Μολότοφ σε μοναστήρι και μάχες μοναχών!

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η Μονή Εσφιγμένου, με την Αστυνομία να προσπαθεί να εκκενώσει το κονάκι στις Καρυές και τους μοναχούς να απαντούν με… αναμμένα στουπιά.
Μολότοφ σε μοναστήρι και μάχες μοναχών!
Ιερός… πόλεμος ξέσπασε σήμερα στη Μονή Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος, ανάμεσα σε μοναχούς της Νέας και της Παλαιάς Αδελφότητας. Η Αστυνομία επιχείρησε να επέμβει, και μέλη της Παλαιάς Αδελφότητας εκσφενδόνισαν αναμμένο στουπί (!) προκειμένου να εμποδίσουν όχημα της ΕΛ.ΑΣ. να σπάσει την πόρτα στο κονάκι της Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές.

Αιτία της συμπλοκής ήταν το εν λόγω κονάκι στις Καρυές, όπου επιχείρησαν να μπουν οι μοναχοί της Νέας Αδελφότητας –που έχουν κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα. Μέσα στο κονάκι βρίσκονται μέλη της Παλαιάς Αδελφότητας, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην το εγκαταλείψουν. Σύμφωνα με το Thesstoday, κατά τα επεισόδια τραυματίστηκε ελαφρά ένας μοναχός.

«Μολών λαβέ» λένε οι ζηλωτές μοναχοί, οι οποίοι παραμένουν στο κτήριο μαζί με πιστούς που προσέτρεξαν σε βοήθεια.

«Μας επιδόθηκε εντολή εκκένωσης του αντιπροσωπείου μας στις Καρυές (κτήριο Β). Δεν θα φύγουμε από το κονάκι μας επειδή η νέα αδελφότητα θέλει με εργασίες να δικαιολογήσει ευρωπαϊκά κονδύλια» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι μοναχοί της Παλαιάς Αδελφότητας. «Είναι ο τόπος μετανοίας μας και εγκαταβιούμε σε αυτό σαν αδελφότητα αιώνες, πολλοί μοναχοί μας πρωτοπήγαν νέοι στο κονάκι πριν από 50 χρόνια και τώρα πρέπει να φύγουν. Δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί, ακόμα και αν είναι το τελευταίο που θα κάνουμε. Να πάρουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια τους, που τόσο κόπτονται, και να μας αφήσουν στην προσευχή μας. Αλλά, απ' ό,τι φαίνεται, ενοχλούμε παραπάνω απ' όσο πιστεύαμε».

Μέχρι χθες το βράδυ, εξάλλου, στο κονάκι υπήρχαν αρκετοί κοσμικοί επισκέπτες για το Σαββατοκύριακο οπότε, όπως όλα δείχνουν, οι αστυνομικοί περίμεναν να το εγκαταλείψουν για να ξεκινήσουν την επιχείρηση εκκένωσης.

Πηγή: Thesstoday.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v