9 χριστουγεννιάτικες ταινίες για όλη την οικογένεια

Το Πολικό Εξπρές, οι περιπέτειες ενός αγοριού που μένει «Μόνος στο Σπίτι», οι γιορτές του Σρεκ και άλλες έξι γιορτινές ταινίες για να δείτε μαζί με τα παιδιά αυτά τα Χριστούγεννα.
9 χριστουγεννιάτικες ταινίες για όλη την οικογένεια
Δύο εβδομάδες χωρίς σχολείο. Η περίοδος των γιορτών σημαίνει ένα δεκαπενθήμερο ανεμελιάς για τα παιδιά, και για εσάς σημαίνει αρκετές ευκαιρίας να περάσετε περισσότερες ώρες μαζί τους. Και τι καλύτερο από μία οικογενειακή βραδιά με σπιτικό ποπ κορν, ζεστές κουβέρτες και χαμόγελα μαζί με τα παιδιά, παρακολουθώντας μια ταινία που θα σας βάλει όλους στο κλίμα των Χριστουγέννων;

Το Πολικό Εξπρές (2004)

Ένα αγόρι, που δεν είναι σίγουρο για την ύπαρξη ή όχι του Άι-Βασίλη, επιβιβάζεται στο μαγικό Πολικό Εξπρές και ταξιδεύει την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι τη χώρα του ήρωα όλων των παιδιών. Πιστή εικονογράφηση ενός παιδικού βιβλίου του Κρις Βαν Όλσμπεργκ με χρησιμοποίηση αληθινών ηθοποιών, όπως ο Τομ Χανκς, που στη συνέχεια υπέστησαν ψηφιακή επεξεργασία, το Polar Express εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους με το οπτικό του αποτέλεσμα.

Τα Χριστούγεννα του Σρεκ (2007)

Ο Σρεκ έχει υποσχεθεί στη Φιόνα και τα παιδιά πως αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι τα καλύτερα της ζωής τους. Αλλά εκεί που νομίζει πως όλα είναι έτοιμα για μια ήσυχη, οικογενειακή, χριστουγεννιάτικη μέρα, ο Γάιδαρος, ο Γάτος, ο Γκίνγκι και τα υπόλοιπα μέλη της θεότρελης παρέας κάνουν την εμφάνισή τους και τα σχέδια του Σρεκ ανατρέπονται.

Miracle on 34th Street (1947/1994)


Ένας ευγενικός γεράκος υποστηρίζει ότι είναι ο Αι-Βασίλης αυτοπροσώπως. Κάποιοι όμως προσπαθούν να τον κλείσουν σε φρενοκομείο και η υπόθεση φτάνει μέχρι τα δικαστήρια. Παράλληλα, η 6χρονη Σούζαν βρίσκει στο πρόσωπο αυτού του γεράκου κάτι στο οποίο αξίζει να πιστέψει. Είτε παρακολουθήσετε την original εκδοχή του 1947 είτε τη διασκευή των ‘90s, θα το χαρείτε εξίσου – σημειώστε όμως πως η ταινία δεν είναι μεταγλωττισμένη, επομένως θα την εκτιμήσουν περισσότερα τα μεγαλύτερης ηλικίας (άνω των 9 ετών) παιδιά.

Μόνος στο Σπίτι (1990)

Το ίδιο ισχύει και για την θρυλική σειρά ταινιών με τον Μακόλεϊ Κάλκιν, ο οποίος μπλέκει σε απίστευτες περιπέτειες κάθε Χριστούγεννα, οπότε οι δικοί του τον ξεχνούν «μόνο στο σπίτι» φεύγοντας για διακοπές. Ξεκαρδιστικές γκάφες αλλά και συγκινητικές στιγμές, σε ‘90s περιτύλιγμα που δεν θα απογοητεύσει κανέναν πιτσιρικά.

Mary Poppins (1964)

Η Μαίρη Πόπινς, μια νεράιδα που γίνεται γκουβερνάντα,παρασύρει σε μαγευτικές καταστάσεις τα παιδιά της λονδρέζικης οικογένειας Μπανκς, μαθαίνοντας στα μικρά και στα μεγάλα της μέλη την μαγεία της καλής διάθεσης. Συνοδευμένης φυσικά από τα υπέροχα τραγούδια αυτού του μιούζικαλ με την Τζούλι Άντριους και τον Ντικ Βαν Ντάικ.

The Chronicles of Narnia (2005)

Τέσσερα αδέλφια ανακαλύπτουν σε ένα βρετανικό πύργο μια μαγική ντουλάπα που τους οδηγεί στην παραμυθένια χώρα της Νάρνια και βοηθούν το λιοντάρι Ασλάν να πολεμήσει μια κακιά βασίλισσα-μάγισσα, η οποία θέλει να επιβάλλει αιώνιο ψύχος. Από τη σειρά των βιβλίων του Κλάιβ Λιούις, τα «Χρονικά» είναι μια χορταστική οικογενειακή περιπέτεια της Disney που θα φέρει μεγάλες δόσεις δράσης και μαγείας στο χριστουγεννιάτικο σαλόνι σας.

Οι Αριστόγατες (1970)

Τι θα λέγατε για μια χειμωνιάτικη βόλτα στο Παρίσι; Στην κλασική ταινία της Disney, μια οικογένεια αριστοκρατικών γατιών αναγκάζεται να το σκάσει από το σπίτι και να περιπλανηθεί στους κρύους δρόμους. Εκεί θα συναντήσει μια παρέα… jazz κεραμιδόγατων που θα τους διδάξουν τι θα πει πραγματικό στιλ και φιλία. Αυτή ήταν η τελευταία ταινία που ενέκρινε ο ίδιος ο Walt Disney πριν φύγει από τη ζωή και συγκινεί μικρούς και μεγάλους εδώ και 44 χρόνια – μάλιστα επανακυκλοφόρησε στους κινηματογράφους τρεις φορές σε αυτό το διάστημα.

Μίκυ: Μια φορά κι έναν καιρό (1999)

Ο Μίκυ, η Μίνι και οι φίλοι τους Γκούφυ, Ντόναλντ, Νταίζη και Πλούτο συγκεντρώνονται όλοι μαζί και αναπολούν παλιές στιγμές γεμάτες αγάπη, μαγεία και εκπλήξεις σε τρεις μοναδικές ιστορίες. Ο Μίκυ και η Μίνι θυμούνται την πρώτη χρονιά που περάσανε μαζί τις γιορτές των Χριστουγέννων, ενώ ο Γκούφυ με το γιο του Μαξ αφηγούνται παλιές αστείες ιστορίες που έκαναν τις διακοπές τους αξέχαστες. Την ίδια στιγμή τα ανιψάκια του Ντόναλντ, Χιούι, Λιούι και Ντιούι ξαναθυμούνται όλες τις περιπέτειες που πέρασαν για να μάθουν τελικά το πραγματικό νόημα των γιορτών. Όλοι οι κλασικοί ήρωες του Disney σε μια απολαυστική ταινία με υπέροχα τραγούδια, ιδανική για όλη την οικογένεια.

Ο Μαγεμένος Τάρανδος (2003)
Όταν ο Άντι, ο καλύτερος φίλος της Τζέσι, μετακομίζει, εκείνη είναι απαρηγόρητη και νομίζει ότι η ευτυχία της έχει χαθεί για πάντα. Οι γονείς της καλούν την κοσμογυρισμένη θεία Μίλι να τους βοηθήσει. Η εκκεντρική θεία είναι η μόνη που γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο με τον οποίο θα βγάλει την Τζέσι από τη μελαγχολία. Κι αυτό θα γίνει μέσα από τη τρυφερή σχέση φιλίας, ανάμεσα στο μικρό κορίτσι που κάνει πατινάζ και σε έναν μαγεμένο τάρανδο που μιλάει. Με ελληνικούς υπότιτλους.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v