Όλες οι εξαγγελίες της νέας Κυβέρνησης

Σταδιακή επαναφορά του βασικού μισθού στα 751€, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όσα ακόμα ανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στις προγραμματικές δηλώσεις του.
Όλες οι εξαγγελίες της νέας Κυβέρνησης
Την απόλυτη στήριξη των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ ανήγγειλε στην ολομέλεια της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας. Δείτε παρακάτω τα highlights των προγραμματικών δηλώσεων του Πρωθυπουργού.

ΕΝΦΙΑ και φορολογία
Ο Πρωθυπουργός ανήγγειλε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ από το 2015 και αντικατάστασή του με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Επίσης, την αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ και τη δημιουργία περιουσιολογίου για την καταγραφή του πλούτου των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Φοροδιαφυγή
Έλεγχοι στις λίστες μεγαλοκαταθετών, στη λίστα Λαγκάρντ, στη λίστα Λίχτενσταιν και σύσταση υπηρεσίας εσωτερικού ελέγχου των τελωνείων. Πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνών και τέλος στα «θαλασσοδάνεια».

Εργασιακά
Σταδιακή επαναφορά του βασικού μισθού στα 751€ μέχρι το 2016, αποκατάσταση του πλαισίου της εργασίας και προώθηση της άμεσης αποκατάστασης των συλλογικών συμβάσεων. Ίδρυση Ταμείου Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης, στο οποίο θα μεταφερθούν έσοδα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για την στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων.

Δημόσιο
Άμεση επαναφορά των υπαλλήλων που απολύθηκαν «αντισυνταγματικά», χωρίς όμως να «επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός». Έλεγχος όλων των συμβάσεων στο Δημόσιο και κατάργηση του ισχύοντος πειθαρχικού δικαίου για τους δημοσίους υπαλλήλους. Το ισχύον δίκαιο θα αντικατασταθεί με πλαίσιο ρυθμίσεων το οποίο θα προστατεύει το κράτος από επίορκους.

Μνημόνιο
Σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα ερευνήσει το πώς η χώρα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο, με στόχο την απόδοση ευθυνών «εκεί που πρέπει», χωρίς «συγχωροχάρτι σε κανέναν».

Ιθαγένεια
Θα χορηγηθεί ιθαγένεια στα παιδιά μεταναστών που ανήκουν στη «δεύτερη γενιά» και έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα – μέτρο που σύμφωνα με δηλώσεις του Π. Καμμένου δεν έχουν δεχτεί οι Αν. Ελ.

Κρατική ραδιοτηλεόραση
Επανασύσταση της ΕΡΤ με νόμο, από «μηδενική βάση», θεσμικό πλαίσιο για τον έλεγχο των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και διαφανής έλεγχος των αδειοδοτήσεων όλων των Μέσων που εκπέμπουν στη χώρα.

Αστυνομία
Τέλος στην «καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων», και «προστασία των πολιτών». Επαναφορά του «αστυνομικού της γειτονιάς» και αλλαγή στη διάρθρωση και το όνομα της ΕΥΠ, η οποία θα ασχολείται πλέον μόνο με την εξωτερική ασφάλεια.

Εξωτερική πολιτική
Ενεργητική εξωτερική πολιτική, μακριά από ψυχροπολεμικές λογικές και σταθερή στήριξη του διεθνούς δικαίου με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Αξιοποίηση της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας.

Λιτός βίος
Πώληση του 50% των κυβερνητικών αυτοκινήτων κόστους άνω των 700.000€ και ενός από τα τρία κυβερνητικά αεροσκάφη. Πρόταση στην Πρόεδρο της Βουλής για κατάργηση του προνομίου του βουλευτικού αυτοκινήτου και περιορισμός κατά 30% του προσωπικού του Μεγάρου Μαξίμου. Επίσης περιορισμός κατά 40% της αστυνομικής φρουράς του Πρωθυπουργού.

Επίσης:

* Παύση του «ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και του φυσικού πλούτου».
* Ίδρυση ενός ενδιάμεσου φορέα για τη διαχείριση των «κόκκινων δανείων».
* Κατάργηση των διατάξεων που παρέχουν ασυλία στα Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, του ΤΧΣ και της Τράπεζας της Ελλάδας.
* Απαγόρευση κάθε πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v