5 μαγικά χριστουγεννιάτικα πάρκα στην Ελλάδα

Η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Δράμα, τα Τρίκαλα και το Ηράκλειο γιορτάζουν τα Χριστούγεννα σε πέντε ατμοσφαιρικά χωριά του Άι-Βασίλη.
5 μαγικά χριστουγεννιάτικα πάρκα στην Ελλάδα
Ο Άι-Βασίλης στήνει το γραφείο του, και τα ξωτικά του τα εργαστήριά τους, σε πέντε πόλεις ανά την Ελλάδα, και καλούν μικρούς και μεγάλους να ζήσουν τη χριστουγεννιάτικη μαγεία με πολύ παιχνίδι, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις ή απλώς… απογευματινές βόλτες σε ατμοσφαιρικά χριστουγεννιάτικα χωριά.

Το Santa Claus Kingdom στην Αθήνα
MEC Παιανίας, έως 2/1/2015, καθημερινά 10.00-22.00, εισιτήρια 7€ για γονείς, 10€ για παιδιά

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας απλώνεται σε 13.000 τετραγωνικά μέτρα, στο MEC Παιανίας, και φιλοξενεί περισσότερα από 40 παιχνίδια (εκ των οποίων 15 καινούρια), το εργοστάσιο του Άη Βασίλη από το Ροβανιέμι (φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα), ένα παγωμένο βασίλειο με τσουλήθρες και χιονοσαμπρέλες, τεχνητή πίστα για ski και snowboard, μια Καστροπολιτεία εμπνευσμένη από ήρωες παραμυθιών και μεσαιωνικές μάχες και τον μεγαλύτερο παιδότοπο που φτιάχτηκε ποτέ. Δημιουργικά εργαστήρια, παιδικές παραστάσεις, αθλητικές επιδείξεις, μαγικά κόλπα, face painting, μπαλονοκατασκευές και ένα σωρό ακόμα δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους συμπληρώνουν το πλούσιο πρόγραμμα.

Ο Αστερόκοσμος στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΘ, ως 6/1, καθημερινά 11.00-22.00 (Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς 11.00-20.00), είσοδος 7€, που περιλαμβάνει όλες τις δράσεις εκτός από το Εργοστάσιο και το Μουσείο Σοκολάτας (3€ έξτρα). Είσοδος για παιδιά ως 1 μέτρο (!) δωρεάν.

Βόλτες με το τρενάκι, δημιουργικά εργαστήρια, bazaar για τα δωράκια σας, θέαμα σε 3D walls, παγοδρομίες, λούνα παρκ, σπίτι του Άη Βασίλη, και βέβαια άφθονες συναυλίες στην ειδικά διαμορφωμένη μουσική σκηνή. Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Νέα προσθήκη στον Αστερόκοσμο είναι το Εργοστάσιο-Μουσείο Σοκολάτας, το οποίο όμως έχει ξεχωριστή είσοδο (3€ επιπλέον).

Η Ονειρούπολη στη Δράμα 
Δημοτικός Κήπος και πλατεία Ελευθερίας, 4/12 έως 6/1, καθημερινά 10.00-14.00 και 17.30-21.00 και σαββατοκύριακα (και παραμονές κι ανήμερα των γιορτών) 10.00-22.00. Είσοδος ελεύθερη.

Ίσως το πιο ξακουστό χριστουγεννιάτικο χωριό της χώρας, η Ονειρούπολη κλείνει φέτος τα έντεκα χρόνια της και το γιορτάζει δωρεάν είσοδο και δράσεις για όλους: Το καθιερωμένο σπίτι του Άη Βασίλη, το οικολογικό του εργαστήρι για χειροποίητες κατασκευές, το σπίτι των πειραμάτων, του παραμυθιού, των ποδηλάτων και τέλος του… Φεστιβάλ Μικρού Μήκους που εκπροσωπείται στο χωριό είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους επισκέπτες. Το πρόγραμμα πλαισιώνουν κεφάτα live και συναυλίες δημοφιλών popstars, όπως οι Μιχάλης Χατζηγιάννης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Boys and Noise κ.α. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα
Μύλος Ματσόπουλου, καθημερινά ως 4/1 από τις 10.00 ως τις 22.00

Είναι ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά χριστουγεννιάτικα χωριά της χώρας, εν μέρει και χάρη στον χώρο όπου στεγάζεται: τον επιβλητικό πύργο του Μύλου Ματσόπουλου στα Τρίκαλα. Εδώ ο Άγιος Βασίλης, τα ξωτικά, ο Σκρουτζ και η νεράιδα των Χριστουγέννων έχουν ήδη πάρει θέση στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών και γλυκισμάτων, όπου πέρυσι δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο γλειφιτζούρι του κόσμου –που κατέκτησε την δική του θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Δωρεάν είσοδος και δράσεις, αγαπημένα παιχνίδια όπως καρουζέλ, παγοδρομίες, χριστουγεννιάτικες αγορές και γεύσεις στη Ζαχαρένια Γειτονιά συναποτελούν το πλούσιο πρόγραμμά του, μαζί με θεατρικές και μουσικές παραστάσεις –δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα

Το Μαγικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο Ηράκλειο
Πάρκο Μικράς Ασίας, 19-28/12, η είσοδος είναι δωρεάν

Στο Ηράκλειο της Κρήτης στήθηκε και φέτος ένα Παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό με μυρωδιές από γλυκίσματα, χριστουγεννιάτικη μουσική, πολύχρωμα φωτάκια, Άι-Βασίλη και ένα λαμπρό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Εργαστήρια πηλού, ζωγραφικής, χειροτεχνίας, ζαχαροπλαστικής θα λειτουργούν καθημερινά στις γειτονιές του χωριού. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια , παραδοσιακά κάλαντα από όλο τον κόσμο, θεατρικά δρώμενα, διαδραστικά παιχνίδια, μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς από ομάδες παιδιών και ενηλίκων που προσφέρθηκαν να παρουσιάσουν το εορταστικό τους πρόγραμμα στους επισκέπτες του Μαγικού Χριστουγεννιάτικου Χωριού. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v