Σημάδια ότι θα γίνεις πλούσιος

Εκτός αν έχεις πάμπλουτο ηλικιωμένο θείο που δεν έχει άλλον συγγενή στον κόσμο, αυτά είναι τα πιο σίγουρα σημάδια ότι θα πετύχεις στη ζωή σου και θα κάνεις λεφτά.
Σημάδια ότι θα γίνεις πλούσιος
Βάζεις μεγάλους στόχους
Αν δεν στοχεύεις στον ουρανό, δε θα ξεκολλήσεις ποτέ από τη γη.

Είσαι ανοιχτόμυαλος
Έχεις τους ορίζοντές σου ανοιχτούς για νέες ιδέες και δεν βλέπεις την αλλαγή και την εξέλιξη σαν βασανιστήριο που πρέπει να αντέξεις, αλλά σαν αφορμή αν βελτιωθείς κι εσύ.

Ενημερώνεσαι για το τι συμβαίνει στον κόσμο
Το να ξέρεις τι συμβαίνει γύρω σου, στην πολιτική σφαίρα, στα οικονομικά, στα κοινωνικά ζητήματα, δε σε αφήνεις εκτός πραγματικότητας και γνωρίζεις καλύτερα την «αγορά» και το κοινό στο οποίο θα στοχεύσει η προσπάθειά σου.

Διατηρείς την αισιοδοξία σου
Ακόμα κι αν αυτή η ενημέρωση για το τι γίνεται στον κόσμο είναι πηγή απογοήτευσης, δεν σταματάς να προσπαθείς και να ελπίζεις για το καλύτερο για το δικό σου εγχείρημα.

Έχεις κοντά σου καλούς καθοδηγητές
Στον δρόμο για την επιτυχία, είναι σημαντικοί οι μέντορες και οι άνθρωποι που δίνουν τις κατάλληλες συμβουλές από πείρα.

…Και άτομα με εξίσου υψηλούς στόχους
Αν περιτριγυρίζεσαι από άεργους και ανθρώπους χωρίς στόχους, είναι πιθανό να παρασυρθείς κι εσύ στην «ευκολία» του να μην κάνεις τίποτα. Αντίθετα, με ένα περιβάλλον που επίσης στοχεύει ψηλά, ο υγιής ανταγωνισμός και τα κοινά βιώματα στην «αρένα» σε ωθούν να προσπαθήσεις ακόμα πιο πολύ.

Δεν δανείζεσαι χωρίς να ξέρεις ότι θα μπορέσεις να αποπληρώσεις
Οι άνθρωποι που δανείζονται χωρίς ξεκάθαρο στόχο και πλάνο που προβλέπει κέρδη σύντομα, είναι αυτοί που μένουν χρεωμένοι. Αν δανείζεσαι όταν έχεις κάποιες εγγυήσεις ότι θα μπορέσεις να αποπληρώσεις, είσαι πιο ασφαλής και το επιχειρηματικό πλάνο πιο στέρεο.

Επενδύεις
Οι επενδύσεις ενέχουν ρίσκο – πολύ περισσότερο, τουλάχιστον, από το να παίρνεις έναν μέσο μισθό και απλώς να τα βγάζεις πέρα κάθε μήνα - αλλά είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να κάνεις λεφτά.

Διαχωρίζεις την τύχη από την προσπάθεια
Ο Μπιλ Γκέιτς έχει πει: «Αν γεννηθείς φτωχός, δεν είναι δικό σου λάθος. Αν πεθάνεις φτωχός, είναι δικό σου λάθος».

Κατέχεις το επικοινωνιακό παιχνίδι
Τα δίκτυα γνωριμιών, το μάρκετινγκ και οι δημόσιες σχέσεις είναι (ολοένα και πιο) πολύ σημαντικοί παράγοντες για την επιτυχία μιας ιδέας, μιας επιχείρησης, ενός project.

Αγαπάς αυτό που κάνεις
Κι αυτό αποτελεί εγγύηση ότι δεν θα τα παρατήσεις καθόλου εύκολα.

Αγαπάς το διάβασμα
Αν τα βιβλία και η ανάγνωση για σένα σημαίνουν (και) διασκέδαση, και προτιμάς το διάβασμα από το ξενύχτι έξω, για παράδειγμα, είναι πιθανότερο να αποκτήσεις περισσότερες γνώσεις και να γίνεις πιο καταρτισμένος στο αντικείμενό σου.

Ξυπνάς νωρίς
Οι πιο δημιουργικές ώρες της ημέρας είναι αυτές που εσύ προχωράς ενώ όλοι οι άλλοι… κοιμούνται.

Ανοίγεις περισσότερα από ένα «μέτωπα» δουλειάς
Οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι πέτυχαν έχοντας περισσότερες από δύο πηγές εισοδήματος, χωρίς να φοβούνται να ανοιχτούν σε πολλές δραστηριότητες ταυτόχρονα.

Παίρνεις γρήγορα αποφάσεις
Αν είσαι αναποφάσιστος και υπεραναλυτικός, μπορεί να χάνεις ευκαιρίες και χρόνο. Αν παίρνεις γρήγορα αποφάσεις, προλαβαίνεις τον ανταγωνισμό και προχωράς με ταχύτητα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v