Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των ζωδίων;

Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ζωδίου; Πού υπερτερεί και πού υπολείπεται όσον αφορά τον χαρακτήρα του; Ρωτήσαμε τα άστρα και μάθαμε.
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των ζωδίων;
Όσοι ασχολούνται εντατικά με τον ζωδιακό κύκλο γνωρίζουν ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ζωδίου. Τι γίνεται όμως με όλους τους υπόλοιπους; Αν θέλετε, λοιπόν να μάθετε πώς καθορίζει το ζώδιό σας τον χαρακτήρα σας, τότε παρακάτω συγκεντρώσαμε τα πιο σημαντικά στοιχεία.

Κριός
Ενθουσιώδης, θυελλώδης και αρκετά αισιόδοξος, ο Κριός είναι… αγύριστο κεφάλι και συνηθίζει να ακολουθεί το ένστικτό του. Αρκετές φορές είναι επιπόλαιος, όμως διακρίνεται από οξυδέρκεια και πρακτικότητα. Στα δύσκολα πάντα θα βρει την καλύτερη δυνατή λύση. Είναι κοινωνικός, φιλικός, όμως έχει μια έμφυτη μεγαλομανία η οποία συνήθως έρχεται σε αντιπαραβολή με το πραγματικό ποιόν του. Θέλει να είναι ο καλύτερος σε ό,τι κάνει και δεν θα διστάσει να παλέψει για να το καταφέρει.

Ταύρος
Πεισματάρης όσο λίγοι, πρακτικός και φιλήδονος, ο Ταύρος αγαπά τις υλικές απολαύσεις και χαρακτηρίζεται από σταθερότητα και αξιοπιστία. Οι αλλαγές για αυτόν είναι αρκετά δυσάρεστες και δύσκολα θα αλλάξει απόψεις ή πεποιθήσεις για κάτι. Είναι κτητικός, αρκετά υπομονετικός και ενίοτε τρυφερός με αποτέλεσμα να θέλει να προσφέρει απεριόριστα την αισθηματική του υποστήριξη σε σημείο να καταντά πιεστικός.

Δίδυμος
Ανεξάρτητος και άστατος, ο Δίδυμος θεωρείται από τους πιο… ό,τι να’ναι αστερισμούς του ζωδιακού κύκλου. Μπορεί να υποστηρίξει μια θέση με όλο του το είναι, όμως αν τον πείσουν ότι έχει άδικο αλλάζει την γνώμη του επιμένοντας ότι δεν υποστήριξε ποτέ την αρχική του θέση. Είναι έξυπνος και διαθέτει ευφράδεια λόγου, ενώ μπορεί να ξεφύγει από δύσκολες καταστάσεις συνήθως εξοργίζοντας τους γύρω του. Δύσκολα όμως θα του κρατήσουν μούτρα, αφού είναι πολύ επικοινωνιακός.

Καρκίνος
Επιφυλακτικός, άκρως συναισθηματικός και αρκετά δύστροπος, ο Καρκίνος είναι ένα από τα πιο μπερδεμένα ζώδια. Μπορεί να είναι συνεσταλμένος και ντροπαλός, αλλά θα είναι πάντα πρόθυμος να βοηθήσει. Σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται γκρινιάρης και σκληρός, «κλαίγοντας την μοίρα» του για ό,τι δυσάρεστο του συμβαίνει, όμως στην πραγματικότητα κρύβει μία ευαίσθητη και εύθραυστη ψυχή. Όπως ο κάβουρας, το σύμβολο του ζωδίου του, ο Καρκίνος εξωτερικά δείχνει σκληρός και απρόσιτος, όμως μέσα του κρύβει μία τρυφερή καρδιά, την οποία θα αφήσει να φανεί μόνο όταν νοιώσει ασφάλεια.

Λέων
Μπορεί να είναι ένας, αλλά είναι… θαρρα-λέων και απαιτεί οι γύρω του να του δείχνουν θαυμασμό. Είναι ίσως το πιο δημιουργικό, κυριαρχικό και εξωστρεφές ζώδιο του κύκλου και χαρακτηρίζεται από γενναιοψυχία και εντιμότητα. Όμως από την άλλη, ο Λέων διέπεται από αλαζονεία και εγωκεντρισμό και είναι γεννημένος αρχηγός. Συνήθως αποδίδει καλύτερα σε θέσεις εξουσίας, αφού εμπνέει εμπιστοσύνη στους υφιστάμενούς του και είναι υπερβολικά φιλόδοξος.

Παρθένος
Από τα πιο εργατικά και σχολαστικά ζώδια, ο παρθένος είναι τόσο ιδιότροπος που μπορεί να τσακωθεί ακόμα και με… τον εαυτό του. Αγαπά την τάξη, την εργασία, την καθαριότητα και την ακρίβεια και η στάση του απέναντι στα θέματα της ζωής είναι κατά κύριο λόγο αρκετά συντηρητική. Παρά την εξωτερική του εικόνα, ο Παρθένος μπορεί να είναι πολύ αισθηματίας. Αρκετές φορές είναι επικριτικός με τους άλλους, ενώ η τελειομανία και η σχολαστικότητά του καταλήγουν να τον κάνουν δυστυχή και υποχόνδριο.

Ζυγός
Για πολλούς το πιο επιθυμητό ζώδιο, ο Ζυγός είναι γοητευτικός και ισορροπημένος. Η γοητεία του βασίζεται στην κομψότητα και το καλό του γούστο, ενώ χαρακτηρίζεται από ευγένεια και μια ιδιαίτερη αγάπη για το όμορφο και το αρμονικό. Είναι αρκετά ευαίσθητος και μισεί την σκληρότητα ή τις διαμάχες με το περιβάλλον του. Έχει έντονα μέσα του ανεπτυγμένη την κριτική ικανότητα, η οποία τον βοηθά να αποδίδει καλά σε μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων.

Σκορπιός
Ενστικτώδης όσο λίγοι, εκδικητικός και παθιασμένος, ο Σκορπιός βιώνει και ζει τα πάντα στα… άκρα. Είναι άτομο που θέλει να ζει κάθε μέρα της ζωής του στο έπακρο, με αποτέλεσμα αρκετές φορές να καταλήγει σε καταχρήσεις. Είναι αρκετά ζηλιάρης και εκδικητικός, φιλόδοξος και θα εργαστεί σκληρά, χωρίς δισταγμούς για να καταφέρει αυτό που έχει βάλει σαν στόχο. Η επιμονή του και η ορθή του κρίση σε δύσκολες καταστάσεις είναι χαρακτηριστική, όπως επίσης και η ιδιαίτερα ανεπτυγμένη του φαντασία. Ο Σκορπιός συγκινείται εύκολα και είναι αρκετά αινιγματικός. Δύσκολα θα ανοίξει όλα του τα φύλλα στους γύρω του, με αποτέλεσμα αρκετοί να τον θεωρούν κρυψίνου- όμως κάνουν λάθος.

Τοξότης
Από τα πλέον αισιόδοξα ζώδια, ο Τοξότης είναι χαρούμενος, εύθυμος, παρορμητικός και σε αρκετές περιπτώσεις απρόβλεπτος. Η πηγαία του ενέργεια και η διάθεση για περιπέτεια είναι χαρακτηριστική, όπως επίσης και η αγάπη του για μάθηση. Διακρίνεται για την ειλικρίνειά και την ευθύτητά του, η οποία τον κάνει να φαίνεται αγενής. Ορκισμένος οπαδός της ελευθερίας, ο Τοξότης μπορεί να γίνει ασταθής και αναξιόπιστος αν νοιώσει ότι αυτή απειλείται. Αγαπά να ταξιδεύει και κάνει εύκολα φιλίες, οι οποίες συνήθως διαρκούν χρόνια.

Αιγόκερως
Σταθερός όσο λίγα ζώδια, αξιόπιστος και δοτικός, ο Αιγόκερως είναι σοβαρός, πρακτικός και ορθολογιστής. Πατά σταθερά στα πόδια του με αυτοπεποίθηση και είναι συχνά απόλυτος στις απόψεις του και αρκετά επιφυλακτικός με οτιδήποτε «έξω από τα νερά του», είτε αυτό είναι πρόσωπο είτε καταστάσεις. Τον ιντριγκάρει το μυστηριώδες και το άγνωστο και είναι ιδιαίτερα πεισματάρης αρνούμενος να αποτύχει. Εκεί που τα υπόλοιπα ζώδια παραιτούνται, ο Αιγόκερως… συνεχίζει.

Υδροχόος
Οραματιστής και ιδεαλιστής, πρωτοπόρος και με επαναστατικό χαρακτήρα, ο Υδροχόος είναι αυτός που θα ήθελε να αλλάξει τον κόσμο. Ψυχή της παρέας και ιδιαίτερα ειλικρινής, ακόμα και αν αυτό τον φέρει σε δύσκολη θέση με τους γύρω του, ο Υδροχόος θεωρείται αρκετά ξεκάθαρος στις απόψεις του και εσωστρεφείς όσον αφορά τον χαρακτήρα του. Δύσκολα θα κάνει νέους φίλους, εξαιτίας της εκκεντρικότητας του.

Ιχθύς
Αθεράπευτα ρομαντικός και ονειροπόλος, ο Ιχθύς θεωρείται ο… καλλιτέχνης του ζωδιακού κύκλου. Συνήθως χάνεται στον κόσμο του και αφήνει τα προβλήματα που τον απασχολούν να λυθούν μόνα τους αντί να τα λύσει ο ίδιος. Είναι όμως πολύ γενναιόδωρος και συμπονετικός και σίγουρα θα κάτσει ώρες ολόκληρες για να ακούσει τα προβλήματα των ανθρώπων που αγαπά. Και θα τα βάλει πάνω από τα δικά του. Μπορεί να γίνει υπερβολικά συναισθηματικός και λεπτολόγος, θα καταλάβει όμως και θα συγχωρήσει τις αδυναμίες των άλλων.

Επιμέλεια: Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v