@HOMEPETS

Οι πιο δημοφιλείς ράτσες γάτας και τα χαρακτηριστικά τους

Όσα πρέπει να ξέρετε για τις πιο δημοφιλείς ράτσες γατιών, για να επιλέξετε την κατάλληλη για εσάς.

Οι πιο δημοφιλείς ράτσες γάτας και τα χαρακτηριστικά τους

Είναι πανέμορφες, αυτάρκεις, παιχνιδιάρες και ιδιαίτερες. Οι γάτες διαφέρουν πολύ από τα σκυλιά σε θέμα χαρακτήρα, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχετε λόγο να αποκτήσετε μία. Θα σας ανταμείψει με αγάπη και άφθονες ώρες γατίσιου χρόνου και χαδιών.

Δείτε παρακάτω τις πιο δημοφιλείς – και όμορφες – ράτσες γατών και τα χαρακτηριστικά της καθεμίας.

Σκωτσέζικη Φολντ

Θα την καταλάβετε από τα μικροκαμωμένα αυτάκια της που έχουν κλίση προς τα μπροστά και προς τα κάτω. Έχει γλυκύτατο χαρακτήρα, είναι δοτική και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Μάντσκιν

Διακρίνεται από μια μετάλλαξη η οποία της έδωσε κοντά ποδαράκια, αλλά είναι πλήρως λειτουργική παρ’ όλα αυτά. Είναι παιχνιδιάρα και της αρέσει να κυνηγάει, ενώ χαρακτηριστικό είναι το κάθισμά της στα πίσω πόδια, που θυμίζει… λαγουδάκι.

Ράγκντολλ

Με έντονο φουντωτό τρίχωμα και γαλάζια μάτια, αυτή η ράτσα λαχταρά προσοχή και περιποίηση και ανταποδίδει με συμπεριφορά που θυμίζει έντονα… σκύλο: σε υποδέχεται στην πόρτα, σε ακολουθεί σε κάθε δωμάτιο και κοιμάται μαζί σου.

Περσίας

Εντυπωσιάζει με το πυκνό, μακρύ τριχωμά της, το ολοστρόγγυλο κεφάλι και τα εκφραστικά της μάτια. Έχει γλυκό χαρακτήρα και προσαρμόζεται τέλεια σε κάθε σπιτικό, αν νιώσει ασφάλεια.

Σιβηρίας

Πανέμορφη, ναζιάρα και χαδιάρα, η γάτα Σιβηρίας έρχεται από τη Ρωσία με… αγάπη, την οποία χαρίζει απλόχερα στο αφεντικό της, αλλά και στους επισκέπτες αφού σπάνια θα κάνει ντροπές.

Ιμαλαίων

H συγκεκριμένη ράτσα ίσως να προέρχεται από κάποιο είδος της γάτας Περσίας και διακρίνεται για την αγάπη που τρέφει για το αφεντικό της, ακολουθώντας το παντού και προσπαθώντας να εστιάσει την προσοχή του σε εκείνη. Σε αντίθεση με τα άλλα είδη γάτας, δεν έχει επιθυμία να εξερευνήσει τη φύση.

Βιρμανίας

H «ιερή γάτα της Βιρμανίας» όπως είναι επίσης γνωστή, ξεχωρίζει για την λευκή μονοχρωμία της σε συνδυασμό με τις σκούρες πινελιές στα ποδαράκια της. Ο χαρακτήρας της είναι πολύπλευρος: μπορεί να είναι παιχνιδιάρα με το αφεντικό της, αλλά μπορεί να διασκεδάσει εξίσου εύκολα και μόνη της.

Αβησσυνίας

Θυμίζει… Αίγυπτο και απαντάται σε εκδοχές του κόκκινου, του μπλε ή του καστανοκίτρινου με χαρακτηριστικό της το ομοιόμορφο, χωρίς ραβδώσεις τρίχωμα. Τρελαίνεται για παιχνίδια, είναι αθλητική, αρκετά πιστή στο αφεντικό της και ενίοτε χειριστική.

Βεγγάλης

Αποτελεί άμεσο απόγονο διασταύρωσης της άγριας γάτας – λεοπάρδαλης και της οικόσιτης γάτας και είναι… δουλευταρού από τη φύση της. Της αρέσει να παίζει, να κυνηγά, να σκαρφαλώνει και να εξερευνά, ενώ μπορεί να γίνει και «καναπεδάτη», όποτε εκείνη όμως το θελήσει.

Σιάμ

Η πανάρχαιη αυτή ράτσα με την χαρακτηριστική φωνή, μπορεί να «μιλά» εξίσου αποτελεσματικά και με το σώμα της. Αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση «ανθρώπινης» γάτας αφού της αρέσουν οι αγκαλιές, το κρεβάτι ή το τραπέζι. Το ιδανικό κατοικίδιο για όσους θέλουν αλληλεπίδραση και παιχνίδι.

Ημίαιμη – οικόσιτη

Καμία γατο-λίστα δε θα ήταν πλήρης χωρίς την δημοφιλή οικόσιτη, ημίαιμη γάτα, εκείνη που ο περισσότερος κόσμος απολαμβάνει να έχει ως… οικογενειακό μέλος. Ο χαρακτήρας τους δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια, γιατί τον επηρεάζουν ένα σωρό παράγοντες. Σπάνια πάντως μια ημίαιμη γάτα που θα λάβει αγάπη, φροντίδα και παρέα δε θα απαντήσει με παντοτινή αγάπη και αφοσίωση.

Ν. Γ.

SPONSORED LINKS

"Καμιά εξαιρετική δουλειά δεν μπορεί να γίνει χωρίς συγκέντρωση και αυτοθυσία και μόχθο και αμφιβολία."

Μαξ Μπίρμπομ

  • 1812 - Ο Ναπολέων και οι Γάλλοι εισβάλλουν στην Ρωσική Αυτοκρατορία.
    1821 - Ιδρύεται με απόφαση των Προκρίτων Ύδρας η πρώτη Αστυνομία στην Ελλάδα.
    1894 - Η ΔΟΕ αποφασίζει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων κάθε 4 χρόνια.
    1913 - Η Ελλάδα και η Σερβία διαλύουν τη συμμαχία τους με τη Βουλγαρία, λόγω αμφισβήτησης των συνόρων στην περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης.
    1947 - Ένας Αμερικανός πιλότος αναφέρει ότι, είδε άγνωστα αντικείμενα να πετούν στον ουρανό, κοντά στο βουνό Ρέινιερ κοντά στην Ουάσιγκτον, τα οποία περιγράφει ως "ιπτάμενους δίσκους".

© 2002-2018 MEDIA2DAY