45 Μοίρες: Rock'n'roll στην ταράτσα

«Ροκάδικο στο Γκάζι;» ρωτούσαν οι νεοφερμένοι στην περιοχή, σαν να τους μιλούσες για χιονοδρομικό κέντρο στη Σαχάρα. Δέκα χρόνια αργότερα, υπάρχουν πολλά ροκάδικα στο Γκάζι. Το 45 Μοίρες, όμως, είναι το πρώτο και, για πολλούς λόγους, μοναδικό. Γιατί, ας πούμε, ήταν το πρώτο ροκάδικο που μάζεψε –και κράτησε– κοινό που δεν οδηγούσε απαραιτήτως Harley και δεν έπινε αυστηρά και μόνο μπίρες. Γιατί βρήκε τη χρυσή τομή ανάμεσα στο σνομπισμό απέναντι σε ό,τι δεν είναι ροκ και την άλωση από το mainstream που το περιέβαλε. Και γιατί διέθετε μία από τις καλύτερες ταράτσες της Αθήνας.

Με τη φωτισμένη Ακρόπολη στο background, και τις κατακόκκινες καμινάδες της Τεχνόπολης σε πρώτο πλάνο, η θέα είναι αδιαμφισβήτητα το δυνατό χαρτί του Roof 45, όπως είναι το επίσημο όνομα της ταράτσας του 45 Μοίρες. Η κονσόλα κινείται πάντα σε ροκ μουσικά μονοπάτια: όταν θέλει να κάνει διάλειμμα από το κλασικό ροκ, αναμιγνύει έξυπνα pop alternative σφήνες με hard rock-ιές, χωρίς ποτέ να «ξεπέφτει» στο απόλυτο mainstream, αλλά ούτε και να ακούγεται μονοφωνική.

Κάπως έτσι είναι και ο κόσμος που θα συναντήσετε στα μεγάλα τραπέζια και τις ψηλές μπάρες του: μακριά από στιλιζαρισμένα looks που παραπέμπουν στο ένα ή το άλλο trend –του ροκ περιλαμβανομένου– ανεβαίνει τα ολόμαυρα σκαλιά προς την ταράτσα τις καθημερινές ακριβώς όπως και τα Σαββατοκύριακα, για να ακούσει μουσική, να απολαύσει τη θέα της φωτισμένης Αθήνας από ψηλά και να πιει ποτό, όχι για να δει και να τον δουν.

Η μπάρα μεγαλουργεί στα πλέον πρωτότυπα κοκτέιλ, ενώ σερβίρει κι ολόσωστα mojito, caipirinha, cuba libre και λοιπά δημοφιλή. Το απλό ποτό κοστίζει 7 ευρώ, τα κοκτέιλ και τα σπέσιαλ 9 ευρώ. Το 45 Μοίρες ξενυχτά καθημερινά, εκτός Δευτέρας.

Βουτάδων & Ιάκχου 18, Γκάζι, τηλ.: 210 3472729
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v