ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΚΑΡΙΕΡΑ

Τρεις ώρες την ημέρα (θα έπρεπε να) δουλεύουμε

Σε κάθε οκτάωρο δουλειάς, μόνο οι τρεις ώρες είναι παραγωγικές, σύμφωνα με νέα έρευνα που πρέπει να κρύψετε από το αφεντικό σας – ή να του την τρίψετε στη μούρη.

Τρεις ώρες την ημέρα (θα έπρεπε να) δουλεύουμε

Νιώθετε κι εσείς στη δουλειά ότι οι ώρες κυλούν απελπιστικά αργά και κάθε λίγο βρίσκετε διαφορετικούς τρόπους να χαζολογάτε με άλλα πράγματα; Δεν είστε οι μόνοι. Κι όχι μόνο δεν είστε οι μόνοι, αλλά αυτός είναι και ο λόγος που τελικά σε κάθε οκτάωρο δουλειάς αντιστοιχούν μόλις 3 ώρες παραγωγικότητας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα της βρετανικής οικονομικής εταιρίας VoucherCloud, στην οποία συμμετείχαν περί τους 2.000 εργαζομένους στη Βρετανία, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο μέσος εργαζόμενος (σε δουλειά γραφείου) ξοδεύει κάθε μέρα:

-44 λεπτά για να τσεκάρει τα social media
-1 ώρα και 5 λεπτά στο διάβασμα ειδησεογραφικών ιστοσελίδων
-40 λεπτά σε συζητήσεις (άσχετες με τη δουλειά) με συναδέλφους
-17 λεπτά στην παρασκευή ροφημάτων
-23 λεπτά σε διαλείμματα για τσιγάρο
-14 λεπτά σε τσατ (στο κινητό ή με instant messages)
-8 λεπτά στην κατανάλωση σνακ
-7 λεπτά στην Παρασκευή γευμάτων
-18 λεπτά σε τηλεφωνικές κλήσεις σε φίλους και αγαπημένα πρόσωπα
-26 λεπτά στην αναζήτηση άλλης δουλειάς

Με άλλα λόγια, ο παραγωγικός χρόνος που απομένει για τον μέσο εργαζόμενο είναι 2 ώρες και 53 λεπτά. Αυτό μπορεί να ερμηνευθεί με δύο τρόπους: Από τη μία, ως εργαζόμενοι μπορείτε να πείτε ότι τρεις ώρες είναι αρκετές για να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας, επομένως μπορείτε να ζητήσετε από τον εργοδότη σας να… σταματήσει το μαρτύριο του οκταώρου ή, από την πλευρά του ο εργοδότης μπορεί να πει ότι θα σας πληρώνει… πέντε ώρες λιγότερες τη μέρα. Τασσόμαστε υπέρ της πρώτης ερμηνείας.

Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας εδώ.

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Αν νιώθεις θλιμμένος ζεις στο παρελθόν. Αν είσαι ανήσυχος, ζεις στο μέλλον. Αν είσαι γαλήνιος, ζεις στο παρόν."

Λάο Τσε, 6ος αιώνας π.Χ., Κινέζος φιλόσοφος

  • 356 π.Χ.- Ο Ηρόστρατος βάζει φωτιά στο Ναό της Αρτέμιδας στην Έφεσο, ο οποίος ήταν και ένας από τα Επτά Θαύματα του Κόσμου.

    1774 - H Ρωσία και η Οθωμανική Αυτοκρατορία υπογράφουν τη Συνθήκη Κιουτσούκ-Καϊναρτζή, σηματοδοτώντας τη λήξη του Ρωσοτουρκικού πολέμου.

    1957 - Ο Τσε Γκεβάρα γίνεται Κομμαντάντε του Επαναστατικού Στρατού της Κούβας.

© 2002-2018 MEDIA2DAY