Κοντινές παραλίες για βόλτες και ψαράκι

Καιρού επιτρέποντος παίρνουμε το αυτοκίνητο και «την κάνουμε» για τις πιο αναζωογονητικές βόλτες (και μάσες) με θέα θάλασσα.
Κοντινές παραλίες για βόλτες και ψαράκι

Θα μας πείτε γραφικούς, αλλά η θάλασσα αυτήν την εποχή έχει μια άγρια και συνάμα ακαταμάχητα ελκυστική γοητεία.

Καθρεφτίζει κάποιες φορές το γκρι των συννέφων, ενώ άλλες κάνει πρόβα ανοιξιάτικη με τις ηλιαχτίδες του ήλιου να τη διαπερνούν.

Οκ, αρκετά με την ποίηση όμως.

Και στις δύο περιπτώσεις, αποτελεί το ιδανικό φόντο για βόλτες και ψαράκι, λίγες μόνο ώρες από το κέντρο της Αθήνας.

Ποιητές ή μη, ρομαντικοί και όχι, με την παρέα ή με το έτερον ήμισυ, ιδού τέσσερις κοντινές θαλασσοβόλτες για να καθαρίσει το μυαλό σας.

Και το ψαράκι σας.


Πόρτο Ράφτη

Porto Rafti, Greece

Οι βόλτες: Σε φόντο πράσινο και μπλε της θάλασσας, σε δρόμους με χώμα κόκκινο, ό,τι πρέπει για ποδηλατάδες στη Φύση. Ιδανικός για περπάτημα, ο υπέροχος πεζόδρομος στην περιοχή «Αυλάκι» αντικρυστά στη θάλασσα.

Για ψαράκι: Στον Καλό Γιαλό (Αγίας Μαρίνας 13) πάνω στο κύμα για ασυναγώνιστο γαύρο μαρινάτο με μυστική συνταγή, τηγανιτό καλαμάρι, φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, θεσπέσια μελιτζανοσαλάτα, κολοκυθοκεφτέδες, χταποδάκι ξιδάτο και σούπερ κριθαρότο με γαρίδες (20-25€/ άτομο με κρασί) και στο Φύκι Φύκι επίσης πάνω στην παραλία για σούπερ θαλασσομεζέδες - αρδέλες «παντρεμένες» στο φούρνο, μύδια αχνιστά, κριθαρότο θαλασσινών και χορταστική γαριδοκαραβιδομακαρονάδα (στα 17-20€/ άτομο με κρασί).


Μαραθώνας

Beach

Οι βόλτες: Με αρχαιολογική χροιά στον φημισμένο Τύμβο του Μαραθώνα, σε ήσυχο, καταπράσινο σημείο, όπου σχεδόν αισθάνεσαι την ιστορική του κληρονομιά. Αξίζει μια επίσκεψη και το Μουσείο στη θέση Βρανά, μικρό αλλά πολύ ενδιαφέρον. Στη συνέχεια ακολουθούμε το δρόμο προς παραλία για μια από τις ομορφότερες περατζάδες στην οδό Χρυσής Ακτής, εκεί που σκάει το κύμα.

Για ψαράκι: Στον Φάρο σε τρία επίπεδα, στην στεγασμένη ξύλινη βεράντα του μια ανάσα από το κύμα για μεζεδοπαρέλαση άνευ προηγούμενου που περιλαμβάνει ταραμοσαλάτα χειροποίητη, ταραμοσαλάτα εξαιρετική, καλαμαράκια φρέσκα,  μαρινάτο γαύρο, συμιακό γαριδάκι, χταποδάκι στα κάρβουνα και μπαρμπουνάκια (20-25€/ άτομο με κρασί). Λίγο πιο κάτω, ο Πανορμίτης βλέπει κι αυτός θάλασσα και ετοιμάζει γενναίες μερίδες ψαρομεζέδων όπως χταποδάκι, σαλάχι καπνιστό, καλαμαράκια και ό,τι φρέσκο βγάλει το καΐκι του (20-25€/ άτομο με κρασί).


Καβούρι

loving rays of the sun

Οι βόλτες: Το καλοκαίρι επικρατεί πανδαιμόνιο, όμως αυτήν την εποχή το Καβούρι είναι ήρεμο και πανέμορφο – ό,τι πρέπει δηλαδή για μια βόλτα στην παραλία ή στο άλσος με την πλακόστρωτη διαδρομή, τους δρόμους για ποδήλατο και τα παγκάκια που φιλοξενούν από μοναχικούς τύπους με βιβλία μέχρι παρέες και ζευγαράκια.

Για ψαράκι: Στον Γαρμπή, από το 1924 πάνω στο κύμα με πανοραμική θέα στο απέραντο γαλάζιο και αρκετές μοντέρνες πινελιές στην κλασική ψαροφαγία. Πλην κλασσικών ψαρομεζέδων (καλαμαράκια, αθερίνα, σαρδέλες, μύδια κτλ.) εδώ δοκιμάζουμε σαλάτα κινά, ταρτάρ σολομού, πιτάκια με καβούρι, λαβράκι φιλέτο, κροκέτες από φρέσκο χριστόψαρο και σαλάτα με βασιλικό κάβουρα (25-30€/ άτομο με κρασί).


Σαρωνίδα

2017-03-13. Saronida.

Οι βόλτες: Στην αμμουδερή της ακτή η οποία είναι τόσο γαλήνια αυτήν την περίοδο και ενδείκνυται για χάζι στο μπλε από τα βραχάκια, περπάτημα ξυπόλητο στην ακροθαλασσιά (για τολμηρούς) ή άραγμα με τις ώρες στα παγκάκια που «βλέπουν» θάλασσα. Για τα απαραίτητα εφόδια (καφεδάκι κ.α.) ο οικισμός ακριβώς απέναντι βολεύει.

Για ψαράκι: Στην πιο νεανική και τίμια ψαροταβέρνα της περιοχής, την Ψαρού, με θέα θάλασσα – φυσικά και ευφάνταστα πιάτα που συναγωνίζονται σε γεύση και δημιουργία μοντέρνα μεζεδοπωλεία της Αθήνας: μύδια αχνιστά με λευκό κρασί και σκόρδο ή με ούζο και μάραθο ή με γλυκιά τσίλι, πέρκα με κανταΐφι, θράψαλα και καλαμάρια στη σχάρα και γαριδομακαρονάδα με φινόκιο και ούζο είναι μερικές μόνο από τις μοσχομυριστές και θαλασσινές προτάσεις της. Ο λογαριασμός στα 15-20€/ άτομο με κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v