί τo νέο Kia Optima T-Hybrid, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Kia ήπιας υβριδικής τεχνολογίας. Το νέο Kia Sorento SUV διαθέτει καινούργιο, διακριτικό σχεδιασμό, εσωτερικό premium και ακόμα μεγαλύτερη πρακτικότητα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εξοπλίζεται με προηγμένες τεχνολογιες που χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της πρακτικότητα και της ευκολίας: Around View Monitor (περιμετρική οθόνη προβολής), με τέσσερις κάμερες βοηθώντας τον οδηγό να ελιχθεί όταν σταθμεύει, Smart Power («έξυπνη» ηλεκτρική πίσω πόρτα). Μακρύτερο, φαρδύτερο και χαμηλότερο από το δεύτερης γενιάς Sorento και με μεγαλύτερο μεταξόνιο, το νέο μοντέλο μεγιστοποιεί την ευρυχωρία και την πρακτικότητα της καμπίνας. Ο χώρος φορτίου αυξάνεται σε 605 λίτρα ενώ διατίθεται με πέντε αλλά και επτά καθίσματα. Για τους ευρωπαίους αγοραστές θα διατίθενται τρεις κινητήρες. Ένας βενζινοκινητήρας άμεσου ψεκασμού 2.4 (GDI), καθώς και δύο κινητήρες turbo-diesel 2,2 και 2.0. Το νέο Sorento θα πωλείται σε όλη την Ευρώπη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015. Η διάθεση του στην ελληνική αγορά θα κριθεί αναλόγως των οικονομικών συνθηκών που θα επικρατούν τότε.

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι θα παρουσιαστεί και το bestseller μοντέλο της μάρκας, το Rio. Το Kia Rio έφθασε τις 471.000 πωλήσεις για το 2013 σε όλο τον κόσμο και βρίσκεται μεταξύ των τριών κορυφαίων μοντέλων της μάρκας σε πωλήσεις στην Ευρώπη με 56.821 μονάδες. Το ανανεωμένο Kia Rio έχει μικρές αλλαγές στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, διατηρεί όμως τα βασικά χαρακτηριστικά του που έχουν αποδειχθεί τόσο δημοφιλή στους ιδιοκτήτες του.

Το ανανεωμένο Rio διαθέτει νέας σχεδίασης εμπρός προφυλακτήρα και φώτα ομίχλης, καθώς και νεότερη έκδοση της μάσκας «μύτη του τίγρη», σήμα κατατεθέν της μάρκας. Τρία νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου, 15, 16 και 17-ιντσών, και ο καινούργιος πίσω προφυλακτήρας, ολοκληρώνουν τις αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Στην καμπίνα του έχει προστεθεί χρώμιο στις λεπτομέρειες του εσωτερικού και νέο ηχοσύστημα. Για την ευρωπαϊκή αγορά θα υπάρχουν έως και τέσσερις αποδοτικοί κινητήρες με απόδοση από 75-90 ίππους με πεντατάχυτο ή εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων ταχυτήτων. Το ανανεωμένο Kia Rio αναμένεται να αρχίσει να πωλείται σε όλη την Ευρώπη στις αρχές του 2015.

Πέντε χρόνια μετά το λανσάρισμά του, η Kia θα αποκαλύψει το ανανεωμένο Kia Venga στο Παρίσι. Το δημοφιλές compact MPV της μάρκας σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται στην Ευρώπη για τους ευρωπαίους καταναλωτές. Το ανανεωμένο Venga συνεχίζει να προσφέρει πρακτικότητα, ευελιξία και αξιοπιστία. Διαθέτει ανανεωμένη εμφάνιση, πιο εξελιγμένη καμπίνα και νέες ζάντες αλουμινίου.

Η νέα ήπια υβριδική τεχνολογία της Kia παρουσιάστηκε στις αρχές του χρόνου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Αναπτύχθηκε από το ευρωπαϊκό κέντρο έρευνας & ανάπτυξης για χρήση σε μελλοντικά μοντέλα. Το Kia Optima T-Hybrid (υβριδικό turbo) που δημιουργήθηκε ως αυτοκίνητο επίδειξης είναι η πρώτη εφαρμογή του νέου ήπιου υβριδικού συστήματος κίνησης της Kia. Τροφοδοτείται από ντιζελοκινητήρα 1.7 CRDi σε συνδυασμό με ένα μικρό ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται από μία μπαταρία, μολύβδου - άνθρακα 48V. Η νέα μονάδα επιτρέπει στο Optima Hybrid T-show να να οδηγείται μόνο με ηλεκτρική ενέργεια σε χαμηλές ταχύτητες αλλά και όταν ταξιδεύει με σταθερή ταχύτητα, ενώ η μπαταρία επαναφορτίζεται σε κάθε επιβράδυνση ανεξαρτήτως της ταχύτητας του οχήματος
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v