Πανέξυπνες ιδέες για αποθηκευτικούς χώρους στο σπίτι

Αναζητάτε τρόπους να… χωρέσετε αντικείμενα και «σαβούρα» σε μικρούς χώρους; Ιδέες και λύσεις που λύνουν χέρια.
Πανέξυπνες ιδέες για αποθηκευτικούς χώρους στο σπίτι

Η εξοικονόμηση χώρου είναι το άλφα και το ωμέγα για ένα τακτικό σπίτι, ιδιαίτερα αν αυτό το σπίτι έχει περιορισμένα τετραγωνικά. Από σκάλες και συρτάρια κουζίνας μέχρι πρωτότυπες κατασκευές που χωράνε – σχεδόν – τα πάντα, δείτε παρακάτω μερικές έξυπνες ιδέες για «κρυφούς» χώρους αποθήκευσης.


Η αποθήκευση αντικειμένων σε συρτάρια κάτω από το κρεβάτι αποτελεί συνήθη τακτική για εξοικονόμηση χώρου. Όμως η αποθήκευση πραγμάτων κάτω από το πάτωμα της κρεβατοκάμαρας είναι μια έξυπνη λύση για να γλιτώσετε χώρο στην κρεβατοκάμαρα.


Στο ίδιο δωμάτιο, το κεφαλάρι του κρεβατιού πιάνει σίγουρα χώρο και δεν μπορείτε να το ξεφορτωθείτε μιας και προσφέρει άνεση. Μπορείτε όμως να το χρησιμοποιήσετε ως αποθηκευτικό χώρο, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.


Εκ πρώτης όψεως, το παρακάτω δωμάτιο φαίνεται άδειο, όμως η πλατφόρμα του πατώματος λειτουργεί άψογα σαν χώρος αποθήκευσης για ρούχα, βιβλία και οτιδήποτε δεν χρησιμοποιείτε.


Κουτάλες, αναδευτήρες, σουρωτήρια και ένα σωρό ακόμα κουζινικά σκεύη που συνήθως καταλήγουν χύμα στο συρτάρι της κουζίνας προκαλώντας πανικό και ακαταστασία, μπορούν κάλλιστα να… συμμορφωθούν χάρη σε αυτό το βολικότατο συρτάρι.


Ακόμα μια περίπτωση όπου αντικείμενα συμμαζεύονται σε έναν αποθηκευτικό χώρο είναι η παρακάτω, με αυτό το συρτάρι να… μαζεύει προϊόντα περιποίησης μαλλιών.

Στα περισσότερα σύγχρονα σπίτια, τα σκαλοπάτια αποτελούν έναν έξυπνο και πρακτικό τρόπο εξοικονόμησης χώρου.


Για τις περιπτώσεις που έρχεστε αντιμέτωποι με το δίλημμα «να τελειώσω κάτι στο laptop ή να πάω να μαγειρέψω πρώτα;», το συγκεκριμένο «κρυφό» συρτάρι για το τραπέζι της κουζίνας σας λύνει τα χέρια.


Ο κάδος των σκουπιδιών στις περισσότερες σύγχρονες κατασκευές συνήθως βρίσκεται σε ράγες μέσα στο ντουλάπι κάτω από τον νεροχύτη. Προσθέτοντας δύο έξτρα κάδους, αποκτάτε επιπλέον χώρο για οτιδήποτε άλλο θέλετε (π.χ. γατοτροφή/σκυλοτροφή, χώρο για ανακύκλωση κτλ.)


Τα συρτάρια κάτω από το κρεβάτι που αναφέραμε πιο πάνω δεν αποτελούν μοναδική εναλλακτική για να αποκτήσουμε έξτρα χώρο στην κρεβατοκάμαρα. Σε περιπτώσεις όπως η παρακάτω, το στρώμα «ανοίγει» και από κάτω αποκαλύπτεται μια… πεδιάδα αποθήκευσης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v