Γιατί έγινε viral αυτή η φωτογραφία στη Βραζιλία;

Βάζουμε στοίχημα ότι δεν μπορείτε να μαντέψετε για ποιο λόγο κάνει τον γύρο του διαδικτύου αυτή η φωτογραφία που τραβήχτηκε σε έναν σταθμό μετρό της Βραζιλίας.
Γιατί έγινε viral αυτή η φωτογραφία στη Βραζιλία;
Μια φωτογραφία δύο κοριτσιών αγκαλιασμένων σε έναν σταθμό του μετρό στη Βραζιλία κάνει τον γύρο του διαδικτύου εδώ και λίγες μέρες. Ο λόγος; Δεν θα σας πήγαινε με τίποτα το μυαλό.

Ο Nelson Felippe, που την τράβηξε και την πόσταρε στο προφίλ του στο Facebook, έγραψε στη λεζάντα του τα εξής: «Δεν είμαι προκατειλημμένος. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι να κάνουν ό,τι θέλουν στη ζωή τους. Νομίζω, όμως, ότι είναι παράλογο να είμαι αναγκασμένος να γίνομαι μάρτυρας σκηνών σαν αυτή».

«Ό,τι κάνουν οι άνθρωποι στην ιδιωτική τους ζωή δεν αφορά κανέναν, αλλά ναι, ό,τι κάνουν δημοσίως με αφορά» συνέχισε. «Και αρνούμαι να βλέπω μια σκηνή σαν αυτή και να την θεωρώ φυσιολογική».

Πιστεύετε ότι καταλαβαίνετε πού το πάει; Δείτε τώρα και την συνέχεια: «Τι θα συνέβαινε σε ένα παιδί που βλέπει αυτή τη σκηνή κάθε μέρα; Θα κατέληγε να πιστεύει ότι είναι νορμάλ το να περιμένεις το μετρό και να στέκεσαι πάνω στην κίτρινη γραμμή. Γι’ αυτό, μην φέρεστε όπως αυτός ο τύπος εκεί πέρα. Ακολουθήστε το παράδειγμα των δύο κοριτσιών».

Ναι, λοιπόν, το κοινωνικό μήνυμα που ήθελε να στείλει ο Felippe ήταν πως όταν περιμένουμε το μετρό στεκόμαστε πίσω από την κίτρινη γραμμή, για να μην διακινδυνεύσουμε την σωματική μας ακεραιότητα. Και διάλεξε έναν πολύ έξυπνο τρόπο για να το κάνει.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v