Μήπως δικαιούστε φοιτητικό στεγαστικό επίδομα;

Δείτε με ποιους όρους και προϋποθέσεις θα λάβετε το στεγαστικό επίδομα 1.000 ευρώ για προπτυχιακούς φοιτητές.
Μήπως δικαιούστε φοιτητικό στεγαστικό επίδομα;
Με κοινή υπουργική απόφαση ανακοινώθηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος 1.000 ευρώ στους προπτυχιακούς φοιτητές.

Συγκεκριμένα, δικαιούχος είναι το πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής, ενώ σε περίπτωση διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων, δικαιούχος του επιδόματος είναι ο γονέας τον οποίο βαρύνει ο φοιτητής.

Κατ’ εξαίρεση, δικαιούχος είναι ο ίδιος ο φοιτητής αν είναι ορφανός από τους δύο γονείς ή οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού ή είναι άνω των 25 ετών ή είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος.

Υποβολή αίτησης μπορείτε να κάνετε στα πρώτα τέσσερα έτη για τμήματα τετραετούς φοίτησης και πέντε πρώτα έτη σε τμήματα πενταετούς φοίτησης. Οι όροι έχουν ως εξής:

* Το οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να είναι άνω των 30.000 ευρώ το έτος (προσαυξανόμενο κατά 3.000 ανά τέκνο).

* Η μίσθωση του οικήματος στην πόλη όπου φοιτά ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να είναι σε ισχύ για τουλάχιστον έξι μήνες μέσα στο ακαδημαϊκό έτος για το οποίο ο φοιτητής αιτείται το επίδομα.

* Ο φοιτητής θα πρέπει να έχει εξεταστεί επιτυχώς τουλάχιστον στα μισά μαθήματα του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους για το οποίο αιτείται το επίδομα. Ο αριθμός των μαθημάτων καθορίζεται από το πρόγραμμα σπουδών.

Προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής να είναι κάτοχος Ακαδημαϊκής Ταυτότητας σε ισχύ και κάτοχος Α.Φ.Μ. Ειδικά για το τρέχον έτος, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων θα καθοριστεί με νεότερη απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Ο δικαιούχος γονέας ή φοιτητής μπορεί να υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet.

Δείτε το αναλυτικό ΦΕΚ εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v