4 εναλλακτικές νησιώτικες ιδέες για Σαββατοκύριακο

Ελεύθερο κάμπινγκ στο Σαρωνικό, μονοήμερες στον Ευβοϊκό, οικογενειακές οάσεις στον Κορινθιακό και η… τζαζ πλευρά των Κυκλάδων σε 4 ιδέες για εναλλακτικά weekends.
4 εναλλακτικές νησιώτικες ιδέες για Σαββατοκύριακο
Θέλετε οπωσδήποτε νησιώτικη απόδραση από την Αθήνα το Σαββατοκύριακο, αλλά βαρεθήκατε… τις mainstream Κυκλάδες ή τα πιο δημοφιλή νησιά των Σποράδων; Η Άνδρος και η Αίγινα μπορούν να περιμένουν: Παρακάτω σας έχουμε τις πιο εναλλακτικές επιλογές στα τέσσερα σημεία του αττικού ορίζοντα: Από τις Κυκλάδες ως τον Κορινθιακό και από τον Αργοσαρωνικό ως τον Βόρειο Ευβοϊκό.

Στις Κυκλάδες: Τζια

Κοσμοπολίτικη και εναλλακτική, η Τζια απέχει μόλις μια ώρα από την Αθήνα και έχει μια αύρα αλλιώτικη από τις άλλες Κυκλάδες: Κομψή, αλλά και χαλαρή. Ρομαντική, αλλά και με αίσθηση κοσμοπολίτικης πολυτέλειας στην μαρίνα με τα σκάφη στο Βουρκάρι. Γραφική κυκλαδίτικη γοητεία κρύβει η πρωτεύουσα του νησιού, η Ιουλίδα – μη χάσετε από εδώ το υπέροχο ηλιοβασίλεμα – ενώ για τις βουτιές σας θα επιλέξετε ανάμεσα στη Συκαμιά, το Σπαθί και το Καληδονήχι – ή για πιο οργανωμένες πλαζ, το Γυαλισκάρι και τον Οτζιά. Οι πιο ενεργητικοί τύποι θα τολμήσετε να ακολουθήσετε τα πεζοπορικά μονοπάτια, που συνδέουν τις τέσσερις αρχαίες πόλεις του νησιού – ένα δίκτυο 35 χιλιομέτρων με 12 διαφορετικές διαδρομές
Διαμονή: Αξιοπρεπή, μοντέρνα, φιλόξενα και value for money δωμάτια θα βρείτε στο Aigaion House και στο Apartment Holidays στον Οτζιά, σε τιμές που για τα Σαββατοκύριακα στα τέλη Ιουλίου κυμαίνονται στα 70€ το δίκλινο και 140€ το τετράκλινο αντίστοιχα.
Διαβάστε περισσότερα – Τζια: Και κοσμοπολίτικη και εναλλακτική

Στον Σαρωνικό: Αγκίστρι

Ο εναλλακτικότερος εκπρόσωπος του Σαρωνικού έχει την χύμα προσωπικότητα ενός νησιού που το λατρεύουν οι free campers και όχι άδικα: Στις δύο παραλίες – σταρ του νησιού, την Χαλικιάδα και τη Δραγονέρα, βρίσκουν άφθονη σκιά και άπλα για να στήσουν σκηνή και να βουτήξουν στα κρυστάλλινα νερά – στην πρώτη από αυτές δε, είναι διαδεδομένος ο γυμνισμός. Στα συν του νησιού, η κοντινή απόσταση από τον Πειραιά – περί τη μία ώρα και το compact μέγεθος για εξερευνήσεις του Σαββατοκύριακου. Προλαβαίνετε σε ένα weekend για παράδειγμα να βουτήξετε, να φάτε ωραία μεζεδάκια στα ταβερνάκια που απλώνονται ανάμεσα στα δύο λιμάνια του νησιού και να ανηφορίσετε μέχρι τον οικισμό Μετόχι για ωραία θέα.
Διαμονή: Αν δεν τολμήσετε το ελεύθερο κάμπινγκ, έχετε καλές, άνετες επιλογές, όπως τα δωμάτια του Aparthotel Agistri Island Dream στη Σκάλα με ωραία θέα στη θάλασσα (50€ το δίκλινο) και το Γαλήνη Hotel επίσης στη Σκάλα (45€ το δίκλινο ή τρίκλινο).
Διαβάστε περισσότερα – Αγκίστρι: Το καλοκαίρι… δίπλα μας

Στον Κορινθιακό: Τριζόνια

Έχει νησί ο Κορινθιακός; Κι όμως! Τα Τριζόνια, περί τις 3 ώρες οδήγησης (και ολιγόλεπτης μεταφοράς με το καραβάκι από τα Χάνια Φωκίδας απέναντι, στο νησί) κρύβει μια μικρή εναλλακτική όαση για οικογένειες. Εδώ η ατμόσφαιρα είναι παλιού, φιλόξενου ελληνικού νησιού, με ήσυχα ταβερνάκια, γαλήνιους οικισμούς, παραλιακή περαντζάδα και όμορφη θέα. Τα αυτοκίνητα εδώ δεν επιτρέπονται – άλλη μια εγγύηση απόλυτης ηρεμίας – ενώ το μόνο σάουντρακ στα ουζερί είναι το τσούγκρισμα των ποτηριών και το κύμα, με φόντο την καταπράσινη ενδοχώρα – το νησί καλύπτεται από ευκάλυπτους, αμυγδαλιές, ελαιώνες και αμπέλια. Τις βουτιές θα τις κάνετε στην Πούντα με την κοκκινωπή αμμουδιά ή στις μικρότερες παραλίες Άσπρα Χαλίκια και Καψάλες στα νότια και δυτικά του νησιού.
Διαμονή: Στα άνετα, οικογενειακά τρίκλινα ή τετράκλινα δωμάτια του Drymna Hotel, που ξεκινούν από 58€. 
Διαβάστε περισσότερα – Τριζόνια: Νησί «κρυμμένο» στον Κορινθιακό

Στον Ευβοϊκό: Λιχαδονήσια

Το εξωτικό μυστικό της Εύβοιας, που φαίνεται να ξαναγίνεται σταδιακά δημοφιλές για ημερήσιες εκδρομές, έχει κάτι από… Καραϊβική. Τα Λιχαδονήσια, λίγα λεπτά με το καραβάκι από τα Καμένα Βούρλα ή τον Κάβο της Εύβοιας, είναι μικρά ηφαιστειογενή νησάκια με λευκή άμμο, πυκνή βλάστηση και απίστευτα γαλαζοπράσινα νερά. Βρίσκονται ανάμεσα στον Βόρειο Ευβοϊκό και τον Μαλιακό κόλπο και μπορεί να μην έχουν επιλογές διαμονής, αλλά είναι ό,τι πρέπει για μονοήμερη μέσα στο weekend: Το καραβάκι από τα Καμένα Βούρλα ξεκινά στις 12.00 και επιστρέφει στις 20.00, στοιχίζει 12€ για ενήλικες (6€ για παιδιά) και περιλαμβάνει ξαπλώστρα στην παραλία. Το πιο δημοφιλές Λιχαδονήσι είναι η Μονολιά, της οποίας ο βυθός «στολίζεται» από τα ερείπια χριστιανικού ναού, ενώ η ατμόσφαιρα στην παραλία έχει κάτι από την απλότητα άλλων δεκαετιών, μια μικρή καντίνα, λιχουδιές στα κάρβουνα και πολλές βουτιές.
Μάθετε περισσότερα για τα Λιχαδονήσια εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v