Πείτε «καλά Χριστούγεννα» με ένα δώρο

Δώρα με φιλανθρωπικό νόημα, συμβολικά αντικείμενα, όμορφα αξεσουάρ και gadgets για κάθε αγαπημένο σας πρόσωπο και ιδέες για κάθε βαλάντιο, συγκεντρωμένες σε ένα χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα, για να κλείσει η αυλαία μιας μάλλον πικρής χρονιάς με χαμόγελο.
Πείτε «καλά Χριστούγεννα» με ένα δώρο
γράφει η συντακτική ομάδα του in2life

«Μπορείς να δίνεις χωρίς να αγαπάς, αλλά δεν μπορείς να αγαπάς χωρίς να δίνεις», υποστηρίζει μία άγνωστης προέλευσης παροιμία. Και έχει δίκιο: Το να αγαπάς σημαίνει να δίνεις. Όχι ασφαλώς με την υλιστική σημασία του όρου, αλλά σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής – η δράση φέρνει αντίδραση, και όταν σου δίνουν αγάπη, την επιστρέφεις στο συναισθηματικό «ακέραιο».

Συνήθως όμως ξεχνάμε αυτή την «υποχρέωση» -που κάθε άλλο παρά τέτοια είναι. Γι’ αυτό και αυτές τις ημέρες του χρόνου, που συνηθίζουμε να περνάμε με τους δικούς μας ανθρώπους, και που έχουμε λίγα χρήματα παραπάνω να ξοδέψουμε ελέω δώρου Χριστουγέννων, αξίζει να επιστρέψουμε λίγη από την αγάπη που παίρνουμε, οπωσδήποτε με χαμόγελα, αλλά και με μικρά ή μεγαλύτερα δώρα, που θα κάνουν τα αγαπημένα μας πρόσωπα να χαμογελάσουν με την σειρά τους.

Στο αφιέρωμα αυτό για τα δώρα στο τέλος της χρονιάς της κρίσης, επιλέγουμε να εστιάσουμε σε αντικείμενα που είτε σημαίνουν πολλά για τους παραλήπτες τους, χωρίς να κοστίζουν μια περιουσία, είτε δίνουν χαρά σε περισσότερους από έναν ανθρώπους. Από μικρά και μεγαλύτερα gadgets ή αξεσουάρ και ρούχα μέχρι φιλανθρωπικές συμβολικές κινήσεις και δωράκια με νόημα για τα παιδιά, διαλέξτε ό,τι εμπίπτει στις δυνατότητές σας και ευχηθείτε μέσα από την καρδιά σας «καλές γιορτές» σε όσους βρίσκονται κοντά σας.

Στα υποθέματα του αφιερώματος που θα βρείτε πάνω αριστερά, έχουμε συγκεντρώσει ιδέες δώρων για τις γυναίκες της ζωής σας, τους άντρες του σπιτιού, αλλά και τους μικρούς «καλικάντζαρους», για τους οποίους άλλωστε τα Χριστούγεννα σημαίνουν περισσότερα. Και μην ξεχνάτε, το κλισέ «η κίνηση μετράει» ισχύει απόλυτα: Είτε έχετε την οικονομική δυνατότητα να γεμίσετε με δώρα το χριστουγεννιάτικο δέντρο είτε όχι, μην ξεχάσετε να δώσετε το πιο απλό αλλά και το πιο «ακριβό» δώρο στους γύρω σας: την αγάπη σας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v