Κλείνουν χιλιάδες παιδικές χαρές

Με λουκέτο απειλούνται χιλιάδες παιδικές χαρές ανά την Ελλάδα, καθώς το Υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει παράταση της προθεσμίας για τις πιστοποιήσεις τους.
Κλείνουν χιλιάδες παιδικές χαρές
Με λουκέτο απειλούνται χιλιάδες παιδικές χαρές την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος. Ο λόγος; Από τη μια πλευρά το υπουργείο Εσωτερικών ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να δώσει παράταση στην προθεσμία της 30ης Ιουνίου 2014 για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και πιστοποιήσεις και από την άλλη οι Δήμοι δήλωσαν αδυναμία να ολοκληρώσουν εγκαίρως της απαραίτητες εργασίες. Έτσι, τα παιδιά θα παίζουν από την 1η Ιουλίου σε χιλιάδες παιδικές χαρές ανά την Ελλάδα με αποκλειστική ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, σε ημερίδα που διοργανώθηκε για τις παιδικές χαρές, κάλεσε τους Δήμους να κάνουν ό,τι μπορούν έως τις 30 Ιουνίου για να αποκτήσουν πιστοποίηση "αυτές οι παιδικές χαρές που χρειάζονται τις λιγότερες παρεμβάσεις" και "άμεσα και σταδιακά θα προχωρήσουμε στις υπόλοιπες". Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι θα αλλάξει επί το απλούστερον το νομοθετικό πλαίσιο του 2009 για την πιστοποίηση των παιδικών χαρών.

Όπως σημείωσε η γενική διευθύντρια Τοπικής Αυτοδιοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών, Βίκυ Γιαβή, η υπουργική απόφαση για τις παιδικές χαρές που αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές, τη διαδικασία αδειοδότησης, τη διαδικασία ελέγχου και τη συντήρηση, εκδόθηκε το 2009, μετά τα γεγονότα που οδήγησαν στο κλείσιμο της παιδικής χαράς του Αγ. Παντελεήμονα. Όμως οι δήμοι ουδέποτε την υλοποίησαν. Παίρνουν συνεχείς παρατάσεις για την εφαρμογή της, με τελευταία την παράταση του 2014. Τόνισε, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι «μόνο δύο δήμοι στη χώρα έχουν πιστοποιήσει από 5- 6 παιδικές χαρές ο καθένας».





Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v