Πώς να βγαίνετε πάντα ωραίοι στις φωτογραφίες

Πιστεύετε ότι δεν είστε «φωτογενείς»; Μισείτε σχεδόν κάθε φωτογραφία που σας βγάζουν; Αφήστε μας να βοηθήσουμε.
Πώς να βγαίνετε πάντα ωραίοι στις φωτογραφίες
Δεν θέλουμε να διαλύσουμε κανέναν βολικότατο μύθο, αλλά αυτό που λέμε «φωτογένεια» δεν υπάρχει. Υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν να βγαίνουν φωτογραφίες –κυρίως επειδή έχουν βγάλει/ συγκρίνει/ κάψει πολλές– και άλλοι που μπορούν να μάθουν, ξεκινώντας από τα παρακάτω μυστικά.

Αν έχετε την τάση να βγαίνετε με κλειστά μάτια στις φωτογραφίες, δοκιμάστε το απλό κόλπο να τα κλείσετε αμέσως πριν και να τα ανοίξετε αργά, ένα-δυο δευτερόλεπτα πριν την φωτογραφία.

Πώς αποφεύγουμε το μισητό διπλοσάγονο; Φέρνουμε το πρόσωπο λίγο πιο μπροστά –σκεφτείτε το σαν να βγάζετε «προς τα έξω» το κούτελο και να χαμηλώνετε ελάχιστα το σαγόνι. Ναι, ακούγεται άβολο, αλλά λειτουργεί κάθε φορά.

Οι σταρ στο κόκκινο χαλί λένε ότι φέρνουν τη γλώσσα πίσω από τα δόντια όταν χαμογελούν, για να αποφύγουν το τεράστιο χαμόγελο –ξέρετε, αυτό που φαίνεται λίγο χαζούλικο στις φωτογραφίες.

Κανείς ποτέ δεν βγήκε καλός κοιτάζοντας κατάματα την κάμερα (αυτός είναι και ο λόγος που οι φωτογραφίες των διαβατηρίων είναι πάντα απαίσιες). Στρέψτε το κεφάλι σας κατά τρία τέταρτα, για να δώσετε βάθος στα χαρακτηριστικά σας.

Στις ολόσωμες φωτογραφίες, μπορείτε να δοκιμάσετε την «πόζα του κόκκινου χαλιού»: Ακουμπήστε ένα χέρι στο γοφό, στρίψτε το σώμα ελαφρώς στο πλάι και γυρίστε προς την κάμερα. Μπερδευτήκατε; Δείτε την πρώτη πόζα εδώ. Είναι κλισέ, αλλά εγγυάται κάμποσα κιλά μείον.

Ξέρετε ποιο είναι το κοινό χαρακτηριστικό των ανθρώπων που θεωρούν εαυτούς μη φωτογενείς; Ότι βγαίνουν ελάχιστες φωτογραφίες. Όπως θα σας πει κάθε φωτογράφος διασημοτήτων αν τύχει και τον ρωτήσετε, ούτε η Κέιτ Μος δε βγαίνει ωραία σε όλες τις φωτογραφίες. Όσες περισσότερες βγάζετε, τόσο αυξάνετε τις πιθανότητες να σας αρέσετε σε κάποια. Τις υπόλοιπες, μπορείτε να τις πετάξετε. Αυτό κάνουν και οι φωτογράφοι, αλήθεια.

Η πιο κολακευτική γωνία είναι αυτή που η κάμερα είναι λίγο πιο ψηλά από εσάς. Αν είστε ψηλότερος από το άτομο που βγάζει τη φωτογραφία, απλά καθίστε κάπου.

Αποφύγετε να κάθεστε ακριβώς κάτω από φως, που θα δημιουργήσει περίεργες σκιές στο πρόσωπό σας. Σταθείτε απέναντι σε μια πηγή φυσικού φωτός, ένα παράθυρο για παράδειγμα, ή σε ένα σημείο όπου απαλός φωτισμός πέφτει στο πρόσωπό σας από το πλάι.

Κρατήστε κάτι –κατά προτίμηση όχι τσιγάρο. Ένα λουλούδι, ή ένα χαριτωμένο αντικείμενο, θα χαλαρώσει την πόζα σας και θα προσθέσει χαρακτήρα στη φωτογραφία.

Στρέψτε το βλέμμα σας προς μια πηγή φωτός, για να δώσετε λάμψη στα μάτια σας.

Ξεχάστε τις ανοησίες τύπου “cheeeese” και σκεφτείτε κάτι αστείο αντ’ αυτού –ή ακόμα καλύτερα, αστειευτείτε με αυτόν που κρατά την κάμερα. Ένα φυσικό χαμόγελο είναι εκατό φορές ωραιότερο από ένα ψεύτικο.

Η.Κ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v