Παιδικές ζωγραφιές: 10 «μικρά» έργα τέχνης

Οι παιδικές ζωγραφιές αποτυπώνουν σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία και το «ταλέντο» των μικρών καλλιτεχνών. Δείτε δέκα όμορφα παραδείγματα.
Παιδικές ζωγραφιές: 10 «μικρά» έργα τέχνης
Η ζωγραφική – όπως και κάθε μορφή τέχνης – είναι τρόπος έκφρασης. Όταν αυτή η έκφραση έρχεται από ένα παιδί, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να μην συγκρίνεται πάντα με ένα «επαγγελματικό» έργο, όμως σε κάθε περίπτωση έχει έντονο εικαστικό ενδιαφέρον.

Έργα τέχνης από πιτσιρίκια- θαύματα που δύσκολα τα ξεχωρίζεις από έναν επαγγελματία ζωγράφο μέχρι παιδιά που δοκιμάζουν για πρώτη φορά την… τύχη τους στον καμβά, συγκεντρώσαμε δέκα όμορφες παιδικές ζωγραφιές.

Εντυπωσιακή «αφηρημένη τέχνη» από την πεντάχρονη Iris Grace, η οποία πάσχει από αυτισμό.



Ένα έργο τέχνης… δρόμου από οκτάχρονο κορίτσι.


Η επτάχρονη Aelita Andre επί τω έργω. Θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε ως τον… μικρό Τζάκσον Πόλοκ.


Η 4χρονη Maria Olmsted ποζάρει δίπλα σε μια ζωγραφιά της. Τα έργα της πωλούνται έναντι αρκετών εκατομμυρίων σε συλλέκτες από όλον τον κόσμο.


«Αγαπητέ κύριε, σας παρακαλώ μην μολύνετε την ατμόσφαιρα. Σας αρέσει ο καθαρός αέρας; Εμένα ναι». Ζωγραφιά οικολογικής ευαισθησίας από πιτσιρίκι του Ohio.


Ο 9χρονος Kieron Williamson και τα έργα του. Τον χαρακτηρίζουν ως «Μίνι Μονέ». Τα συμπεράσματα δικά σας.

«Σε αγαπώ πολύ μανούλα. Άγγελος». Όμορφη ζωγραφιά, ακόμα πιο όμορφο μήνυμα. Πηγή φωτό: http://fteroygismata.blogspot.gr/2012/05/blog-post_14.html.  


Μια ζωγραφιά συμπαράστασης μαθήτριας του Δημοτικού για τους μαθητές – θύματα των σεισμών του Φεβρουαρίου. Πηγή.


Πιτσιρίκια από σχολείο της Αμερικής εμπνέονται από τον ρώσο ζωγράφο Wassily Kandinsky και δημιουργούν ένα ξεχωριστό έργο τέχνης.


Ο… Πίκατσου στον καμβά.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v