5 τρόποι να φτιάξετε τέλεια ζεστή σοκολάτα στο σπίτι

Λαχταριστές συνταγές για ζεστή σοκολάτα με πορτοκάλι, με κανέλα, με τσίλι, και άλλα πολλά, για αρωματικά χειμωνιάτικα απογεύματα.
5 τρόποι να φτιάξετε τέλεια ζεστή σοκολάτα στο σπίτι
Είναι η γεύση που θα έπρεπε να έχουν τα ιδανικά χειμωνιάτικα απογεύματα. Και επιπλέον, είναι πολύ απλούστερη στην παρασκευή της απ’ ό,τι ας πούμε ένας αχνιστός Cappuccino, που δεν φτιάχνεται χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό. Για να φτιάξετε την τέλεια ζεστή σοκολάτα, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μπρίκι, λίγο κακάο ή σοκολάτα σε σκόνη και τις ιδέες που συγκεντρώσαμε για εσάς παρακάτω.

Ζεστή σοκολάτα με τζίντζερ και κανέλα
από το Mama365.gr

Υλικά:
3 κούπες φρέσκο γάλα
1/4 κούπα μελάσα
1 1/4 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κούπα σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τη βανίλια και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα ελαφρά μέχρις ότου η σοκολάτα λιώσει ομαλά και το μείγμα γίνει λείο και ζεστό. Τότε προσθέτεστε τη βανίλια στη σοκολάτα, αφού βγάλετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, και σερβίρετε.

Ινδιάνικη σοκολάτα με τσίλι
από τις Συνταγές της Παρέας 

Υλικά:
13 κ.γ ρόφημα σοκολάτας
2 κ.γ. σιρόπι σοκολάτας
1 κ.γ. κανέλλα σκόνη (κοφτή)
1 κ.γ. chili σε σκόνη (κοφτή)
2 1/2 κούπες γάλα πλήρες
1/2 κούπα νερό βραστό
1/2 κ.γ. βανίλια σκόνη
2 κ.σ. τριμμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το νερό. Έπειτα ρίχνουμε το γάλα, το ρόφημα και το σιρόπι σοκολάτας, την κανέλλα, το chili και την βανίλια μέχρι να βράσουν. Ένα λεπτό πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά, ρίχνουμε και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.

Ζεστή σοκολάτα χωρίς γάλα

Υλικά:
2 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. ζάχαρη (λιγότερες ή περισσότερες, αναλόγως πόσο γλυκιά προτιμάτε την σοκολάτα σας)
1 κομμάτι κουβερτούρα
1 stick κανέλας

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπρίκι το κακάο, τη ζάχαρη και την κουβερτούρα, ανακατεύουμε, το βάζουμε στη φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί –αλλά όχι να βράσει. Σερβίρουμε σε μια κούπα στην οποία έχουμε βάλει από πριν το stick της κανέλας.

Ζεστή σοκολάτα με κρέμα γάλακτος
από ToArkoudi.gr 

Υλικά:
3-4 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
1 κ.γ. στιγμιαίου εσπρέσο σε σκόνη
1/8 κ.γ. κανέλα
1 3/4 φλιτζάνια γάλα
1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
55 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε ελαφρά μαζί τη ζάχαρη, το κακάο, τη σκόνη εσπρέσο και την κανέλα. Ρίχνουμε λίγο από το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα συστατικά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας και πάλι μέχρι να συνδυαστούν. Προσθέτουμε τη σοκολάτα, τεμαχισμένη σε κομμάτια και το αφήνουμε μέχρις ότου αρχίσει να σιγοβράζει. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην καεί το μίγμα μας και μαγειρεύουμε μέχρι το ρόφημα να δέσει ελαφρώς, περίπου 2-3 λεπτά. Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Η σοκολάτα θα γίνεται όλο και πιο πηχτή.

Ζεστή σοκολάτα με πορτοκάλι
από το Mama365.gr 

Yλικά:
700 ml γάλα φρέσκο
100 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. μαύρη σοκολάτα με 70% κακάο
60 γρ. σοκολάτα γάλακτος
2 κ.σ. σκόνη κακάο
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι

Εκτέλεση:
Κοσκινίζετε το κακάο σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνετε μαζί του όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βάζετε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα. Στη συνέχεια προσέχετε να μην φτάσει το ρόφημα σε βρασμό και το αφήνετε να ζεσταθεί για 15 λεπτά ανακατεύοντας πού και πού και χαμηλώνοντας την φωτιά όποτε χρειάζεται.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v