Iδέες για να χαρείτε τα Χριστούγεννα με τα παιδιά

Δεκαπέντε παραμυθένια ραντεβού για όλη την οικογένεια, που αποδεικνύουν ότι η χριστουγεννιάτικη Αθήνα είναι φτιαγμένη για τα παιδιά.
Iδέες για να χαρείτε τα Χριστούγεννα με τα παιδιά
Παραστάσεις και παραμυθο-αφηγήσεις. Άι-Βασίληδες και παγοδρομίες. Στολισμένα δέντρα και εργοστάσια σοκολάτας. Γιορτινές συναυλίες και παραμυθένια εργαστήρια στις γειτονιές της πόλης. Η Αθήνα είναι ένας παράδεισος για όλη την οικογένεια την περίοδο των Χριστουγέννων – αρκεί να ξέρετε τα σωστά μέρη και τα κατάλληλα ραντεβού. Κι εμείς συγκεντρώνουμε παρακάτω τα κορυφαία, για να έχετε να διαλέγετε εξόδους με τα παιδιά κάθε μέρα των γιορτών.

*Τα χριστουγεννιάτικα χωριά της Αθήνας
Παιχνίδια, ζαχαρωτά, Άι Βασίληδες, ξωτικά, λούνα παρκ, παζάρια, συναυλίες, εργαστήρια και πολλά χαμόγελα. Είναι τα συστατικά που δεν λείπουν ποτέ από τα χριστουγεννιάτικα πάρκα, και φέτος στην Αθήνα ανοίγουν τις πόρτες τους μέχρι το τέλος των γιορτών τα εξής:
-Christmas Factory στην Τεχνόπολη (Πειραιώς 100, Γκάζι, 5,50€ είσοδος, ξεχωριστό αντίτιμο για κάθε παιχνίδι)
-Santa Claus Kingdom στο MEC Παιανίας (καθημερινά 10.00-22.00, ενιαίο εισιτήριο για όλα τα παιχνίδια 13€ για κάθε παιδί, 8€ για ενήλικες)
-Frozen park στο River West (Λεωφ. Κηφισού 96, Αιγάλεω, είσοδος ελεύθερη)
-Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Λούνα Παρκ Αηδονάκια (Κηφισίας 89, Μαρούσι, καθημερινά 16.30 ως 22.30 και σαββατοκύριακα 10.00-23.00 μέχρι τις 3/1, τιμή 16,50€ για 20 παιχνίδια)
-Musical Christmas στην Μαρίνα Φλοίσβου (από 13/12 ως 3/1 με πολλές μουσικές, δρώμενα, bazaar και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις) – εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα  



*Παιδικές παραστάσεις
Κουκλοθέατρο, παραμύθια, θέατρο σκιών, φαντασμαγορικά θεάματα… Οι παιδικές σκηνές της Αθήνας γεμίζουν γιορτινή μαγεία, ιδανική αφορμή να μυήσετε τα παιδιά στον κόσμο του θεάτρου την περίοδο που κλείνουν τα σχολεία. Ιδού μερικές από τις καλύτερες επιλογές αυτή την περίοδο:
-Θέατρο Κούκλας Ιρίνα Μπόικο
Η Αλίκη στη Χώρα των Χριστουγέννων, για παιδιά 3-6 ετών και το «Μαγικό Χριστουγεννιάτικο παραμύθι» για παιδιά 2-5,5 ετών παρουσιάζονται κάθε Σαββατοκύριακο από 19/12 ως 3/1 στο Μικρό Πολυτεχνείο (πλατεία Αγίων Ασωμάτων 7, τηλ: 21032522998) με αντίτιμο 8€.
-Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα
Το θέατρο Μπρόντγουαιη (Αγ. Μελετίου 61 και Πατησίων, τηλ: 2108620231) παρουσιάζει το γνωστό παραμύθι σε σκηνοθεσία Γιάννη Λιούμπη τα Σαββατοκύριακα των γιορτών (ως 10/1) με εισιτήριο στα 10€.
-Καλλικάντζαροι: Αποστολή Γη
Η νέα μουσικοθεατρική παράσταση των Μορφών Έκφρασης (Αλκμήνης 13, τηλ. 2103464002) με στοιχεία μιούζικαλ, ζωντανή μουσική και διάδραση θα μας κάνει να αναρωτηθούμε ξανά για το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων. Θα την δούμε τα Σαββατοκύριακα των γιορτών (19/12-5/1) και την Δευτέρα και Τρίτη (29-30/12 και 4-5/1) με τιμή στα 10€.
-Η Βασίλισσα του Χιονίου
Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λεωφόρος Συγγρού 107-109 Τηλέφωνο: 2130178000) φιλοξενεί ένα από τα πιο διάσημα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, που γίνεται όπερα για να ζεστάνει την καρδιά όσων είναι και παραμένουν παιδιά. Θα το δούμε από 22 ως 30 Δεκεμβρίου (εκτός Πέμπτης) με εισιτήρια από 13€.
-Σκρουτζ… Μια χειμωνιάτικη ιστορία στη μέση του καλοκαιριού
Το Θέατρο Αλκμήνη (Αλκμήνης 8, Πετράλωνα, τηλ: 2103428650) παρουσιάζει ένα όμορφο πάντρεμα της κλασικής ιστορίας του τσιγκούνη Σκρουτζ με το παραμύθι «Δώδεκα Μήνες» - θα το δούμε στις 25,26,31/12 και 1,5,6/1 με εισιτήρια από 6€.

*Φεστιβάλ Παραμυθιού
Το πρώτο φεστιβάλ Παραμυθιού με χριστουγεννιάτικο χρώμα έρχεται στον πολυχώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος (Μαραθωνομάχων 8 και Σπύρου Πάτση, Βοτανικός), με παραμυθο-παραστάσεις όπως την Βασίλισσα του Χιονιού, τη Χιονάτη, το Παραμύθι χωρίς όνομα και την Πεντάμορφη και το Τέρας. Παράλληλα, θα υπάρχουν διαδραστικά προγράμματα, θεατρικό παιχνίδι και φυσικά ο Άι Βασίλης παρέα με τις νεράιδες των Χριστουγέννων. Οι πόρτες ανοίγουν κάθε Σάββατο στις 18.30 και κάθε Κυριακή από τις 11.00 – εισιτήριο 8€. Πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα θα βρείτε στο τηλέφωνο 210480330.



*Οι εκδηλώσεις των δήμων
Ο δήμος Αθηναίων σχεδίασε εκδηλώσεις με μουσική, καλλιτεχνικά δρώμενα, θέατρο, αφηγήσεις και εργαστήρια, όλα δωρεάν στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης, καθώς και σε μουσεία, πολιτιστικά κέντρα, βιβλιοθήκες και πινακοθήκες. Αγαπημένο σημείο των παιδιών θα γίνει ο Εθνικός Κήπος, όπου ως τις 2 Ιανουαρίου τα παιδιά θα ανακαλύπτουν διαδρομές μέσα από αφηγήσεις με οδηγό τα αστέρια, και η πλατεία Κοτζιά, όπου από 26/12 ως 1/1 θα ζωντανέψουν το αστέρι τους και θα φτιάξουν το δικό τους ε΄ργο κινούμενης εικόνας. Δείτε τις δεκάδες υπόλοιπες εκδηλώσεις του δήμου Αθηναίων αναλυτικά εδώ και αναζητήστε τις παιδικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του εκάστοτε δήμου, αν μένετε στα προάστια, στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του.

*Παγοδρόμια
Πώς θα καταλάβουν τα παιδιά Χριστούγεννα χωρίς μια γεύση από… παγωμένο παιχνίδι; Φέτος, παγοδρόμια έχουν στηθεί στο Christmas Factory, στο Μέγαρο Μουσικής, στα εμπορικά κέντρα Athens Heart και Village, στο Athens Skate και στο Escape Center – δείτε αναλυτικές ώρες και τιμές στο σχετικό αφιέρωμα του in2life.  



*Εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια
Πολλά είναι τα εργαστήρια και τα προγράμματα των Μουσείων που φιλοδοξούν να κάνουν τις γιορτές των παιδιών δημιουργικές. Κάποια από αυτά είναι τα κυριακάτικα εργαστήρια κατασκευής δώρων του Μουσείου Συναισθημάτων και Παιδικής Ηλικίας, και του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου. Στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης, τα παιδιά θα ταξιδέψουν σε διαφορετικές χώρες και θα στολίσουν δέντρα-έργα τέχνης, στο Βρυσάκι στην Πλάκα κάθε Σάββατο πολύχρωμα αγγελάκια θα τους διδάξουν όμορφα τραγούδια και κάθε Κυριακή ένα Κουκλοθέατρο «γεμάτο ευχές» θα τους κάνει να χαμογελάσουν. Τέλος, στο Εργοστάσιο Σοκολάτας στο Κέντρο της Helexpo στο Μαρούσι, όλη η οικογένεια θα μάθει μέχρι τις 21/2 πώς παράγεται η σοκολάτα και θα συμμετάσχει σε παιχνίδια ζωγραφικής, παρασκευής μπισκότου, στοματικής υγιεινής, παζλ και εξερευνήσεων, πάντα με κεράσματα σοκολάτας.  



*Διασκεδάστε στο σπίτι
Ας μην ξεχνάμε τα βασικά: Μπορούμε να περάσουμε όμορφα και δημιουργικά ακόμα και στο σπίτι. Οι οικογενειακές στιγμές μπορούν να γίνουν απολαυστικές με παιχνίδια μαγειρικής γιορτινών γλυκών, με χριστουγεννιάτικες ταινίες, με αυτοσχέδια κουκλοθέατρα, με τον στολισμό του δέντρου και ολόκληρου του σπιτιού. Δείτε εδώ τις ιδέες που έχουμε συγκεντρώσει.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v