Οι πιο όμορφες παιδικές χαρές της Αθήνας

Χώροι παιχνιδιού και άθλησης, αρκετό πράσινο, δροσερά καφέ και όμορφες στιγμές με τα πιτσιρίκια σε μερικές από τις ωραιότερες παιδικές χαρές της πόλης.
Οι πιο όμορφες παιδικές χαρές της Αθήνας

Κι όμως, υπάρχουν παιδικές χαρές στην πόλη που ενδείκνυνται για να περάσουν όμορφα τα πιτσιρίκια σε χώρους περιποιημένους, ενίοτε φυλαγμένους, οι οποίοι μάλιστα αποτελούν και ελκυστικές λύσης απόδρασης ακόμα και για τα... μεγάλα παιδιά, με καφετέριες και υπαίθρια όργανα αναψυχής.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές από τις καλύτερες.

Στην παιδική χαρά του Άγιου Παντελεήμονα στην Πεύκη θα βρείτε έναν μεγάλο και όμορφο χώρο για τα παιδιά με οπτική επαφή σε όλα της τα σημεία. Έχει ποικιλία παιχνιδιών σε καλή κατάσταση, ενώ η περιοχής στην οποία βρίσκεται είναι καταπράσινη με μπόλικα πεύκα μέσα και έξω από τον χώρο.


Η παιδική χαρά του Πικιώνη στην Φιλοθέη είναι ένας πανέμορφος χώρος παιχνιδιού, με πανύψηλα δέντρα, μια πελώρια συκιά για ίσκιο, λιμνούλα με βατραχάκια, σκάμα, παιχνίδια για να σκαρφαλώσουν τα πιτσιρίκια και πολλά ακόμα. Διαθέτει τουαλέτα και καφέ, ενώ δίπλα ακριβώς υπάρχει πάρκο με όργανα γυμναστικής σε περίπτωση που θέλετε να κάψετε μερικές επιπλέον θερμίδες.



Στο Παλαιό Ψυχικο, η παιδική χαρά Μάνθου Μεταλληνού, δίπλα στη Σχόλη Μωραΐτη, είναι μεγάλη και όμορφη και διαθέτει μεταξύ άλλων κούνιες, τσουλήθρες, τραμπάλες και ξύλινα τραπεζάκια κάτω από τα δέντρα για να αράξατε με καφεδάκι. Και εδώ, το πράσινο είναι παντού.

Στην Κυκλική Παιδική Χαρά ΝΕΟΝ στην πλατεία Κυθραίας στο Αιγάλεω, κατασκευασμένη από την ομάδα Point Supreme, τα πιτσιρίκια θα έχουν την αίσθηση ότι παίζουν σε μια μεγάλη ομάδα μιας και ο κυκλικός της χαρακτήρας ευνοεί τη συλλογικότητα. Διαθέτει μεταξύ άλλων τσουλήθρες, κούνιες, κρεμαστά καθίσματα τύπου φωλιά και σκάλες για να βγάλουν τα πιτσιρίκια όλη την ενέργειά τους.



Στο Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου στην Ερυθραία θα βρείτε όργανα γυμναστικής, μια μεγάλη κατασκευή αναρρίχησης για τα πιτσιρίκια, μπόλικα παγκάκια και δέντρα, κούνιες, κατασκευή γέφυρας για σκαρφάλωμα, ένα τεχνητό κανάλι με νερό και ένα καφέ για να κάτσετε και να δροσιστείτε. Ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος και έχει περιθώρια για την προσθήκη περισσότερων παιχνιδιών στο μέλλον, κάτι που θα ήταν επιθυμητό.

Μέσα στο πάρκο του Παλαιού Φαλήρου, στη Μαρίνα του Φλοίσβου θα βρείτε έναν από τους μεγαλύτερους ανοικτούς παιδότοπους σε έκταση έξι στρεμμάτων «τίγκα» στο πράσινο και με θέα θάλασσα. Διαθέτει πρότυπα, δημιουργικά και ασφαλή σύνολα παιχνιδοκατασκευών, αλλά και πρόβλεψη για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Εκτός από κούνιες, τραμπάλες και τα υπόλοιπα γνωστά παιχνίδια, εδώ θα βρείτε και θεματικά κάστρα, πύργους και καράβια.



Στην 1η Παιδική Χαρά στο Περιστέρι μπορεί να μη βρείτε το πράσινο που διαθέτουν οι άλλες της λίστας μας, όμως θα βρείτε δύο όμορφα συντριβάνια για μια έξτρα δόση δροσιάς, μπόλικες κούνιες, όργανα γυμναστικής για εσάς, πλήρη απουσία χώματος, πλαστικό ταρτάν και ένα καφέ για την απαραίτητη δόση καφεΐνης.



Το Δημοτικό Άλσος στο Αιγάλεω είναι ένας όμορφος χώρος για παιδιά και μεγάλους με διαδρομές για ποδήλατο, βόλτες με το καροτσάκι και μια όμορφη παιδική χαρά με ξύλινες παιχνιδοκατασκευές, τσουλήθρες, αρκετό πράσινο τριγύρω, καφέ για τους μεγάλους και μπόλικη δροσιά για όλους.

Αν βρεθείτε στο κέντρο, τότε «δυνατές» επιλογές για παιχνίδι με τα πιτσιρίκια είναι αφ’ ενός η παιδική χαρά μέσα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, με μεγάλες μεταλλικές κατασκευές που διαφέρουν από τις κλασσικές αντίστοιχων χώρων και αφ’ ετέρου εκείνη στο Ζάππειο με σύνθετα παιχνίδια πολλαπλών χρήσεων, μονόζυγα, παιχνίδια αναρρίχησης και περιστρεφόμενους δίσκους. Η τελευταία διαθέτει και παιχνίδια για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα.



Στο Γαλάτσι, στο Άλσος Βεΐκου, πέρα από έναν χώρο αναψυχής για ποδήλατο, τρέξιμο και άραγμα με μπόλικο πράσινο θα βρείτε παιδική χαρά με όχι και τόσο πολλά παιχνίδια αλλά σε καλή κατάσταση, καθώς επίσης και υπαίθρια όργανα γυμναστικής με ελεύθερη πρόσβαση.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v