Οι ανθισμένες ροδακινιές της Βέροιας κόβουν την ανάσα

Κάθε Μάρτιο, ο κάμπος της Ημαθίας πλημμυρίζει από τα ροζ ανθάκια των ροδακινιών, ένα πανέμορφο θέαμα που μπορείτε να απολαύσετε αυτό το Σαββατοκύριακο.
Οι ανθισμένες ροδακινιές της Βέροιας κόβουν την ανάσα
Κάθε Μάρτιο συμβαίνει ένα φαινόμενο μοναδικό στην ελληνική ύπαιθρο. Όπως αναφέρει ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας, ο εύφορος κάμπος της Ημαθίας μεταμορφώνεται σε μια απέραντη ροζ θάλασσα, από τις χιλιάδες ανθισμένες ροδακινιές.

«Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ηρόδοτος αναφέρει πως σε αυτά τα μέρη βρίσκονταν οι περίφημοι ‘Κήποι του Μίδα’. Στις παραδόσεις της Ανατολής, η ροδακινιά θεωρείται "το Δέντρο της Ζωής του Επίγειου Παραδείσου" που παρέχει στους ανθρώπους ζωή και χαρά», αναφέρει ο Όμιλος, ανακοινώνοντας πως οργανώνει ένα «Σαββατοκύριακο στις Ανθισμένες Ροδακινιές» στις 17 και 18 Μαρτίου. 

Βόλτες με ποδήλατα για ερασιτέχνες αλλά και extreme riders, διαγωνισμό φωτογραφίας με έπαθλα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αυτό το θεματικό σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια του οποίου μάλιστα θα ισχύουν ειδικές τιμές σε ξενοδοχεία της περιοχής τόσο για τους συμμετέχοντες στις δράσεις, όσο και για αυτούς που επιθυμούν απλά να επισκεφθούν την περιοχή και να απολαύσουν τη θέα.

Το φαινόμενο των ανθισμένων ροδακινιών θα βρίσκεται στην κορύφωση του μέχρι την Κυριακή, αναφέρει η ανακοίνωση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v