Τι δείχνει για την σχέση σας η στάση που κοιμάστε

Ο τρόπος που κοιμάστε μαζί μαρτυρά σημαντικά πράγματα για τη σχέση σας. Δείτε ποια είναι αυτά.
Τι δείχνει για την σχέση σας η στάση που κοιμάστε
Μεγάλη επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε πριν από λίγο καιρό κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα ζευγάρια που διατηρούν σωματική επαφή κατά τη διάρκεια του ύπνου έχουν περισσότερες πιθανότητες να δηλώνουν ευτυχισμένοι στη σχέση τους. Τι ακριβώς σημαίνει, όμως, για την σχέση σας η εκάστοτε σωματική επαφή που διατηρείτε; Οι επιστήμονες ασχολήθηκαν και με αυτό το φλέγον ζήτημα, και αποφάνθηκαν. Δώστε βάση.



Με την πλάτη γυρισμένη ο ένας στον άλλο: Μη βιαστείτε να ανησυχήσετε. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η στάση αυτή δείχνει ότι αισθάνεστε ασφάλεια και αυτοπεποίθηση στη σχέση. Η στάση αυτή φανερώνει ταυτόχρονα εγγύτητα και ανεξαρτησία στη σχέση. Περίπου το 27% των ζευγαριών κοιμούνται έτσι.

Πλάτη-πλάτη, αλλά ακουμπώντας ο ένας τον άλλο: Και οι δύο σύντροφοι είναι χαλαροί, και άνετοι ο ένας με τον άλλο. Η στάση αυτή είναι συνηθισμένη σε καινούριες σχέσεις, μετά τον πρώτο καιρό. Σύμφωνα με τις σχετικές έρευνες, την υιοθετεί περίπου το 23% των ζευγαριών.



Κουταλάκι: Παρ’ όλο που είναι η δημοφιλέστερη στάση ύπνου στις ταινίες, στην πραγματικότητα την υιοθετεί μόλις το 18% των ζευγαριών. Σύμφωνα με την επιστήμη, εκφράζει την προστατευτικότητα –ενίοτε και την κτητικότητα– του ενός συντρόφου (αυτού που αγκαλιάζει) απέναντι στον άλλο.

Πρόσωπο με πρόσωπο για λίγο: Η πιο άβολη στάση, εκείνη που κοιτάζεστε με χέρια και πόδια μπλεγμένα, πριν χωριστείτε για να κοιμηθείτε σαν άνθρωποι, μαρτυρά δυνατή σχέση. Έτσι κοιμάται μόνο το 8% των ζευγαριών, που συνδυάζει, σύμφωνα με τους ψυχολόγους την οικειότητα με την ανεξαρτησία, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.



Πρόσωπο με πρόσωπο όλο το βράδυ: Η πιο άβολη στάση είπαμε πριν; Γράψτε λάθος. Η πιο άβολη στάση είναι αυτή στην οποία κοιτάζεστε, ενώ είστε αγκαλιασμένοι όλο το βράδυ. Θέλουμε κατ’ αρχάς να μας πείτε πώς τα καταφέρνετε και δεν ξυπνάτε πιασμένοι, εσείς και το υπόλοιπο 2% των ζευγαριών, και κατόπιν να σας ενημερώσουμε πως ενώ η οικειότητα που μαρτυρά αυτή η στάση μπορεί να είναι πολύ καλό πράγμα, η ελαφρά έλλειψη ανεξαρτησίας από την οποία υποφέρει η σχέση σας δεν είναι.

Η στάση «αστερίας»: Ένας από τους δυο σας απλώνεται σε όλο το κρεβάτι, σαν τον αστερία, ενώ ο άλλος στριμώχνεται σε μία γωνία ή μισοκρέμεται από το κρεβάτι. Είναι μάλλον εμφανές, ότι δείχνει πως ένας εκ των δύο –εκείνος που απλώνεται– έχει κυριαρχικό ρόλο στη σχέση, ενώ ο άλλος αναλαμβάνει δευτερεύοντα ρόλο. Παρατηρείται μόνο στο 3% των ζευγαριών.



Κεφάλι στο στήθος του άλλου: Τρυφερή και ρομαντική, αυτή η στάση υιοθετείται συνήθως στα αρχικά στάδια της σχέσης. Φανερώνει έντονη, παθιασμένη αγάπη και τρυφερότητα. Είναι, επίσης, σχετικά σπάνια, καθότι όχι ιδιαίτερα βολική: μόλις το 4% των ζευγαριών κοιμούνται έτσι.

Πρόσωπο με πρόσωπο, αλλά χωρίς σωματική επαφή: Η στάση αυτή δείχνει ανάγκη για οικειότητα και στενότερη επαφή, η οποία ίσως να λείπει από την σχέση. Παρατηρείται περίπου στο 3% των ζευγαριών.

Πηγή: Daily Mail

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v