Παραλίες Αττικής: Πού να φάω πλάι στο κύμα;

Οι πιο δημοφιλείς παραλίες της αττικής ακτογραμμής και τα αγαπημένα μας ταβερνάκια για ψαρομεζέδες μετά τις βουτιές μας.
Παραλίες Αττικής: Πού να φάω πλάι στο κύμα;
Πού θα φάτε σπιτική πίτα στα κάρβουνα μετά τη βουτιά στον Μαραθώνα; Ποιο ταβερνάκι απλώνει τραπέζια κάτω από μουριές και ποιο κάνει την καλύτερη μακαρονάδα θαλασσινών; Πού να φάτε με θέα θάλασσα μετά το μπάνιο στον Σαρωνικό και πού θα βρείτε οικογενειακά μενού κοντά στη Ραφήνα; Παρακάτω συγκεντρώνουμε τα πιο νόστιμα «μυστικά» κοντά στις ωραιότερες παραλίες της Αττικής για να συνδυάσετε μπάνιο με χορταστικούς μεζέδες.

Ο Γλάρος στον Σχινιά 
Αφού κολυμπήσουμε στα πεντακάθαρα νερά των Πεύκων, εκεί όπου τα κωνοφόρα του Εθνικού Πάρκου φτάνουν ως την αμμουδιά, πιάνουμε τραπεζάκι στον Γλάρο για κλασικούς ψαρομεζέδες, μακαρονάδες θαλασσινών και κρασάκι ή σπιτική sangria – περί τα 15€ το άτομο.



Ψαράκια και Θαλασσινά στη Βάρκιζα
Οι οργανωμένες αμμουδιές της πλαζ της Βάρκιζας αλλά και τα sui generis Λιμανάκια της Βουλιαγμένης με τους βραχώδεις κολπίσκους τους είναι ιδανικές για «κοντινές» βουτιές στη ριβιέρα. Για να αναπληρώσουμε δυνάμεις, πιάνουμε τραπέζι στο όμορφο μπαλκόνι του «Ψαράκια και Θαλασσινά» (Λ. Ποσειδώνος 14, τηλ: 2109654138) για λαυράκι, πικάντικα μύδια, κριθαρότο θαλασσινών και άφθονα ψαράκια στη σχάρα ή το τηγάνι. Μαζί με κρασί ή ούζο, πληρώνουμε περί τα 15-20€ το άτομο.  



Το Μπαλκόνι στο Κόκκινο Λιμανάκι
Ιδανική για οικογενειακές βουτιές, η «κόκκινη» παραλία της Ραφήνας εγγυάται απάνεμες βουτιές σε ρηχά νερά με ωραία θέα. Ακόμη ωραιότερη θέα, μαζί με δημιουργική κουζίνα αλλά και κλασικά θαλασσινά θα βρείτε στο (όνομα και πράγμα) Μπαλκόνι, ακριβώς πάνω από την παραλία. Είναι δε άκρως οικονομικό αν επιλέξετε κάποιο από τα σετ μενού (από 14€ το άτομο) ή το οικογενειακό μενού (12€ για γονείς και 8€ για παιδιά).



Ακρωτήρι στο Πόρτο Γερμενό
Το Πόρτο Γερμενό, παρ’ ότι είναι λίγο μακριά, προσφέρει επιλογές για όλους: Τις οικογένειες, τους φίλους της άμμου ή του βότσαλου, κι αυτούς που δεν συμβιβάζονται με παραλία χωρίς σκιά από αρμυρίκια. Το καλύτερο φαγητό θα το βρείτε στο Ακρωτήρι στον παραλιακό πεζόδρομο, εκεί όπου θα δοκιμάσετε ψητές σαρδέλες, τηγανητά ψαράκια, ψητά καλαμάρια, σπιτικές τηγανητές πατάτες, πίτες και μυρωδάτη χωριάτικη, χωρίς να πληρώσετε πάνω από 15-20€ το άτομο με κρασί.

Ο Θόδωρας και η Ελένη στα Λεγραινά
Ανοιχτόχρωμη, ψιλή άμμος, καταγάλανα καθαρά νερά, μεγάλη ακτογραμμή που εγγυάται μια θέση στον ήλιο για όλους… Τα Λεγραινά συγκαταλέγονται στις δημοφιλέστερες παραλίες της Αττικής, και στις πιο… νόστιμες: Ο Θόδωρος και η Ελένη, ό,τι στερούνται σε άνεση χώρου και θέα το αναπληρώνουν με τους εξαιρετικούς ψαρομεζέδες. Ψητό χταποδάκι, αχνιστά μύδια με φέτα, γαρίδες με σουσάμι, ριζότο καβουριού και καλής ποιότητας ψαράκια έχουν την τιμητική τους. Με χύμα κρασί, υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο.



Το Απόμερο στο Θυμάρι
Λίγο μετά την Παλαιά Φώκαια, το Θυμάρι διαθέτει έναν βοτσαλωτό κολπίσκο και μια μεγάλη αμμουδιά για να διαλέξουμε πού θα βουτήξουμε, αλλά και τα απαραίτητα ταβερνάκια για να ανακτήσουμε δυνάμεις. Από τα αγαπημένα μας στην περιοχή, το Απόμερο μπορεί να μην είναι πάνω στη θάλασσα, αλλά κρύβεται σε μια χαλικόστρωτη αυλή γεμάτη μουριές. Εδώ, βρίσκουμε θαλασσινούς και στεριανούς μεζέδες, από καλαμαράκια και σαρδέλες στα κάρβουνα μέχρι χωριάτικα λουκάνικα και μπριζολάκια. Υπόλογίστε περί τα 15€ το άτομο, μαζί με κρασί.

Ο Κόλλιας στο Σέσι
Η βορειότερη ακτή του Μαραθώνα, ψηλά στο Γραμματικό, μας δροσίζει από τη μία με τα κρυστάλλινα νερά του και από την άλλη με τα άφθονα αρμυρίκια του. Πάνω στην παραλία, απλώνει τραπεζάκια η ιστορική ψαροταβέρνα του Κόλλια, και σερβίρει εξαιρετικά ψαράκια στα κάρβουνα ή στο τηγάνι (δοκιμάστε το φαγκρί και την τσιπούρα), αλλά και σπιτικές πίτες επίσης ψημένες στα κάρβουνα. Για άφθονο τσιμπολόγημα με ουζάκι ή κρασί, υπολογίζουμε περί τα 15-20€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v