Η… απίστευτη μαντινάδα του Σμαραγδή στον Σαμαρά

Ο Αντώνης Σαμαράς βράβευσε τον Γιάννη Σμαραγδή και εκείνος απάντησε με μια αυτοσχέδια μαντινάδα. Δείτε το βίντεο.
Η… απίστευτη μαντινάδα του Σμαραγδή στον Σαμαρά
«Σαν ήλιος βγήκες φωτεινός / στς Αμερικής τ' αλώνι / κι έλαμψες και ήρθες νικητής / και σ' αγαπάμε όλοι». Αυτή ήταν η μαντινάδα του Γιάννη Σμαραγδή (Ελ Γκρέκο, Ο Θεός αγαπάει το Χαβιάρι, Καβάφης), προς τιμήν του Αντώνη Σαμαρά, η οποία προκάλεσε… καταιγίδα ειρωνικών σχολίων στο Internet και ποικίλες αντιδράσεις. Είχε προηγηθεί, η βράβευση του σκηνοθέτη από τον πρωθυπουργό για την προσφορά του σκηνοθέτη στον πολιτισμό.

«Ο Γιάννης Σμαραγδής σηκώνει στα δικά του φτερά όλο και πιο ψηλά την Ελλάδα μας, γι' αυτό θέλω να τον χειροκροτήσουμε», είπε προ ολίγων ημερών ο Αντώνης Σαμαράς στο κοινό στην Πύλο που παρακολούθησε την ειδική τελετή προς τιμήν του σκηνοθέτη.

Ο Γιάννης Σμαραγδής έδωσε απάντηση στην κριτική που δέχτηκε, λέγοντας: «Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που όταν κάποιος κάνει μια χειρονομία καλής θέλησης προς εμένα, κάνω κι εγώ μία προς εκείνον. Έτσι μου έμαθαν στο χωριό μου, στην Κρήτη. Είπα λοιπόν κι εγώ τα καλά λόγια που σκεφτόμουν, δίχως να υπολογίσω το κόστος».

Δείτε το βίντεο με την μαντινάδα:



Σε δηλώσεις του σήμερα στο ΣΚΑΙ, ο σκηνοθέτης πρόσθεσε: «Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή, στην κατάλληλη θέση, και δεν έπαψα να στέλνω την θετική μου ενέργεια όσο πιστεύω ότι προσπαθεί».

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για την μαντινάδα και τις δηλώσεις του Γιάννη Σμαραγδή;

Ν.Γ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v