Λιγότερες ειδήσεις, περισσότεροι φίλοι στο Facebook

Δείτε ποια είναι η μεγάλη αλλαγή που έρχεται στο Facebook μέσα στις επόμενες ημέρες και θα επηρεάσει το newsfeed όλων μας.
Λιγότερες ειδήσεις, περισσότεροι φίλοι στο Facebook
Μια μεγάλη αλλαγή ετοιμάζεται να φέρει στο Facebook και το newsfeed του καθενός από εμάς ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ μέσα στις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και ο ίδιος σε status του, πρόκειται πλέον να βλέπουμε περισσότερες αναρτήσεις των φίλων μας και λιγότερες ειδήσεις.

Εξ αρχής, στόχος του Facebook ήταν να προσφέρει στους χρήστες του τη δυνατότητα όχι μόνο να περνούν καλά, αλλά και να βελτιώνει τη ζωή τους, αναφέρει ο δημιουργός του κοινωνικού δικτύου. «Και σύμφωνα με τις έρευνές μας, όταν χρησιμοποιούμε τα social media για να διασυνδεθούμε με ανθρώπους που νοιαζόμαστε, η ζωή μας βελτιώνεται. Νιώθουμε λιγότεροι αποκομμένοι και μόνοι, κάτι που συνδέεται μακροπρόθεσμα με την ευτυχία και την υγεία μας. Αντίθετα, το να διαβάζουμε άρθρα ή να βλέπουμε βίντεο με παθητικό τρόπο, ακόμη κι αν είναι διασκεδαστικά ή ενημερωτικά, δεν έχει τα ίδια αποτελέσματα», αναφέρει ο Ζούκερμπεργκ.

Έτσι, καταλήγει, αποφασίστηκε η μεγάλη αλλαγή που θα εφαρμοστεί σύντομα στους αλγόριθμους του newsfeed και θα εστιάζει στις κοινωνικές επαφές με τους φίλους και λιγότερο στο να προσφέρει όλο και περισσότερο σχετικό υλικό για ανάγνωση άρθρων ή διασκέδαση.

Στο πλαίσιο αυτής της αλλαγής, οργανισμοί και μέσα ενημέρωσης που διατηρούν σελίδες είναι πιθανό να δουν την απήχηση των αναρτήσεών τους να μειώνονται αισθητά. Στόχος του Facebook πλέον θα είναι όχι η διάδοση viral video ή ειδήσεων (που αρκετές φορές είναι hoaxes) αλλά οι διαδράσεις που έχουν πραγματικά νόημα για τις ζωές των μελών του δικτύου. Μπορεί αυτό να σημαίνει ότι θα μειωθεί ο χρόνος που ο μέσος χρήστης παραμένει στο Facebook καθημερινά, αλλά αυτός ο χρόνος θα είναι ουσιαστικός, επισημαίνει ο Ζούκερμπεργκ.

Διαβάστε την ανάρτησή του:

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v