8 φοβερά κόλπα στο Photoshop

Μην ανησυχείτε, δεν θα σας βάλουμε να δείτε 20λεπτα tutorials. Έχουμε οκτώ πολύ απλά κόλπα που γίνονται σε δευτερόλεπτα, και κάνουν θαύματα στις φωτογραφίες σας.
8 φοβερά κόλπα στο Photoshop
Μπορεί να μοιάζει (ενδεχομένως και να είναι) ένα από τα πιο περίπλοκα προγράμματα που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει. Μπορεί το Internet να είναι γεμάτο 20λεπτα tutorials, που θα μπορούσαν να σας μάθουν να το χειρίζεστε σαν επαγγελματίας –αν δεν βαριόσασταν να τα παρακολουθήσετε προσεκτικά. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι το Photoshop δεν έχει και μερικά απλούστατα κόλπα που θα κάνουν θαύματα με τις φωτογραφίες σας σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Μερικά από αυτά συγκεντρώσαμε παρακάτω.

«Διασταυρώστε» φωτογραφίες

Ανοίξτε μια φωτογραφία με ενδιαφέροντα χρώματα (ένα έργο τέχνης πχ). Μετά, ανοίξτε την φωτογραφία που θέλετε να επεξεργαστείτε. Επιλέξτε Image – Adjustments – Match Color, και εν συνεχεία επιλέξτε την πρώτη φωτογραφία ως “source”.

Εγκαταστήστε τα φίλτρα του Instagram: Ευχηθήκατε ποτέ το Photoshop να ήταν τόσο εύχρηστο όσο το Instagram στο κινητό σας; Σε αυτό εδώ το link θα βρείτε τα περισσότερα φίλτρα του Instagram για να τα εγκαταστήσετε δωρεάν ως actions στο Photoshop.

Δημιουργήστε λαμπερό βλέμμα: Χρησιμοποιώντας δύο μόνο εργαλεία, το dodge και το burn, μπορείτε να προσθέσετε όση λάμψη θέλετε στα μάτια ενός πορτραίτου, κάνοντάς το δέκα φορές εντυπωσιακότερο. Δείτε εδώ τις οδηγίες για να το πετύχετε, σε τρία απλά βήματα. 

Σβήστε τους τουρίστες από τις φωτογραφίες σας

Είναι τόσο απλό, που μοιάζει μαγικό: Τοποθετήστε την κάμερά σας σε έναν τρίποδα. Βγάλτε μια φωτογραφία κάθε 10 δευτερόλεπτα, μέχρι να έχετε περί τις 15 φωτογραφίες. Ανοίξτε όλες τις φωτογραφίες ταυτόχρονα στο Photoshop, επιλέγοντας File – Scripts – Statistics. Στο boxάκι διαλόγων που θα εμφανιστεί διαλέγετε “median” και εν συνεχεία τικάρετε τα 15 συνολικά αρχεία που θέλετε να ανοίξετε. Το Photoshop βρίσκει τις διαφορές στις φωτογραφίες και απλά τις αφαιρεί.

«Ζωντανέψτε» μια φωτογραφία σε δύο απλά βήματα

Απλά πράγματα: Ανοίξτε την φωτογραφία, κάντε duplicate το layer (με τα πλήκτρα Ctrl και J ενώ βρίσκεστε στο παράθυρο των layers) και επιλέξτε για blending mode του νέου σας layer το Hard Light. Αυτό ήταν. Περισσότερες λεπτομέρειες και παραδείγματα εδώ.

Χρησιμοποιήστε φίλτρα για να αυξήσετε την αντίθεση

Ακριβώς όπως και παραπάνω, δημιουργήστε ένα duplicate layer και επιλέξτε για blending mode του το Overlay. Επιλέξτε από το μενού Filter – Other – High Pass. Σύρετε την μπάρα που θα εμφανιστεί ανάλογα με το πόση αντίθεση θέλετε στην εικόνα σας –το μικρότερο radius σημαίνει λιγότερη αντίθεση, το μεγαλύτερο radius περισσότερη.

Προσθέστε δραματικό φωτισμό

Πάμε άλλη μια φορά: Κάνουμε ένα duplicate layer, επιλέγουμε για blending mode το Screen, κάνουμε άλλο ένα duplicate layer, και επιλέγουμε από το μενού Filter- Blur - Gaussian Blur. Ρυθμίζουμε την μπάρα ανάλογα με το αν θέλουμε λιγότερο ή περισσότερο «δράμα» στον φωτισμό μας, και επιλέγουμε για blending mode το Multiply.

Σβήστε τη γυαλάδα της λιπαρής επιδερμίδας

Απλώς χρησιμοποιήστε το eyedropper για να επιλέξετε μία περιοχή που δεν γυαλίζει, και εν συνεχεία με το βουρτσάκι «ζωγραφίστε» τα σημεία με γυαλάδα, ρυθμίζοντας το opacity στο 15%.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v