Η Peugeot στη Διεθνή Έκθεση του Πεκίνου

Η Peugeot με την έκθεση 16 συνολικά μοντέλων, παρουσιάζει στην Κίνα την πιο ολοκληρωμένη και πιο μοντέρνα γκάμα στην ιστορία της.
Η Peugeot στη Διεθνή Έκθεση του Πεκίνου
του Σπύρου Ρέκκα

Σε ένα περίπτερο συνολικής επιφάνειας 1346τ.μ. η Peugeot με την έκθεση 16 συνολικά μοντέλων παραγωγής και πρωτότυπων, παρουσιάζει στην Κίνα, την πιο ολοκληρωμένη και πιο μοντέρνα γκάμα στην ιστορία της: η απόλυτη έκφραση της Γαλλικής γοητείας ενσαρκώνεται με την παρουσίαση του 2008, ενός Crossover πόλης, και συνεχίζεται με την σειρά ειδικών εκδόσεων με την ονομασία Roland Garros, το πρωτότυπο Exalt και το 2008 HYbrid Air που αποτελεί ένα μοναδικό δείγμα τεχνογνωσίας.

Η έναρξη της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου του Πεκίνου σηματοδοτεί και την επίτευξη εκπληκτικών αποτελεσμάτων για τις πωλήσεις της μαρκας στην κινεζική αγορά. Κατά το 1ο τρίμηνο του 2014, η μάρκα ταξινόμησε πάνω από 85.000 οχήματα, αριθμός που μεταφράζεται σε αύξηση της τάξης του 18.6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013, με την συνολική αγορά να εμφανίζει αύξηση πωλήσεων κατά 13.3% για την ίδια περίοδο. Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα ιστορικό ρεκόρ για τις πωλήσεις της Peugeot στην Κίνα. Μεγάλη επιτυχία γνώρισε το λανσάρισμα όλων των πρόσφατων μοντέλων. Το 3008 που παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2013 στην Chengdu εξασφάλισε πάνω από 52.000 παραγγελίες τον προηγούμενο χρόνο, αριθμός ρεκόρ που ξεπέρασε κατά πολύ τους αρχικούς στόχους της εταιρείας, και το 301 έχουν ήδη προτιμήσει πάνω από 23.000 οδηγοί από τις 19 Νοεμβρίου που παρουσιάστηκε επίσημα στην Canton.

Το 2008, ένα μοντέλο Crossover πόλης που παρουσιάστηκε στην Ευρώπη την άνοιξη του 2013, έτυχε μίας ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από το κοινό και κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 130.000 παραγγελίες σε λιγότερο από 1 χρόνο κυκλοφορίας στην κινεζική αγορά. Με την κυκλοφορία του στην Κίνα, μία αγορά για μικρομεσαία SUV που αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, το 2008 προβλέπεται να υπερβεί τον ετήσιο στόχο των 221.000 μονάδων που έχει τεθεί παγκοσμίως για ολόκληρο το 2015. Το 2008 θα δώσει μεγάλη ώθηση στη μάρκα ώστε να κατακτήσει το αγοραστικό κοινό των νέων ηλικίας λίγο κάτω από τα 30, που αποκτούν για πρώτη φορά αυτοκίνητο, και ανήκουν στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη μεσαία τάξη.


Exalt: ένας τυπικός εκπρόσωπος του DNA της μάρκας, εμπνευσμένο από το πρωτότυπο Onyx. Kατορθώνει να συνδυάζει διαφορετικές σχεδιαστικές φιλοσοφίες. Στις προδιαγραφές του ενσωματώνονται παραδοσιακά υλικά αλλά και μηχανολογικές καινοτομίες και τεχνογνωσία τόσο από την γαλλική, όσο και από την κινεζική κουλτούρα. Εφοδιάζεται με το σύστημα κίνησης HYbrid4 συνολικής ισχύος 340 ίππων, που συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1.6 THP 270 και έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 50 kW που κινεί τους πίσω τροχούς. Η κίνηση περνά και στους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων.

Εκμεταλλευόμενη την τεράστια αναγνωρισιμότητα που έχει στην Κίνα το διάσημο τουρνουά τένις του Roland-Garros, και την κομψότητα που συνοδεύει ότι σχετίζεται με αυτό, η Peugeot παρουσιάζει για 3η συνεχόμενη χρονιά τρείς ειδικές εκδόσεις που φέρουν το διάσημο όνομα: το 3008, το 508 και το 308 CC Roland Garros.Οι ξεχωριστές και πλήρως εξοπλισμένες αυτές εκδόσεις τονίζουν τόσο την επέτειο των 30 χρόνων της συνεργασίας της PEUGEOT με τον φημισμένο αγώνα, όσο και την υπογραφή της παγκόσμιας συνεργασίας της μάρκας με τον Novak Djokovic, ενός συμβόλου του παγκόσμιου αθλητισμού, Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη, και εξαιρετικά δημοφιλούς στην Κίνα.


Λίγους μήνες μετά την πρώτη παρουσίαση στην έκθεση της Φρανκφούρτης, το κινεζικό αγοραστικό κοινό γνωρίζει και το RCZ R, την έκδοση υψηλών επιδόσεων του RCZ sports coupé, ενός εμβληματικού μοντέλου, που αποτελεί ένα ακόμη δείγμα της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας της μάρκας, σε τομείς όπως ο σχεδιασμός και οι οδηγικές συγκινήσεις. Ο νέος κινητήρας των 1.6 που αποδίδει 270 ίππους και εκπέμπει μόλις 145γραμ./χλμ. CO2, κατατάσσει το RCZ R σε κορυφαία θέση, τόσο στην κατηγορία των επιδόσεων, όσο και της απόδοσης.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v