Τι λένε τα χαρακτηριστικά σου για σένα;

Είναι τα μάτια ο καθρέφτης της ψυχής; Τι φανερώνει το σχήμα του προσώπου μας; Η επιστήμη απαντά.
Τι λένε τα χαρακτηριστικά σου για σένα;
Η σύνδεση χαρακτηριστικών του προσώπου και του χαρακτήρα μας, ή ακόμα και της υγείας μας αποτέλεσε κατά καιρούς αντικείμενο μελέτης επιστημόνων με ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Φαίνεται πως όντως υπάρχει συσχέτιση, αν και η προσωπικότητα ενός ανθρώπου είναι πολύ περισσότερο πολύπλοκη από το… σχήμα του προσώπου του.

Σε κάθε περίπτωση, ιδού τι έχει να πει η λαϊκή "επιστήμη" για το… una fatsa una ratsa.

Μήκος προσώπου

Άτομα με μεγάλα ζυγωματικά και πλατύ πρόσωπο (σαν τον Σταλόνε ένα πράμα) έχουν γενικά μεγαλύτερα επίπεδα τεστοστερόνης και άρα είναι πιο πιθανό να είναι περισσότερο επιθετικοί σε σχέση με κάποιον με στενότερη οστική δομή. Αυτό δε σημαίνει ότι συμπεριφέρονται συνέχεια επιθετικά, όμως σε μια πιθανή σύγκρουση δεν θα… την κάνουν με ελαφρά.

Μέγεθος των μάγουλων

Παραδόξως, το μέγεθος που έχουν τα μάγουλά μας μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την υγεία μας. Αν έχετε «γεμάτα»... μαγουλάκια τότε μπορεί να είστε πιο επιρρεπείς σε αρρώστιες και μολύνσεις, οι οποίες μάλιστα πιθανώς να κρατήσουν περισσότερο απ’ ό,τι σε κάποιον με πιο μικρά μάγουλα. Επίσης, άτομα με μεγάλα μάγουλα έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν άγχος ή κατάθλιψη εν καιρώ.

Χρώμα δέρματος

Αν ο τόνος του δέρματός σας είναι κίτρινος ή χρυσός, τότε αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχετε καλή υγεία γενικά. Ο χρυσός τόνος μάλιστα δηλώνει ότι ενδεχομένως τρώτε πολλά λαχανικά και φρούτα, πλούσια σε καροτενοειδή, τα οποία «χτίζουν» γερό ανοσοποιητικό. Είναι το δέρμα σας λίγο ρόδινο ή έχει ροζ αποχρώσεις; Αυτό σημαίνει ότι έχετε καλή κυκλοφορία του αίματος και πιθανότατα έχετε αρκετά φιτ τρόπο ζωής. Η κόκκινη απόχρωση μάλιστα, συνδέεται με τον κύκλο γονιμότητας μιας γυναίκας. Η ορμόνη οιστραδιόλη «βγαίνει» στο δέρμα την περίοδο της ωορηξίας, διευρύνοντας τα αιμοφόρα αγγεία στα μάγουλα.

Σχήμα μύτης

Σύμφωνα με αυτήν εδώ την έρευνα, το σχήμα και το μέγεθος της μύτης φανερώνει αρκετά για τον χαρακτήρα. Αν έχετε μεγάλη μύτη, είστε φιλόδοξοι, με αυτοπεποίθηση και αυτάρκεις. Εν ολίγοις, γεννημένοι αρχηγοί. Μπορεί να είστε ενίοτε συναισθηματικοί, όμως πατάτε γερά στα πόδια σας. Είναι μόνο η άκρη της μύτης σας μεγάλη; Τότε μάλλον τα πάτε καλά με τον οικονομικό σχεδιασμό. Άτομα με «κανονική» άκρη (ούτε στρογγυλή, ούτε αιχμηρή), είναι συνήθως γλυκοί, χαμηλών τόνων, και έχουν εξαιρετικές προσωπικότητες. Έχετε μακριά μύτη; Τότε μάλλον σας αρέσει η δράση, είστε διαισθητικοί και αποφασιστικοί.   

Μάτια

Είναι πράγματι ο καθρέφτης της ψυχής; Μπορεί και ναι, σύμφωνα με έρευνα του 2007. Οι επιστήμονες μελέτησαν τις ρυτιδώσεις, κρύπτες και πτυχές που σχηματίζει η ίριδα σε κάθε άτομο ξεχωριστά. Μετά από τις παραπάνω εξετάσεις βρέθηκε ότι κατά μέσο όρο τα άτομα τα οποία διέθεταν περισσότερες κρυπτές στην ίριδα του ματιού τους ήταν ευγενικά, ένθερμα και έμπιστα, ενώ τα άτομα τα οποία είχαν μεγαλύτερο ποσοστό ρυτιδώσεων στην ίριδα του ματιού τους ήταν πιο αγχωτικά, περισσότερο παρορμητικά και πιο επιρρεπείς σε καταχρήσεις. Σε μια άλλη έρευνα του Πανεπιστημίου του Πιτσμπουργκ, φάνηκε πως γυναίκες με ανοιχτά μάτια πονάνε λιγότερο στη γέννα, και εκείνες με πιο σκούρο τόνο χρειάζονται λιγότερο αλκοόλ για να «την ακούσουν». Αυτό οφείλεται ενδεχομένως στη μεγαλύτερη ποσότητα μελανίνης, η οποία συνδέεται με την καλή εγκεφαλική λειτουργία.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v