Πιάνω Παπούτσι Πάνω στο Πιάνο… στο θέατρο Πόρτα

Οι Patari Project και ο Θωμάς Μοσχόπουλος μας προσκαλούν σε μια μουσικοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια, κάθε Κυριακή στο θέατρο Πόρτα.
Πιάνω Παπούτσι Πάνω στο Πιάνο… στο θέατρο Πόρτα
Γιατί έξι ηθοποιοί κι ένας πιανίστας ανεβαίνουν σε ένα πιάνο; Και καταρχάς... χωράνε εκεί πάνω; Ναι, απαντά η παράσταση αυτή, με μουσική του Sergeio Prokofiev, βασισμένη σε μια ιδέα του Θωμά Μοσχόπουλου. Γιατί το πιάνο μετατρέπεται σε «πατάρι» και έτσι όλα μπορούν να συμβούν. Οι κολοκύθες γίνονται άμαξες, τα ποντίκια γίνονται άλογα, τα παλιά παπούτσια γίνονται γυάλινα γοβάκια.

«Αλλά και ο χορός γίνεται αφήγηση, η αφήγηση κοντσέρτο, και μια ολόκληρη ιστορία χωράει σε μια νότα. Κι έτσι, η Σταχτοπούτα και ο Πρίγκιπας μεγαλώνουν, ενώ οι μεγάλοι ξαναγίνονται παιδιά. Όλα αυτά συμβαίνουν πάνω στο πατάρι χωρίς μαγικά ραβδιά, παρά μόνο με το σώμα, τη φωνή και την παλλόμενη μουσική ενός από τους σπουδαιότερους συνθέτες του εικοστού αιώνα», σημειώνει το δελτίο τύπου της παράστασης.

Μια παράσταση σύγχρονη, διασκεδαστική, γεμάτη μουσική και φαντασία, που δίνει νέα πνοή στον μύθο της Σταχτοπούτας. Με έναν τρόπο αφήγησης πρωτότυπο, γεμάτο χιούμορ αλλά και συγκίνηση, μαγεία και αλήθεια.

Ταυτότητα της παράστασης
Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου
Μουσική σύνθεση: Κορνήλιος Σελαμσής σε συνεργασία με την ομάδα
Ηθοποιοί: Γιάννης Γιαννούλης, Θεοδόσης Κώνστας, Θάνος Λέκκας, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Αποστόλης Ψυχράμης
Μουσικός: Βασίλης Παναγιωτόπουλος
Σκηνικά: Ντέβιντ Νεγρύν
Κοστούμια: Κλαίρ Μπρέισγουελ
Φωτισμοί: Aλέξανδρος Αλεξάνδρου
Βοηθός σκηνοθέτη: Εριφύλη Στεφανίδου


Info:
Πιάνω Παπούστι Πάνω στο Πιάνο
Στο θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59, τηλ.: 210 77 11 333
Από 1/11 και κάθε Κυριακή στις 11.00 και 15.00
Εισιτήρια: Κανονικό 10€, ανέργων 8€
Διάρκεια: 95’ με διάλειμμα
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v