50 πράγματα που πρέπει να κάνετε φέτος τον Αύγουστο

Να πιάσετε ένα τζιτζίκι. Να κοιμηθείτε σε αιώρα. Να ξαναρχίσετε να μετράτε τα μπάνια σας. Να (ξανα)ερωτευτείτε. Και άλλα 46 πράγματα που πρέπει να κάνετε για να τιμήσετε τον μήνα που τιμά τις μικρές (εντάξει, και τις μεγάλες) χαρές της ζωής.
50 πράγματα που πρέπει να κάνετε φέτος τον Αύγουστο
της Ηρώς Κουνάδη 

Αν ήταν ημέρα της εβδομάδας, θα ήταν Σάββατο. Αν ήταν ώρα, θα ήταν 10.00 το βράδυ. Κι αν ήταν ηλικία, θα ήταν κάπου στις αρχές της δεκαετίας των 20. Ο Αύγουστος σίγουρα δεν είναι ο μήνας που θρέφει τους έντεκα –είναι εκείνος που η δουλειά λιγοστεύει, ο κόσμος χαλαρώνει, η ζέστη κάνει τα πάντα να κινούνται πιο αργά, κι η θάλασσα είναι πάντα το σωστό μέρος για να βρίσκεσαι. Είναι, επίσης, ο μήνας που περνάει πιο γρήγορα από οποιονδήποτε άλλο, αυτός για τον οποίο ανυπομονούμε περισσότερο κι εκείνος για τον οποίο κάνουμε τα πιο πολλά σχέδια –τα οποία, όταν φτάνει εκείνη η ώρα, συνήθως δεν πραγματοποιούμε, γιατί μας αρκεί που είμαστε ξαπλωμένοι σε μια παραλία, με το κύμα να σκάει στα πόδια μας.

Αυτός ο Αύγουστος, όμως, θα είναι διαφορετικός. Όχι γιατί δεν μας αρκεί το κύμα που σκάει στα πόδια μας ενώ είμαστε ξαπλωμένοι σε κάποια παραλία, αλλά γιατί φέτος αποφασίσαμε να τον τιμήσουμε όσο του αξίζει. Να κάνουμε πενήντα διαφορετικά σημαντικά κι ασήμαντα πράγματα, από εκείνα που ονειρευόμαστε όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Γιατί αν μία στο εκατομμύριο οι Μάγιας είχαν δίκιο, αυτός θα είναι ο τελευταίος Αύγουστος του κόσμου. Κι αν δεν είχαν, κάθε Αύγουστος πρέπει να βιώνεται σαν να είναι ο τελευταίος του κόσμου.

Ιδού λοιπόν πενήντα εντελώς ενδεικτικά, και σε εντελώς τυχαία σειρά, πράγματα που πρέπει να κάνετε αυτόν τον Αύγουστο (περιμένουμε πάντα τις δικές σας λίστες στα σχόλια, στο τέλος του κειμένου)

- Να δείτε τουλάχιστον μια φορά την ανατολή του ήλιου. Χωρίς να έχετε προηγουμένως κοιμηθεί.

- Να ξαναρχίσετε να μετράτε τα μπάνια σας. Και να τα βγάλετε πάνω από δέκα.

- Να κάνετε τουλάχιστον ένα βραδινό μπάνιο. Αν είναι μόνο ένα, να φροντίσετε να συμπίπτει με την τελευταία Πανσέληνο, στις 31 Αυγούστου.

- Να διαβάσετε, μεθυσμένοι και με μεγάλη παρέα, δέκα σελίδες από ένα Άρλεκιν. Έξτρα πόντοι (και έξτρα σφιχτοί κοιλιακοί από τα γέλια) αν καταλήξετε να το διαβάσετε όλο.

- Να φτιάξετε σπιτικό παγωτό.

- Να δοκιμάσετε, επιτέλους, να φάτε το καρπούζι με φέτα. Και να γίνετε εσείς εκείνος ο περίεργος τύπος που υπάρχει σε κάθε παρέα –και τρώει το καρπούζι με φέτα.



- Να βουτήξετε στα παγωμένα νερά ενός καταρράκτη (τι εννοείτε πού θα βρείτε καταρράκτη; Πόσες φορές πρέπει να γράψουμε για καταρράκτες;)

- Να πιάσετε ένα τζιτζίκι. Και μετά να το ελευθερώσετε.

- Να χορέψετε μέχρι να λαχανιάσετε –στην ταράτσα του σπιτιού σας, στον δρόμο, βράδυ στην παραλία, σε ένα μπαρ όπου θα είστε οι μόνοι που χορεύετε, δεν έχει σημασία, οπουδήποτε.

- Να δοκιμάσετε ένα πολύ παλιό σας μαγιό, να διαπιστώσετε ότι σας κάνει ακόμα, να το φορέσετε και να πάτε για μπάνιο με αυτό –όσο πιο 80s είναι το σχέδιο, τόσο το καλύτερο.

- Να μετράτε τα παγωτά που τρώτε, και όχι τις θερμίδες τους.

- Να πάτε σε δύο μέρη στα οποία δεν έχετε ξαναβρεθεί ποτέ. Δεν έχει σημασία αν απέχουν 10 λεπτά ή 10 ώρες από την πόρτα του σπιτιού σας. Αρκεί να μην έχετε ξαναπάει ποτέ.

- Να εκτιμήσετε την σκιά ενός δέντρου το καταμεσήμερο.



- Να κοιμηθείτε σε μια παραλία, να ξυπνήσετε λίγο ζαλισμένοι/λίγο πιασμένοι, και με την πρώτη βουτιά να σας περάσουν όλα.

- Να δοκιμάσετε παγωμένο γιαούρτι.

- Να καταλήξετε, επιτέλους, στο ποιο είναι το ωραιότερο θερινό σινεμά της πόλης.

- Να κάνετε βουτιές με μάσκα. Ναι, είναι πολύ διαφορετικές από εκείνες που κάνετε χωρίς.

- Να ερωτευτείτε. Όχι απαραίτητα έναν καινούριο άνθρωπο –υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να (ξανα)ερωτευτείτε τον ίδιο.

- Να ξενυχτήσετε παίζοντας επιτραπέζια με φίλους στο μπαλκόνι, και να συνειδητοποιήσετε ότι σε λίγη ώρα πρέπει να φύγετε για δουλειά –ενώ δεν είχατε καταλάβει καν ότι ξημέρωσε.

- Να διαβάσετε τρία διαφορετικά μυθιστορήματα –και να μην μπορείτε να αποφασίσετε ποιο σας άρεσε περισσότερο.



- Να δείτε όλους εκείνους τους φίλους με τους οποίους κάθε συζήτηση καταλήγει στο «άντε, κανόνισε να τα πούμε κι από κοντά κάποια στιγμή επιτέλους».

- Να φλερτάρετε ζαλισμένοι από τα σφηνάκια σε ένα μπαρ.

- Να διαβάσετε ένα βιβλίο σε ένα πάρκο.

- Να αμφιταλαντευτείτε αν θα ξοδέψετε τις οικονομίες σας για διακοπές, ή θα τις κρατήσετε για την εφορία και το πετρέλαιο. Να καταλήξετε στο πρώτο, και να απαντάτε όταν σας ρωτούν με το εντελώς ανώριμο επιχείρημα «τον χειμώνα μπορεί να μην υπάρχει ούτε εφορία ούτε πετρέλαιο».

- Να ζαλιστείτε από το ούζο και τις ποικιλίες σε κάποιο ταβερνάκι το μεσημέρι, να σας πάρει ο ύπνος στην παραλία από κάτω και να ξυπνήσετε πάνω στην ώρα για μια αναζωογονητική βουτιά το ηλιοβασίλεμα.

- Να κάνετε ελεύθερο κάμπινγκ.



- Να χορέψετε τόσο που να χρειαστεί να βγάλετε τα παπούτσια σας για να γυρίσετε σπίτι.

- Να ανακαλύψετε μια ερημική παραλία.

- Να φάτε φρέσκο κολιό.

- Να βοηθήσετε έναν τουρίστα να βρει τον δρόμο του –το εκτιμάμε τόσο όταν συμβαίνει στο εξωτερικό, που είναι απορίας άξιο γιατί δεν το κάνουμε περισσότερο όταν γυρνάμε πίσω.

- Να πείτε στους πιο υπέροχους ανθρώπους στη ζωή σας ότι τους αγαπάτε –ακόμα και σ’ αυτούς που το ξέρουν.

- Να βγάλετε φωτογραφίες (σ)το ηλιοβασίλεμα. Και μετά να συνεχίσετε να κοροϊδεύετε τους σαχλούς ρομαντικούς που βγάζουν φωτογραφίες (σ)το ηλιοβασίλεμα.

- Να πραγματοποιήσετε τουλάχιστον μία σεξουαλική σας φαντασίωση –και να διαπιστώσετε ότι στη φαντασία σας ήταν μάλλον πιο ενδιαφέρουσα.

- Να γνωρίσετε κόσμο –είτε βγαίνοντας με διαφορετικές παρέες, είτε μιλώντας στον διπλανό σας στο κάμπινγκ/ στο μπαρ/ στο πλοίο.

- Να ξεθάψετε από ντουλάπες και πατάρια ξεχασμένα ρούχα, τα οποία σας αρέσουν τόσο που θα ξεχάσετε τον πειρασμό των εκπτώσεων –και τα χρήματα που προορίζατε γι’ αυτές θα τα κάνετε χρωματιστά κοκτέιλ.

- Να φτιάξετε τουλάχιστον ένα μεγάλο κάστρο στην άμμο (αφού διαβάσετε εδώ το μυστικό για να πετύχει)

- Να τελειοποιήσετε την βουτιά από ψηλά, σε σημείο να σηκώνετε ελάχιστο νερό πέφτοντας.

- Να κάνετε scuba diving.

- Να κάνετε σεξ στην παραλία.

- Να κοιμηθείτε σε αιώρα.

- Να χορέψετε έναν αυτοσχέδιο χορό καταμεσής μιας άδειας αθηναϊκής λεωφόρου –έξτρα πόντοι για τον εθελοντή φίλο που θα το τραβήξει σε βίντεο, θα το ανεβάσει στο YouTube και θα μας στείλει το link.

- Να ψαρέψετε από βάρκα, φορώντας ψάθινο καπέλο.

- Να παίξετε μπουγέλο σε μια αυλή. Ή σε μια ταράτσα. Ή στον δρόμο.

- Να κάνετε μια από αυτές τις τεράστιες, ενδιαφέρουσες συζητήσεις που ξεκινούν από το νόημα της ζωής και καταλήγουν σε εξωγήινους, νησιά του Πάσχα και Πυραμίδες της Αιγύπτου, κάτω από τον έναστρο ουρανό.

- Να δείτε τουλάχιστον μία θεατρική παράσταση σε ένα ανοιχτό θέατρο.

- Να επισκεφθείτε έναν αρχαιολογικό χώρο, και να μάθετε τα πάντα –ή έστω όσο περισσότερα γίνεται– για την ιστορία του.

- Να κολυμπήσετε σε ένα ποτάμι (αφού πρώτα διαβάσετε προσεκτικά τι λέει εδώ)

- Να αγοράσετε φρούτα από αυτοσχέδιο μαγαζάκι-παράγκα στην άκρη του δρόμου και να τα φάτε επιτόπου.

- Να αδυνατίσετε, όχι κάνοντας δίαιτα, αλλά κολυμπώντας περισσότερο.

- Να ξυπνήσετε απότομα νομίζοντας ότι είναι Σεπτέμβρης. Και να μην είναι.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v