@HOMEPETS

Τι προσπαθεί να σου πει η γάτα σου;

Μάθε να «μεταφράζεις» τα νιαουρίσματα της γάτας σου και την γλώσσα του σώματός της για να ξέρεις τι θέλει να σου πει κάθε φορά.

Τι προσπαθεί να σου πει η γάτα σου;

Είναι η βασική διαφορά μεταξύ γάτας και σκύλου: Μπορείς να καταλάβεις πολύ εύκολα τι θέλει ο σκύλος σου και πότε είναι χαρούμενος γιατί δεν μπορεί να κρύψει τα συναισθήματά του. Η «γλώσσα» της γάτας όμως είναι πιο περίπλοκη… Γι’ αυτό παρακάτω συγκεντρώνουμε πολύτιμα «μυστικά» της γλώσσας του σώματος και των νιαουρισμάτων της, για να ξέρεις τι προσπαθεί κάθε φορά να σου πει.

Όταν δείχνει την κοιλιά της
Μπορεί να νιώθει χαλαρή και να γυρίζει ανάσκελα για να τεντωθεί, αλλά αυτό δε σημαίνει πάντα ότι αποζητά τα χάδια σου. Πολλές φορές, η στάση με εκτεθειμένη την κοιλιά και τα νύχια… έτοιμα για δράση, υποδηλώνει αμυντική στάση γιατί νιώθει απειλή.

Όταν κλείνει τα μάτια της
Για την γάτα, αυτό είναι απόλυτη ένδειξη εμπιστοσύνης. Όταν βλεφαρίζει αργά στην παρουσία κάποιου, στην ουσία λέει ότι δε νιώθει απειλή. Κι αν ανταποδώσεις την κίνηση, κλείνοντας τα μάτια σου αργά για λίγο, της δείχνεις ότι έχεις αντιληφθεί την παρουσία της και δεν την απειλείς.

Όταν παίζει με την ουρά της
Η ουρά προς τα πάνω δείχνει αυτοπεποίθηση. Η ουρά που μπλέκεται με την ουρά άλλης γάτας ή στα πόδια σου, δείχνει φιλικότητα. Η ουρά «κρυμμένη» κάτω από τα πόδια της δείχνει ανασφάλεια ή νευρικότητα. Η όρθια αλλά και τεντωμένη ουρά δείχνει ως γνωστόν ότι η γάτα νιώθει να απειλείται – ιδιαίτερα αν συνδυάζεται με ανατρίχιασμα και όρθωμα της πλάτης. Και η ουρά που… τρέμει δείχνει αγάπη.

Το μέγεθος των ματιών της
Όταν η γάτα φοβάται, το βλέμμα της στενεύει και οι κόρες της διαστέλλονται, και αντιστρόφως. Σημειώστε ότι η απευθείας οπτική επαφή φοβίζει την γάτα – γι’ αυτό και πλησιάζει συνήθως το πρόσωπο που αποφεύγει να την κοιτάξει. Ίσως γι’ αυτό πολλοί την «παρεξηγούν» και αναρωτιούνται γιατί δεν ασχολείται με τους ίδιους που της δείχνουν τόσο ενδιαφέρον και προτιμά αυτούς που την αγνοούν.

Όταν παραμονεύει
Η γάτα από τη φύση της, όταν βλέπει κάτι να κινείται (από ένα ποντίκι ή ένα αντικείμενο μέχρι… το χέρι σου) ετοιμάζει το σώμα της για να το κυνηγήσει και να επιτεθεί. Μάλιστα, όταν πλησιάσει αρκετά, οι κόρες διαστέλλονται, οι ουρά «παίζει» χαμηλά, τα αυτιά πλαταίνουν και στην ουσία η γάτα προσπαθεί να πει στον «αντίπαλο» να κάνει πίσω. Γι’ αυτό, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να τη χαϊδέψεις ή να της τρίψεις το πρόσωπο. Οι γρατσουνιές είναι σίγουρες.

Όταν βγάζει ήχους
Το γουργουρητό συνήθως σημαίνει ικανοποίηση ή χαλάρωση κατά την ανάρρωση από κάποια ασθένεια. Το νιαούρισμα σε ψηλές νότες δείχνει φιλικότητα. Το γρύλισμα ή το ξεφύσημα λένε «μείνε μακριά», ενώ το νιαουρητό-κλαψούρισμα συνήθως δείχνει ότι απειλείται από άλλο ζώο.

Πηγή

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Πατριώτης είναι κάποιος που αγαπάει τη χώρα του, αλλά δεν χωνεύει τους πολίτες της."

Εβάν Εσάρ

  • 1936 - Γεννιέται ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης.
    1952 - Η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη, μέχρι τότε, αεροπορική επίθεση κατά της Βόρειας Κορέας.
    1985 - Ένα Μπόινγκ 747 των Ινδικών Αερογραμμών συντρίβεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, με αποτέλεσμα 329 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.
    1993 - Μεγάλος μακεδονικός τάφος ανακαλύπτεται στην περιοχή μεταξύ Μεσιανής και Γιαννιτσών, 2,5 χλμ. από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας.
    1996 - Απεβίωσε ο πρώην πρωθυπουργός και ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου.

© 2002-2018 MEDIA2DAY