SPECIALSΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Τα πιο διάσημα μουστάκια της Ιστορίας

Δέκα από τα διασημότερα μουστάκια της σύγχρονης Ιστορίας, σε μία photogallery-έμπνευση για όσους θέλουν να τιμήσουν το κίνημα του Movember.

Τα πιο διάσημα μουστάκια της Ιστορίας

Τι γίνεται και κάθε Νοέμβριο βλέπουμε μουστάκια να (ξε)φυτρώνουν τριγύρω μας; Βαριούνται τόσο πολύ το φθινόπωρο να ξυριστούν οι άντρες; Το αντίθετο: Επιδεικνύουν ιδιαίτερη φροντίδα στο ξύρισμα, αφήνοντας περίτεχνα μουστάκια… για καλό σκοπό.

Το «Movember» (από το moustache και το November) είναι η ετήσια συνήθεια των ανδρών από όλο τον κόσμο, εδώ και μερικά χρόνια, να αφήνουν μουστάκι, ως μια συμβολική κίνηση για την ευαισθητοποίηση σχετικά με θέματα ανδρολογικής υγείας, όπως τον καρκίνο του προστάτη ή των όρχεων. Μάλιστα, έχει συσταθεί και το Movember Institute, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που οργανώνει όλες τις εκδηλώσεις του… Μοεβρίου.

Με αφορμή το κίνημα του Movember – και για να δώσουμε ιδέες σε όσους από τους άνδρες αναγνώστες του in2life σκέφτονται να αφήσουν μουστάκι, συγκεντρώνουμε παρακάτω τους πιο διάσημους… μυστακοφόρους της σύγχρονης Ιστορίας.

Ο Σαλβαντόρ Νταλί

…με το θεότρελο, περίτεχνο όσο και τα έργα του, τσιγκελωτό μουστάκι του.

Ο Τσάρλι Τσάπλιν

…με το εμβληματικό του μουστάκι-λωρίδα μεταξύ μύτης και χειλιών.

Και ο Αδόλφος Χίτλερ

…δηλαδή το μουστάκι που ενέπνευσε την σατιρική φιγούρα του Σαρλό

Ο Κλαρκ Γκέιμπλ

…Στα τέλη της δεκαετίας του ’30 και στην δεκαετία του ’40, το μουστάκι ήταν το απόλυτο στοιχείο αρσενικής γοητείας, και ο Γκέιμπλ από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα… προς μίμηση.

Ο Φρέντι Μέρκιουρι

…με το πιο διάσημο, «βαρβάτο» μουστάκι των ‘70s, που συμπλήρωνε την καλλιτεχνική «τρέλα» του τραγουδιστή των Queen, που ξεχώρισε για την τόλμη του, στιλιστικά και καλλιτεχνικά.

Ο Τομ Σέλεκ

…στα ΄80s, το παχύ μουστάκι του Σέλεκ συνδυάστηκε με τις αστυνομικές του περιπέτειες – μία δεκατία μετά, τον γνωρίσαμε από την κωμική του πλευρά, ως σύντροφο της Μόνικα από τα «Φιλαράκια» - χαρακτηριστικό το επεισόδιο στο οποίο ο Τσάντλερ αφήνει μουστάκι για να τον μιμηθεί.

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν

…μπορείτε να φανταστείτε την μεγαλύτερη ιδιοφυΐα του πρώτου μισού του 20ου αιώνα χωρίς την αλλοπρόσαλλη κώμη του και το παχύ, λευκό του μουστάκι;

Ο Ιωσήφ Στάλιν

…δεύτερο δείγμα (μαζί με τον Χίτλερ) του αυστηρού ηγεμονικού προφίλ που (θεωρούσαν ότι) προσδίδει ένα ιδιαίτερο, καλά περιποιημένο μουστάκι.

Ο Φρίντριχ Νίτσε

…το χοντρό μουστάκι που ανακήρυξε νεκρό τον Θεό στα τέλη του 19ου αιώνα.

Ο Τζειμς Φράνκο

…ο άνθρωπος που ξαναέκανε μόδα το μουστάκι στους τριαντάρηδες του 21ου αιώνα

 

SPONSORED LINKS

"Καμιά εξαιρετική δουλειά δεν μπορεί να γίνει χωρίς συγκέντρωση και αυτοθυσία και μόχθο και αμφιβολία."

Μαξ Μπίρμπομ

  • 1812 - Ο Ναπολέων και οι Γάλλοι εισβάλλουν στην Ρωσική Αυτοκρατορία.
    1821 - Ιδρύεται με απόφαση των Προκρίτων Ύδρας η πρώτη Αστυνομία στην Ελλάδα.
    1894 - Η ΔΟΕ αποφασίζει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων κάθε 4 χρόνια.
    1913 - Η Ελλάδα και η Σερβία διαλύουν τη συμμαχία τους με τη Βουλγαρία, λόγω αμφισβήτησης των συνόρων στην περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης.
    1947 - Ένας Αμερικανός πιλότος αναφέρει ότι, είδε άγνωστα αντικείμενα να πετούν στον ουρανό, κοντά στο βουνό Ρέινιερ κοντά στην Ουάσιγκτον, τα οποία περιγράφει ως "ιπτάμενους δίσκους".

© 2002-2018 MEDIA2DAY