Είτε μπορείς, είτε δεν μπορείς, έχεις δίκιο

Τι συμβαίνει κάθε φορά που συναντάμε ένα αδιέξοδο; Πόσο χρειάζεται για να αλλάξει η ζωή μας προς το θετικό ή το αρνητικό; Ποια η σημασία της δια βίου μάθησης στην επιτυχία του σημερινού ανθρώπου; Η life coach Jill Δούκα δίνει απαντήσεις για να μην αποτύχουμε ποτέ ξανά.
Είτε μπορείς, είτε δεν μπορείς, έχεις δίκιο
Αυτό ήταν δρόμος. Πριν από λίγες ώρες άλλαξε.

Πόσο χρειάζεται για να αλλάξει η ζωή σου, προς το θετικό ή το αρνητικό;

Όσο ένας χτύπος της καρδιάς μας λέει ο Anthony Robins ο κορυφαίος coach των πολιτικών και των celebrities. Και είναι αλήθεια… μια φυσική καταστροφή ή το να υπογράψεις συμβόλαιο για την δουλειά των ονείρων σου, μπορούν να αλλάξουν την ζωή σου σε ένα δευτερόλεπτο. Όμως πίσω από αυτά υπάρχει πολύ σκληρή δουλειά, υπομονή, επιμονή και εναλλακτικοί τρόποι δράσης, για να πετύχουμε το θετικό αποτέλεσμα (και το αρνητικό αποτέλεσμα αλλά αυτό είναι άλλο άρθρο!).

Οι αλλαγές, σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι τεράστιες. Είναι φανερό ότι δεν μπορούμε να δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο που δουλεύαμε παλιότερα. Είναι σημαντικό να φέρνουμε πίσω αποτελέσματα. Όποια και αν είναι η δουλειά μας. Αν δεν φέρουμε αποτελέσματα, τότε δοκιμάζουμε άλλον τρόπο δράσης. Όχι τον ίδιο τρόπο δράσης, κάτι που κάνουμε οι περισσότεροι. Εναλλακτικό.
 
Ναι, είναι διαφορετικό, είναι μια αλλαγή, όμως δεν γίνεται αλλιώς. Αν προσπαθήσεις με τον ίδιο τρόπο θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα, εγγυημένα.

Για να δοκιμάσουμε εναλλακτικούς τρόπους δράσης πρέπει να μάθουμε νέους τρόπους, να ταΐσουμε το μυαλό μας με νέες, αξιόλογες πληροφορίες. Να δούμε ποιος τα κατάφερε, σε ποιο μέρος του κόσμου και πως; Ναι, ότι και αν κάνουμε σήμερα, το κάνει και κάποιος άλλος σε κάποια άλλη χώρα, μπορεί και καλύτερα! Να κάνουμε σχετικά μαθήματα και να διαβάσουμε σχετικά βιβλία. Να μιλήσουμε με γνωστούς που το έχουν καταφέρει ή με συναδέλφους από τον ανταγωνισμό και να δούμε πως μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα. Να σπουδάσουμε, όπως και όπου μπορούμε. Πάνε πια οι καιροί που σπουδάζαμε μέχρι τα 25. H λογική της δια βίου μάθησης είναι πίσω από κάθε επιτυχημένο άνθρωπο σήμερα.

Ότι και να συμβεί στην ζωή σου, το πιο πολύτιμο κεφάλαιο στην ζωή σου, είσαι ΕΣΥ. Εσύ και οι γνώσεις, οι εμπειρίες σου. Ό,τι έχεις καταφέρει μπορείς να το ξανακαταφέρεις. Και καλύτερα. Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σε εμποδίσει αρκεί να το θέλεις. Οι εκατομμυριούχοι φαλιρίζουν το λιγότερο 3 φορές στην ζωή τους. Και μετά ξαναδημιουργούν την περιουσία τους. Γιατί; Γιατί οι γνώσεις και οι εμπειρίες που έχουν συλλέξει τους έφεραν στο να γίνουν εκατομμυριούχοι και οι ίδιες γνώσεις και εμπειρίες, με εναλλακτικούς τρόπους δράσεις τους ξαναφέρνουν στην ίδια κατάσταση.

Δεν υπάρχει αποτυχία, εκτός και αν προσπαθείς με τον ίδιο τρόπο ή τα παρατήσεις.

Δεν υπάρχει αποτυχία.

"Είτε μπορείς, είτε δεν μπορείς, έχεις δίκιο". Henry Ford

Be Unique!

Tζιλ Δούκα
Be Unique,
Τζιλ Δούκα, Life Coach, εισηγήτρια, συγγραφέας
Αντιπρόεδρος http://www.uniquenessdevelopmentgroup.com/greek/  
Follow me on twitter: @Jill_Douka 

H κ. Δούκα είναι εισηγήτρια στο πρώτο DVD με στοιχεία Life Coaching "Θέλω να πετύχω τους στόχους μου" το οποίο διατίθεται σε όλα τα καταστήματα Public και online εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v