20 εύκολοι τρόποι να φτιάξεις τη διάθεσή σου

Πάνε όλα στραβά; Κοντεύει να πέσει ο ουρανός στο κεφάλι σου; Μην στεναχωριέσαι και μην απελπίζεσαι. Έχουμε είκοσι ιδέες για να φτιάξουν όλα.
20 εύκολοι τρόποι να φτιάξεις τη διάθεσή σου
1. Βάλε μουσική. Όχι Adele, hello from the other side και λοιπά κλαψιάρικα. Κάτι 90s. Κάτι χοροπηδηχτό. Κάτι ντροπιαστικά απολαυστικό. Να, δοκίμασε αυτό. Δεν θα το πούμε πουθενά.

2. Κανόνισε κάτι ωραίο για το βράδυ. Βγες για ποτό –να, αυτά τα μπαράκια είναι ό,τι πρέπει για βράδυ Δευτέρας. Ή πήγαινε σινεμά, έστω και χωρίς παρέα.

3. Στείλε ένα μήνυμα/ αστείο βιντεάκι/ χαζό meme σε κάποιον που αγαπάς πολύ.

4. Κάνε ένα μεγάλο, ζεστό αφρόλουτρο με το που θα γυρίσεις σπίτι. Βάλε και μουσική. Α, χαμήλωσε και τα φώτα.

5. Κάνε σεξ –έστω και με τον εαυτό σου, που έλεγε και ο Γούντι Άλεν.

6. Μαγείρεψε το αγαπημένο σου φαγητό –και φώναξε κάποιον να φάτε μαζί.

7. Χαμογέλα σε έναν άγνωστο στο δρόμο.

8. Πήγαινε γυμναστήριο, αν σ’ αρέσει. Χόρεψε στο σαλόνι σου, αν το προτιμάς. Κάνε μια μεγάλη βόλτα με τα πόδια. Γενικά, κινήσου. Αυξάνει τις ενδορφίνες, που σε κάνουν χαρούμενο.

9. Κλείσε εισιτήρια για μια συναυλία –το ξέρεις ότι έρχονται οι Kraftwerk τον Μάρτιο, ε;

10. Διάβασε ένα αστείο βιβλίο –να πέντε που μας έκαναν να γελάσουμε.

11. Πάρε αγκαλιά ένα ζωάκι. Έρευνες σαν αυτή εδώ λένε ότι το γουργούρισμα της γάτας, για παράδειγμα, έχει θεραπευτικές ιδιότητες.

12. Γράψε. Τις σκέψεις σου, μια μικρή ιστορία, ένα «γράμμα» σε κάποιον –που μπορεί να το στείλεις (εντάξει, με e-mail) ή μπορεί και όχι.

13. Κάνε μια καλή πράξη. Ακόμα και αν είναι τόση δα και ασήμαντη, όπως το να παραχωρήσεις τη θέση σου στην ουρά στο σούπερ μάρκετ, ή να δώσεις προτεραιότητα σε έναν άλλο οδηγό. Το κάρμα βλέπει.

14. Ζήτα στην κάβα της γειτονιάς σου να σου προτείνουν ένα κρασί που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει. Όχι, δε χρειάζεται να είναι ακριβό. Μπορείς να βρεις ωραιότατα κρασιά με λιγότερα από 10€.

15. Χάζεψε το ηλιοβασίλεμα. Για να προλάβουμε γκρίνιες, εδώ έχουμε πέντε μέρη στην Αθήνα τέλεια για να δεις το ηλιοβασίλεμα. 

16. Ζήτα από κάποιον ένα κομπλιμέντο. Μερικές φορές πιάνει –δεν θυμάσαι τι έγινε στο Καλύτερα δε γίνεται

17. Γράψε δέκα πράγματα που σου αρέσουν σε κάποιον. Αν δεν ντρέπεσαι πολύ, μπορείς μετά να του δώσεις τη λίστα, και να φτιάξεις και τη δική του μέρα μαζί με τη δική σου.

18. Άλλαξε διακόσμηση στο σπίτι, ή στο γραφείο. Ή κάνε απλώς ένα ξεσκαρτάρισμα σε συρτάρια και στοίβες με παλιά περιοδικά. Είναι απίστευτα ανεβαστικό.

19. Κάνε μια λίστα με 20 μικρά πράγματα που σε κάνουν χαρούμενο («μικρά πράγματα» είναι, ας πούμε, το να τρως πρωινό με την ησυχία σου, ένα μεταμεσονύχτιο chat με τον κολλητό σου, ή το να λιώνεις με μια καινούρια σειρά) και βάλε στόχο να κάνεις τουλάχιστον ένα από αυτά κάθε μέρα, τις επόμενες είκοσι μέρες.

20. Πήγαινε στην Πλάκα. Φτιάχνει πάντα την διάθεση, εγγυημένα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v