Πώς θα φαίνεσαι άψογος στις τηλεδιασκέψεις

Πιξελιάζουν τα πάντα, το προγούλι φαίνεται, ο ήχος κάνει διακοπές και ένα "δεν" μπορεί να αλλάξει όλο το νόημα της πρότασής. Ιδού τι μπορείς να κάνεις για να εξομαλύνεις αυτόν τον τραγέλαφο.
Πώς θα φαίνεσαι άψογος στις τηλεδιασκέψεις
Ψύχραιμα θα πούμε ότι οι κάμερες των λάπτοπ ίσως είναι ό,τι χειρότερο έχει εφευρεθεί. Οι περισσότερες έχουν κακή ανάλυση και όσον αφορά τις τηλεδιασκέψεις πάντα κολλάνε στο χειρότερο σημείο. Ωστόσο, είτε το πιστεύεις είτε όχι, υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις για να μη φαίνεσαι φαιδρός στις βιντεοκλήσεις με τους συναδέλφους σου.

Και για να το πετύχεις αυτό, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις συμβουλές μας.

Απόφυγε τα παράθυρα για φόντο

Το έντονο φως για φόντο σε κάνει να φαίνεσαι σαν να βγήκες από το τούνελ με το λευκό φως μετά από μία μεταθανάτια εμπειρία. Το πρόσωπό σου θα είναι θολό και γύρω σου θα έχεις ηλιαχτίδες οι οποίες θα πέφτουν άχαρα στο πρόσωπό σου. Μην κάτσεις σε καμία περίπτωση μπροστά από κάτι φωτεινό.

Επίλεξε το κατάλληλο φόντο

Αντικειμενικά, δύο είναι οι επιλογές σου: η πρώτη είναι να κάτσεις μπροστά από τη βιβλιοθήκη σου, η οποία ιδανικά θα έχει και κάτι που θα θυμίζει τον χώρο εργασίας σου πάνω. Ίσως και κάποια βιβλία σχετικά με καριέρα ή διακοσμητικά όπως οι κλεψύδρες ή τα εκκρεμή του Νεύτωνα ή οτιδήποτε cyberpunk. Αλλιώς επίλεξε τον πιο απλό τοίχο που έχει στο σπίτι σου.

Το πιο βασικό από όλα είναι ο χώρος στον οποίο βρίσκεσαι να έχει ησυχία. Κανείς δε θέλει να ακούσει το πλυντήριο που έχεις βάλει, ούτε το παιδάκι των από πάνω να φωνάζει.

Ντύσου

Κάνε αυτό που κάνουν και οι παρουσιαστές. Δε χρειάζεται να φορέσεις παντελόνι. Αρκεί να φορέσεις πάνω από το μπλουζάκι που φοράς μέσα στο σπίτι ένα πουκάμισο. Ιδανικά, επίλεξε ένα σε ανοιχτές αποχρώσεις, καθώς θα αντανακλά το φως και θα σου κολακεύει το πρόσωπο.

Βρες την κατάλληλη θέση για την κάμερά σου

Ξέρουμε, η πιο βολική θέση για το λάπτοπ είναι τα πόδια. Δε θέλεις όμως η απεικόνισή σου στις οθόνες των άλλων να μοιάζει με σέλφι μεσήλικα. Προτίμησε να κάτσεις στο γραφείο σου ή σε ένα τραπέζι.

 Ένα πολύ χρήσιμο tip που μπορούμε να σου δώσουμε, είναι να βάζεις τον browser σου όσο πιο κοντά γίνεται στην κάμερα. Έτσι, αν για παράδειγμα θέλεις να χαζέψεις λίγο την αγαπημένη σου σελίδα, δε θα το καταλάβει κανείς. Αν το κάνεις αυτό, φρόντισε να είσαι σταθερά στο ίδιο σημείο, για να μπορείς να χρησιμοποιήσεις μετά τη δικαιολογία ότι κόλλησε το Skype.

Πρόσεξε τον ήχο

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό σε μία τηλεδιάσκεψη από τον ήχο και τα τεχνικά προβλήματα που προκύπτουν. Και για να μη γίνεις και εσύ αυτός ο εκνευριστικός τύπος της σύσκεψης, θα κάνεις ό,τι σου πούμε.

Αρχικά, θα πας στις ρυθμίσεις του ήχου και θα σιγουρευτείς ότι έχεις επιλεγμένες τις σωστές συσκευές∙ συνήθως είναι οι Realtek. Πριν ξεκινήσει η σύσκεψη θα χαμηλώσεις τον ήχο του λάπτοπ, γιατί αλλιώς θα μικροφωνίζει και θα ακούγεσαι σαν ηλικιωμένος ακροατής που έχει πάρει τηλέφωνο σε αθλητική εκπομπή και του ζητούν να κλείσει το ραδιόφωνο. Το θέλεις αυτό; Σίγουρα όχι. Τέλος, αν θέλεις να είσαι σίγουρος ότι θα αποφύγεις τον μικροφωνισμό, βάλε ακουστικά. Σε κάθε περίπτωση θα κάνεις ένα τεστ πριν τη σύσκεψη.

Σημαντικό: Αν φορέσεις ακουστικά, φρόντισε να προειδοποιήσεις την οικογένεια ότι θα είσαι σε τηλεδιάσκεψη, γιατί αν μπουν στο δωμάτιο που βρίσκεσαι την ώρα που είσαι σε κλήση, το πιο πιθανό είναι ότι δε θα τους ακούσεις, αλλά εκείνοι μάλλον θα ακουστούν.

Άσε το κατοικίδιο σου να περνάει

Αν η πολιτική της εταιρείας/επιχείρησης που δουλεύεις δεν είναι πολύ αυστηρή και θέλεις να σε συμπαθήσουν περισσότερο, άσε το κατοικίδιο σου να κάνει τις εμφανίσεις του. Θα είναι μία ευχάριστη νότα στην τηλεδιάσκεψη.

Φέρε και την κούπα σου μαζί

Ακόμη κι αν πίνεις νερό, επίλεξε αντί για διάφανο ποτήρι μία κούπα. Όχι όμως διαφημιστική τύπου «Νουνού, γάλα για όλη  την οικογένεια», προτίμησε μία που να έχει πάνω μία έξυπνη ατάκα ή κάποιο ωραίο γραφιστικό. Αν πάλι η κούπα γράφει πάνω Google ή οποιοδήποτε brand έχει σχέση με την τεχνολογία, ακόμα καλύτερα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v