Τα ενοχλητικά πράγματα που κάνουν οι συνάδελφοί σου

Τα φαγητά της περασμένης εβδομάδας που σαπίζουν στο ψυγείο, τα aircondition σε θερμοκρασίες Σιβηρίας και άλλες ομορφιές της ζωής στα γραφεία.
Τα ενοχλητικά πράγματα που κάνουν οι συνάδελφοί σου
Μια εβδομάδα αρκεί να έχεις περάσει σε γραφείο, για να το ξέρεις: Σχεδόν κανείς εκεί μέσα δεν είναι νορμάλ. Δεν είναι απλά μικρογραφίες της κοινωνίας. Είναι μικρογραφίες της κοινωνίας που λειτουργούν με έναν εντελώς δικό τους κώδικα, που λες και είναι φτιαγμένος για να κάνει τους ανθρώπους να φέρονται παράξενα. Να κάνουν πράγματα που δεν θα έκαναν ποτέ στην καθημερινή τους ζωή, ή σε μια άλλη, πιο «κανονική» δουλειά. Τίκαρε όλα όσα κάνουν οι συνάδελφοί σου σε μια «κανονική» μέρα στο γραφείο.

Φέρνουν μπρόκολο/ κουνουπίδι/ χτεσινό ψάρι/ τηγανισμένα αυγά/ σαλάτα με φρεσκοκομμένο κρεμμυδάκι στο τάπερ που αρωματίζει όλο το γραφείο με το που ανοίξει.

Για έξτρα νότες φρεσκάδας, ζεσταίνουν τα παραπάνω στον φούρνο μικροκυμάτων.

Τον χειμώνα ζεσταίνονται και κλείνουν το καλοριφέρ, αφήνοντάς σε να παγώνεις.

Το καλοκαίρι κρυώνουν και κλείνουν το aircondition, αφήνοντάς σε να ιδρώνεις.

…Ή βάζουν το aircondition στους μείον 16, με αποτέλεσμα να δουλεύεις Αύγουστο με ζακέτα.

Παίρνουν τηλέφωνο την κουφή μαμά τους για να συζητήσουν τις τέσσερις διαφορετικές προσφορές που έχουν από εταιρείες σταθερής τηλεφωνίας και να καταλήξουν ποιο πακέτο τους συμφέρει περισσότερο να βάλουν στο σπίτι.

Ξεσπούν όλο τους το μίσος στο πληκτρολόγιό τους

via GIPHY

Δεν. Κάνουν. Μπάνιο.

Κλέβουν το φαγητό σου από το ψυγείο.

…και αφήνουν το δικό τους να σαπίσει εκεί μέσα.

Ψάχνουν τον έρωτα μεταξύ φωτοτυπικού και λογιστηρίου, πέφτοντάς την στους πάντες –από την 60άρα καθαρίστρια μέχρι την 19χρονη πρακτικάρια.

Κοιτάζουν την οθόνη σου. Και σχολιάζουν αυτό που βλέπεις/ γράφεις/ διαβάζεις.

Έρχονται να σου δώσουν συμβουλές για ισορροπημένη διατροφή, ή να σε πληροφορήσουν ότι γράφτηκαν γυμναστήριο και «έχει μια καλή προσφορά, αν θέλεις να έρθεις κι εσύ» την ώρα που μασουλάς αμέριμνος τα πιτόγυρά σου.

Meeting. Ατελείωτα meeting. Meeting που σε κάνουν να ονειρεύεσαι ότι κάνεις αυτό:

via GIPHY

Έρχονται στο γραφείο σου να σε ρωτήσουν αν είσαι απασχολημένος, λες από ευγένεια «όχι, πες μου» νομίζοντας πως θέλουν κάτι για τη δουλειά, και παγιδεύεσαι σε έναν εικοσάλεπτο μονόλογο που περιλαμβάνει α. τα υπαρξιακά τους προβλήματα, β. τα τελευταία όχι-και-τόσο-ζουμερά κουτσομπολιά του γραφείου, γ. καταστροφικά σενάρια για το πώς η εταιρεία δεν πάει καλά και σύντομα θα βρεθούμε όλοι στο δρόμο, ή δ. όλα τα παραπάνω.

Σχολιάζουν τον καιρό, την κίνηση, τη μείωση δρομολογίων των λεωφορείων ή κάτι αντίστοιχα βαρετό.

Στέκονται δίπλα σου ενώ μιλάς στο τηλέφωνο, περιμένοντας να το κλείσεις. Οι προχωρημένες περιπτώσεις, σου μιλάνε κιόλας. Ναι, ενώ μιλάς στο τηλέφωνο.

Η.Κ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v