Σαντουιτσάδικα… με άποψη στο κέντρο της Αθήνας

Αυτά είναι τα πέντε πιο ψαγμένα σαντουιτσάδικα στο κέντρο της Αθήνας, με τις πιο πρωτότυπες και… γκουρμέ συνταγές για λαχταριστές σαντουιτσάρες.
Σαντουιτσάδικα… με άποψη στο κέντρο της Αθήνας
Φρέσκα υλικά, προϊόντα από μικρούς παραγωγούς, τεράστια ποικιλία σε ψωμάκια και πρωτότυπες συνταγές. Στα παρακάτω σανουιτσάδικα στο κέντρο της Αθήνας βρίσκουμε τα τέλεια σάντουιτς που αποδεικνύουν ότι μπορεί το φαγητό «δρόμου» να είναι γκουρμέ. Σημειώστε ότι την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, τα περισσότερα από αυτά ενδέχεται να είναι κλειστά – καλέστε στα παρακάτω τηλέφωνα, αν σκοπεύετε να τα επισκεφθείτε εντός Αυγούστου, για να διαπιστώσετε αν λειτουργούν.

Guarantee 
Βεΐκου 41, Κουκάκι, τηλ: 21 0922 6924

Το κοινό μυστικό του Κουκακίου παραμένει ανοιχτό μέχρι το απόγευμα και ετοιμάζει λαχταριστά σάντουιτς με δεκαπέντε διαφορετικά είδη ψωμιού (φρατζόλες, λαγάνες, χωριάτικο, τσιαπάτα, κααμπαγιού κ.α.) εκλεκτά τυριά, αλλαντικά, λαχανικά και ψαγμένες σάλτσες/κρέμες. Δοκιμάστε το λουκάνικο bratwurst, το ισπανικό τσορίθο και τις σάλτσες Κορέας, το πέστο πιπεριάς Φλωρίνης, σχοινόπρασου ή μπεαρνέζ.

Σαν Φρανσίσκο 
Κεραμεικού 99, Μεταξουργείο, τηλ: 2155512845

Τα πιο «γκουρμέ» σάντουιτς στα πέριξ του Κεραμεικού θα τα βρείτε στο Σαν Φρανσίσκο. Εδώ θα δοκιμάσετε συνταγές όπως το Αλκατράζ (χοιρινό με βότανα, γκούντα, σως μέλι-μουστάρδα-μπάρμπεκιου), το Ντάουν Τάουν (μπέικον μαρούλι, ντομάτα και αβοκάντο), το Μπέι Βιου (γαλοπούλα με πάπρικα, σως μέλι μουστάρδα και αβοκάντο) και αρκετές χορτοφαγικές επιλογές. Οι τιμές κυμαίνονται στα 4-6€.

Metropolis Sandwich
Βουλής 9-11, τηλ: 21 0322 2122

Πολύ καλή επιλογή για lunch break στο κέντρο, το Metropolis μας χορταίνει με πληθωρικά σάντουιτς σε φρέσκο ζυμωτό ψωμάκι, μπριός, μπαγκέτα, γερμανικό πολύσπορο ή τσιαπάτα, που γεμίζουν με πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς. Στις «συνταγές» περιλαμβάνονται σάντουιτς με παστράμι γαλοπούλας και κασέρι Βόλου, με παστουρμαδέλα, φέτα, αγγουράκι τουρσί, χοιρινό ψητό και γραβιέρα Τήνου, με καρπάτσιο από entrecote και λευκή τρούφα, αλλά και burger με κοτόπουλο και σάλτσα Savora και καπνιστή πανσέτα.

Big Mouth
Πραξιτέλους 20, τηλ: 2103250449

Άλλη μια εγγυημένη και ψαγμένη επιλογή για σάντουιτς στο κέντρο, το «Μεγάλο Στόμα» ετοιμάζει… πράματα και θάματα στην Πραξιτέλους. Σκεφτείτε ψωμάκια μπριός γεμισμένα με καπνιστό μπούτι χοιρινού, σωτέ κρεμμύδια και σος από blue cheese. Σάντουιτς με κεφτεδάκια, με ψαρονέφρι και jalapenos, με παστουρμό και αυγό, με παστράμι, κεφτέ λουκάνικο, μοσχαράκι γάλακτος, μέχρι και ψάρι (σολωμό και τόνο). Βρίσκουμε επίσης γλυκά σαντουιτσάκια με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα ή με σοκολάτα υγείας και χαλβά βανίλιας. Οι τιμές κυμαίνονται από 2 ως 6€, αναλόγως υλικών.

New York Sandwich
Νίκης 23, Σύνταγμα, τηλ: 2103216000 / Σινώπης 3, Αμπελόκηποι, τηλ: 2107778475

Με δύο καταστήματα, ένα στο κέντρο της πόλης και ένα στη σκιά του Πύργου των Αθηνών, το NYS μας έμαθε τη νεοϋορκέζικη παράδοση στα σάντουιτς, τα οποία απολαμβάνουμε στους μοντέρνους, cozy χώρους του. Ξεχωρίζουν τα Bronx Sandwiches του μενού, όπως αυτά με το λουκάνικο πεπερόνι και τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το Chicken Parm με κοτόπουλο και παρμεζάνα σε Kaiser bun, το Philly chicken με κοτόπουλο, μανιτάρια και λιωμένο προβολόνε σε πανίνι, το Veggie Mushroom για τους χορτοφάγους αλλά και το Pastrami με βοδινό delicatessen με σως από μουστάρδα και πίκλες σε φρέσκο χωριάτικο ψωμί. Οι τιμές κυμαίνονται στα 6-7€ ανά – χορταστικότατο – σάντουιτς.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v