Μετά-γιορτινό μάζεμα σπιτιού στο... πι και φι!

Οι γιορτές τελείωσαν και τα στολίδια παίρνουν το δώρο του γυρισμού, μαζί με δεκάδες λαμπάκια και φυσικά το δέντρο. Πώς θα τα συμμαζέψετε εύκολα και γρήγορα.
Μετά-γιορτινό μάζεμα σπιτιού στο... πι και φι!
Επαναχρησιμοποιήστε τα περιτυλίγματα

Τα περιτυλίγματα που έμειναν/σκίστηκαν από το unboxing δώρων μπορούν εύκολα να ανακυκλωθούν και να χρησιμοποιηθούν για να τυλίξετε μπάλες, διακοσμητικά και λοιπά εύθραυστα στολίδια που κόσμησαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Προλάβετε τα… χειρότερα

Όλοι έχουμε «αγαπημένα στολίδια» που φέρνουν στο νου αναμνήσεις. Προλάβετε τα χειρότερα και τοποθετήστε πετσέτες ή κουβέρτες στη βάση του δέντρου όταν το… γδύνετε από τα στολίδια του για να αποφύγετε τα εγκεφαλικά. Ιδιαίτερα αν έχετε και τα παιδιά να σας βοηθούν στο ξε-στόλισμα.

«Μπλεγμένη» υπόθεση

Λαμπιόνια, μια πολύ… μπερδεμένη ιστορία. Για να αποφύγετε το ενδεχόμενο να φτιάξετε για ακόμα μια χρονιά έναν γόρδιο δεσμό, βοηθήστε εαυτόν όταν ξεστολίζετε τα φωτάκια και τυλίξτε την άκρη στον καρπό σας. Μόλις φτιάξετε την κουλούρα, βγάλτε το χέρι σας προσεκτικά από το κέντρο της και δέστε την με ένα σπάγκο ώστε να διατηρηθεί στρογγυλή. Μετά βάλτε την σε μια σακούλα για ψώνια και κάντε το ίδιο για με τα υπόλοιπα λαμπιόνια στο σπίτι ώστε να μην μπερδεύονται μεταξύ τους.

Στέγνωμα… δέντρου

Πριν αφαιρέσετε το (αληθινό) χριστουγεννιάτικο δέντρο από τη βάση του, χρησιμοποιήστε μια μεγάλη σύριγγα για να αφαιρέσετε τυχόν νερό που έχει μείνει. Έτσι θα προλάβετε τυχόν λεκέδες ή λάσπη στα χαλιά που με τόσο κόπο καθαρίσατε.

Και τύλιγμα

Όταν αφαιρέσετε τα φωτάκια και τα στολίδια, τυλίξτε ένα μεγάλο, παλιό σεντόνι που δεν χρειάζεστε γύρω από το δέντρο ή δύο μικρότερα σε κάθε πλευρά του. Με προσοχή εναποθέστε το ξάπλα στο πάτωμα και ζητήστε από ένα άτομο να πάει από την άλλη πλευρά και να το σηκώσει κρατώντας το από το σεντόνι. Αν έχετε να διανύσετε μεγάλη απόσταση μέχρι εκεί που θα το πετάξετε, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σχοινί για να δέσετε το σεντόνι γύρω του.

Tip: Πριν πετάξετε το δέντρο, μπορείτε να κόψετε πολλά κλαδιά και να τα χρησιμοποιήστε για να προστατεύσετε τον κήπο σας. Τοποθετήστε τα γύρω από ευπαθή φυτά, στις ρίζες τους για να τα προστατέψετε από τυχόν χιονόπτωση που θα τα «κάψει».

Βελόνες, αυτή η μάστιγα

Αν πήρατε αληθινό δέντρο, τότε οι… ελατοβελόνες που διασκορπίστηκαν στον χώρο είναι σίγουρα ένας ακόμα μπελάς. Αποφύγετε να τις απομακρύνετε με ηλεκτρική σκούπα γιατί μπορεί να χαλάσουν το μοτέρ. Αντ’ αυτού χρησιμοποιήστε μια κανονική σκούπα με πλαστικές τρίχες.

Tip: Αν θέλετε οπωσδήποτε να τις καθαρίσετε με ηλεκτρική σκούπα, τότε ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα από πάνω τους. Με αυτόν τον τρόπο θα διευκολύνετε την απορρόφησή τους από τη σκούπα.

Βελόνες στο χαλί, δεύτερη μάστιγα

Για όλες εκείνες τις ατίθασες βελόνες που «κόλλησαν» στο χαλί, μια είναι η λύση: κολλητική ταινία. Τυλίξτε τη γύρω από τα χέρια της και αφαιρέστε τις… αυθάδικες βελόνες από το χαλί, εύκολα και γρήγορα.

Άντε, και του χρόνου με υγεία!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v