Ν. Χρηστάκης: «Το μυστικό της ευτυχίας είναι οι σχέσεις»

Ο "ισχυρότερος" Έλληνας στον κόσμο βρέθηκε χθες στα Public και μίλησε στο αθηναϊκό κοινό για την ευτυχία και τους τρόπους με τους οποίους διαδίδεται, για τις δικτυώσεις των ανθρώπινων σχέσεων και το νέο του βιβλίο. Το in2life ήταν εκεί. Δείτε το video της εκδήλωσης και κερδίστε αντίτυπα.   
Ν. Χρηστάκης: «Το μυστικό της ευτυχίας είναι οι σχέσεις»
Οι τυχεροί αναγνώστες που κερδίζουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Συνδεδεμένοι" του Ν. Χρηστάκη είναι οι:
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΡΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΟΥΡΕΤΑ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΙΓΚΟΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ

Οι νικητές έχουν ήδη ενημερωθεί με προσωπικό e-mail. Ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας στον διαγωνισμό.

Σπούδασε Ιατρική, Βιολογία και Κοινωνιολογία και έγινε καθηγητής στο Χάρβαρντ. Έγινε πασίγνωστος για την έρευνά του γύρω από τον «ιό της ευτυχίας» και την δυνατότητα του τελευταίου να μεταδίδεται. Κέρδισε δικαιωματικά μια θέση στη λίστα του περιοδικού Time με τους έχοντες τη μεγαλύτερη επιρροή ανθρώπους στον κόσμο.

Ο καθηγητής βρέθηκε στην Αθήνα καλεσμένος των Public για να συστηθεί στο ελληνικό κοινό, να μοιραστεί μαζί του τις πολύτιμες γνώσεις του και να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο "Συνδεδεμένοι" που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κάτοπτρο. Εκεί ο ελληνοαμερικανός καθηγητής συνάντησε τον δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη και είχε μαζί του μια συζήτηση που δεν θα μπορούσε να μην είναι ενδιαφέρουσα.

Το In2life βρέθηκε εκεί για να παρακολουθήσει και να καταγράψει τη συνάντηση. Δείτε το video που ακολουθεί.



Γύρω στις οκτώ, η προσέλευση του κόσμου στο θαυμάσιο café του 5ου ορόφου των Public ήταν μεγαλύτερη των εκτιμήσεων. Δεν είναι και πολλές οι φορές που μπορεί κανείς να υποβάλει ερωτήσεις σε έναν από τους εκατό ισχυρότερους ανθρώπους του κόσμου- και μάλιστα στα ελληνικά!

«Η ευτυχία μπορεί να κρύβεται σε πολύ μικρότερα πράγματα από αυτά που πιστεύουμε», συμπέρανε απολογούμενος για τα ελληνικά του ο προσηνής ελληνοαμερικανός καθηγητής, ο οποίος απέφυγε να σκορπίσει εύκολες «συνταγές ευζωίας», αλλά μοιράστηκε με το κοινό τα συμπεράσματα των ερευνών του, καθώς και τις δικές του αναρωτήσεις.

Οι ίδιες οι δομές των κοινωνικών δικτύων μπορούν πιθανότατα να χαρτογραφηθούν, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πολύπλοκο για να το έχουμε ως «τυφλοσούρτη» εκτίμησε ο κ. Χρηστάκης που εξέπληξε το ακροατήριο υπογραμμίζοντας πως η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας πολύ λίγο έχει αλλάξει τον άνθρωπο και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Δημήτρης Γλύστρας
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v