Απίστευτα κόλπα για πασχαλινά αυγά

Φτιάξτε τα πιο εντυπωσιακά πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας από μαρκαδόρους και κλωστές μέχρι… φύκια και ρύζι.
Απίστευτα κόλπα για πασχαλινά αυγά
Ωραία τα πασχαλινά αυγά του εμπορίου ή εκείνα που φτιάχνουμε κάθε χρόνο με κόκκινες βαφές, όμως τι θα λέγατε φέτος να πρωτοτυπήσετε λίγο και να κάνετε κάτι διαφορετικό;

Δείτε παρακάτω μερικές σούπερ ιδέες για αυγά που θα… συζητηθούν.

Με πιτσιλιές
Απλά πράγματα. Διαλέξτε μερικά χρώματα που σας αρέσουν, διαμορφώστε το χώρο έτσι ώστε να μην τα κάνετε όλα λίμπα κι αρχίστε να βουτάτε το πινέλο στη μπογιά και να το τινάζετε με τα δάχτυλα, βάφοντας τ’ αυγά σας με τις πιτσιλιές.


Με χρώματα ζαχαροπλαστικής
Γρήγορα, εύκολα, υγιεινά και οικονομικά. Δείτε το βίντεο.



Με Emoji
Βάψτε τ’ αυγά σας με κίτρινη μπογιά και, αφού στεγνώσουν καλά, πιάστε τους μαρκαδόρους, και κάντε κλικ εδώ για να πάρετε ιδέες.

Με ρύζι
Κι όμως γίνεται! Δείτε πώς.


Όπως η γιαγιά (ν)
Γιατί η – κύπρια - γιαγιά ξέρει…



Με κλωστές
Απλά προσέξτε οι κλωστές που θα πάρετε να είναι τύπου «φλος».



Με homemade χρώματα
Πάρτε φλούδες κόκκινων και κίτρινων κρεμμυδιών, παντζάρια, κόκκινο λάχανο, κουρκουμά και μύρτιλα, βράστε τα χώρια για είκοσι λεπτά με μια κουταλιά αλάτι κι αφήστε τα να κρυώσουν, αφού προσθέσετε λίγο ξύδι. Ρίξε μέσα τ’ αυγά σας κι ύστερα από λίγες ώρες, απολαύστε το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.


Με βερνίκι νυχιών

Κι όμως, δεν κάνει μόνο για νύχια.



Με μαρκαδόρο

Πάρτε αυγά με λευκό κέλυφος, μαρκαδόρο μαύρο ή πινέλο και μαύρη μπογιά και φτιάξτε ό,τι σχήμα σας αρέσει – βούλες, τετραγωνάκια, σκακιέρα κ.α. Βάλε φαντασία και το αποτέλεσμα θα είναι τα πιο μοντέρνα αυγά που έχετε φτιάξει.


Με φύκια
Αν βρεθείτε στην Κεφαλονιά ή αν έχετε κάποιον από εκεί, ζητήστε του να σας στείλει φύκια για βάψιμο αυγών (περί τα 2€) το σακουλάκι. Μετά δείτε το παρακάτω βίντεο και παινευτείτε στους δικούς σας ότι φέρατε την τεχνοτροπία του νησιού στην Αθήνα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v