Οι ελληνικές σειρές που θα δούμε φέτος

Με δέκα σειρές υποδέχεται η ελληνική τηλεόραση τη φετινή σεζόν, κάποιες νέες και κάποιες παλιές κι αγαπημένες που επιστρέφουν. Δείτε… τι θα δείτε.
Οι ελληνικές σειρές που θα δούμε φέτος
Η ελληνική μυθοπλασία δεν έχει ανακάμψει πλήρως μετά την δύσκολη δεκαετία ανομβρίας που πέρασε. Ωστόσο, και φέτος δε θα μείνουμε παραπονεμένοι. Μπορεί το Mega, αλλοτινός μπροστάρης των ελληνικών σειρών, και ο ΣΚΑΪ, που θα μπορούσε να στηρίξει την μυθοπλασία αλλά μετά το Survivor ποντάρει στην ψυχαγωγία με show και παιχνίδια, να μένουν φέτος χωρίς κανένα σίριαλ στο πρόγραμμά τους, αλλά ALPHA, ANT1 και Star συνεχίζουν να επενδύουν στις ελληνικές σειρές. Συγκεκριμένα, αυτή τη σεζόν ξεκινούν έξι νέες σειρές, ενώ άλλες τέσσερις συνεχίζουν την πορεία τους με νέους κύκλους. Ιδού με τι θα μας κρατήσει παρέα στο καθημερινό prime time του το κάθε κανάλι:

ΑΝΤ1

Παρθένα Ζωή

Η Ζωή έχει σχέση με τον Μάκη, ο οποίος είναι και ο πρώτος της έρωτας. Και ενώ είναι παρθένα από επιλογή, από ένα ατύχημα σε μια γυναικολογική εξέταση, της κάνουν σπερματέγχυση και μένει έγκυος. Η σπερματέγχυση προοριζόταν για την Μαρίνα και τον Άρη, τους οποίους θα γνωρίσει η Ζωή και θα της αλλάξει η ζωή, αφού ένας νέος έρωτας γεννιέται. Η σειρά αποτελεί διασκευή του Jane the Virgin (που με τη σειρά του είναι διασκευή της λατινοαμερικάνικης «Χουάνας της Παρθένας»). Τη διασκευή υπογράφει ο Πέτρος Καλκόβαλης και πρωταγωνιστούν οι Αποστόλης Τότσικας, Σοφίνα Λαζαράκη, Χριστίνα Τσάφου, Τζένη Μπότση, Γιάννης Ποιμενίδης, Μυριέλα Κουρεντή, Γιάννης Χατζηγεωργίου, Νίκος Αναγνωστόπουλος και Δάνης Κατρανίδης. Η σειρά θα προβάλλεται από 25 Σεπτεμβρίου κάθε απόγευμα στις 19.00.

Κάτι χωρισμένα παλικάρια

Πέντε… ώριμα παλικάρια αποφασίζουν να χωρίσουν τις γυναίκες τους και να μείνουν μαζί, μοιραζόμενοι τον καημό και τα «κουσούρια» τους. Μέχρι που οι γυναίκες τους αποφασίζουν να επέμβουν και αρχίζει ο πόλεμος. Πρωταγωνιστούν οι Μάριος Αθανασίου, Κώστας Κόκλας, Σπύρος Πούλης, Νίκος Μουτσινάς, Σταύρος Σβήγκος και από την «αντίπερα όχθη» οι Μαρία Σολομού, Μαριάννα Τουμασάτου, Νατάσσα Τσακαρισιάνου και Βασιλική Ανδρίτσου. Η σειρά αποτελεί διασκευή ξένου σεναρίου, την οποία ανέλαβε η Βίκυ Αλεξοπούλου και κάνει πρεμιέρα στις 2 Οκτωβρίου. Θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 23.00.

4xxx4
Τέσσερις παλιές φίλες ξανασυναντιούνται με αφορμή τον γάμο της μίας από αυτές και τους έρχεται μια ιδέα: Να τεστάρουν το πόσο πιστοί είναι οι σύντροφοί τους, φλερτάροντας η μία τον άντρα της άλλης. Αυτό το «τεστ» τους θα έχει αναπάντεχες εξελίξεις, τις οποίες γνωρίζει και «συντονίζει» η ψυχολόγος των γυναικών, που θα υποδύεται η Κάτια Δανδουλάκη. Τη σειρά υπογράφει ο Δημήτρης Αρβανίτης, με πρωταγωνιστές τους Κατερίνα Μισιχρόνη, Ιωάννη Παπαζήση, Νίκη Γρανά, Δημήτρη Μακαλιά, Θωμαΐδα Ανδρούτσου, Μάνο Παπαγιάννη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Θανάση Βισκαδουράκη. Η σειρά θα προβάλλεται από τις 4 Οκτωβρίου κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 23.00.

ALPHA

Έλα στη θέση μου

Η καθημερινή σειρά επιστρέφει με τον δεύτερο κύκλο της για να μας κρατήσει παρέα με τις νέες περιπέτειες της οικογένειας Σοφοκλέους και της παρέας των Καλατζήδων. Οι πλούσιοι γίνονται φτωχοί και τα ζευγάρια… singles. Η παρέα της σειράς θα πρέπει να βρει τρόπο να ξανακάνει την εταιρία των Σοφοκλέους αυτό που ήταν, σε πείσμα της νέας μυστηριώδους γυναίκας που καταφτάνει με τα παιδιά της από την Γερμανία, κρύβοντας ακόμα περισσότερα οικογενειακά μυστικά. Οι νέες αφίξεις περιλαμβάνουν τη Ναταλία Δραγούμη, την Αναστασία Παντούση και τον Ορέστη Καρύδα, ενώ συνεχίζουν κανονικά στη θέση τους οι Μαρία Φιλίππου, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Αθηνά Οικονομάκου, Μαρίνος Κόνσολος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Μιχάλης Μαρίνος, Άνδρη Θεοδότου, Αναστάσης Κολοβός, Χάρης Γρηγορόπουλος και πολλοί άλλοι. Την σεναριακή μπαγκέτα κρατά ο Γιώργος Κρητικός – ο δεύτερος κύκλος της σειράς έκανε πρεμιέρα στις 25 Σεπτεμβρίου και προβάλλεται κάθε βράδυ στις 20.00.

Τατουάζ 

Η νέα δραματική σειρά των Ανδρέα Γεωργίου στη σκηνοθεσία και Βάνας Δημητρίου στο σενάριο, που θεωρήθηκαν η μεγάλη μεταγραφή της σεζόν από τον ΑΝΤ1 στον ALPHA, ξεκινά στην Αίγινα και διαδραματίζεται, εκτός από το συγκεκριμένο νησί, στο Λονδίνο και τα Μετέωρα. Μια παντρεμένη κοπέλα πηγαίνει από το Λονδίνο όπου ζει, στην Αίγινα με την κολλητή της, για να γνωρίσει έναν τύπο με τον οποίο μιλούσε για καιρό στο internet. Και ενώ γνωρίζονται και ερωτεύονται παράφορα, το πτώμα μιας νεκρής γυναίκας στο κρεβάτι του τύπου τους κάνει και τους δυο να εξαφανιστούν. Οι οικογένειές τους συγκρούονται με φόντο τα νέα για έναν σίριαλ κίλερ που συνεχώς αυξάνει τον αριθμό των θυμάτων του, ενώ το ζευγάρι προσπαθεί να κρυφτεί στα Μετέωρα. Ίντριγκες, έρωτες και πολύ σεξ, στη σειρά που ξεκίνησε ήδη από τις 19 Σεπτεμβρίου και προβάλλεται από Δευτέρα ως Τετάρτη στις 21.00. Πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Απόστολος Γκλέτσος, Γιώργος Παρτσαλάκης, Εβελίνα Παπούλια, Ελίνα Ακριτίδου, Μυρτώ Αλικάκη, Στέφανος Μιχαήλ, Δανάη Παππά, Χρύσα Παππά, Κατερίνα Γερονικολού, Κοραλία Καράντη.

Μην αρχίζεις τη μουρμούρα
Κι όμως, η μουρμούρα συνεχίζεται για πέμπτη χρονιά. Τα δύο παλαιότερα ζευγάρια παραμένουν σταθερά, με τους Δάφνη Λαμπρόγιαννη-Βλαδίμηρο Κυριακίδη και τους Αντώνη Αντωνίου και Ελένη Κοκκίδου να εξακολουθούν να κάνουν ο ένας δύσκολη και πιπεράτη τη ζωή του άλλου. Παράλληλα, στη σειρά μπαίνουν και δύο νέα ζευγάρια για περισσότερες αυτοτελείς ιστορίες μουρμούρας – είναι οι Σπύρος Τσεκούρας-Άννα Κουτσαφτίκη και Σπύρος Χατζηαγγελάκης και Μαρία Χάνου. Το σενάριο υπογράφουν οι Έλενα Σολωμού, Παναγιώτης Χριστόπουλος, Σάρα Γανωτή, Θέμης Γκύρτης, Φώφη Κώττη, Γωγώ Φώτου. Η σειρά αλλάζει μέρα και ώρα – από τις 5 Οκτωβρίου θα προβάλλεται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.50.



Το σόι σου 
Η Λυδία και ο Σάββας συνεχίζουν να έχουν μπλεξίματα με τις οικογένειές τους και τα μεγάλα τους κυριακάτικα τραπέζια. Πότε στους Χαμπέους, πότε στους Τριαντάφυλλους, η παρέα της σειράς για τέταρτη σεζόν ετοιμάζεται να βγάλει τα μαχαίρια και να μπει σε νέες περιπέτειες με φόντο τις φωνές των συμπέθερων. Πρωταγωνιστούν οι Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Ρένια Λουιζίδου, Παύλος Ορκόπουλος, Γιώργος Γιαννόπουλος, Βάσω Λασκαράκη, Μελέτης Ηλίας, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Βίβιαν Κοντομάρη, Γιάννης Δρακόπουλος, Σοφία Πανάγου, Ευθύμης Ζησάκης, Σόλων Τσούνης. Το σενάριο υπογράφουν ο Νίκος Μήτσας και η Δήμητρα Τσόλκα. Ο νέος κύκλος κάνει πρεμιέρα στις 5 Οκτωβρίου και προβάλλεται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00.

Κόκκινο Νυφικό

Ο Ανδρέας Γεωργίου και η Βάνα Δημητρίου δεν αρκούνται στο Τατουάζ. Έχουν και δεύτερη πρόταση – αυτή τη φορά κωμωδία με τρεις γαμπρούς, τρεις υποψήφιες νύφες, τρεις φόνους και τρία νυφικά βαμμένα κόκκινα… Ο Μανώλης (Νίκος Πουρσανίδης), από την Κρήτη, έχει πολλά γίδια. Ο Φίλιππος (Δημήτρης Γκουτζαμάνης), από τις Σπέτσες, έχει πολλά λεφτά. Ο Δημήτρης (Δημήτρης Κουρούμπαλης), από την Θεσσαλονίκη, έχει πολλά φέρετρα στο γραφείο κηδειών του. Και οι τρεις χήρεψαν στα σκαλιά της εκκλησίας. Μοιραίο ή προσχεδιασμένο; Το μυστήριο αναλαμβάνει να λύσει ο ντετέκτιβ Όμηρος (Θεοχάρης Ιωαννίδης). Μαζί τους, οι Ελένη Βαΐτσου, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Σοφία Πριοβόλου, Γιούλικα Σκαφιδά, Δανάη Σκιάδη και Ευδοκία Ρουμελιώτη. Η σειρά κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στις 22.45.

Παραμύθι αλλιώς

Η σειρά εποχής με τις περιπέτειες ενός ξεπεσμένου πρίγκιπα που ερωτεύεται την πριγκίπισσα κόρη του σφετεριστή του θρόνου, έμεινε πέρυσι… στα μισά της. Η σειρά του κύπριου σεναριογράφου Λώρη Λοϊζίδη μας άφησε στο ένατο επεισόδιο και τα υπόλοιπα αναμένεται να προβληθούν τη φετινή σεζόν – αρχής γενομένης από την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 22.45. Πρωταγωνιστούν οι Κατερίνα Παπουτσάκη, Νίκος Κουρής, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Αντώνης Κατσαρής, Λένια Σορόκου, Κώστα Καζάκας, Λώρης Λοϊζίδης.

Star

Ο άντρας των ονείρων μου

Η Αθηνά είναι ευτυχισμένη που ο Τζακ, ο σύζυγός της, δεν έχει σόι να την βασανίζει, αφού οι θετοί του γονείς μένουν στην Αγγλία και οι πραγματικοί του γονείς αγνοούνται. Μόνο που το νιόπαντρο ζευγάρι τυχαίνει να μετακομίζει χωρίς να το ξέρει, ακριβώς απέναντι από την πραγματική οικογένεια του Τζακ, μια φασαριόζικη ελληνική φαμίλια με τα όλα της. Η σειρά αποτελεί διασκευή κορεατικής κωμωδίας, σε σενάριο Εμμανουέλας Αλεξίου και Αποστόλη Τσαούσογλου. Πρωταγωνιστούν οι Δημήτρης Λιακόπουλος, Βασιλική Τρουφάκου, Ελένη Γερασιμίδου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Άννα Αδριανού, Ρένος Χαραλαμπίδης, Νικολέτα Βλαβιανού, Ευγενία Παναγοπούλου. Δεν έχει ανακοινωθεί από το Star πότε κάνει πρεμιέρα – ξέρουμε μόνο ότι «έρχεται το φθινόπωρο».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v