7 παραλίες στην Αττική για οικογενειακές βουτιές

Ψιλή άμμος, άφθονη σκιά, δεκάδες δραστηριότητες και καθαρά νερά. Επτά family friendly παραλίες στην Αττική για βουτιές με τα πιτσιρίκια.
7 παραλίες στην Αττική για οικογενειακές βουτιές

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ο καιρός μας προθερμαίνει, το Σαββατοκύριακο αποτελεί την αφορμή και η οικογένεια την παρέα για τις πρώτες βουτιές μετά πιτσιρικιών. Πού τις κάνουμε;

Σε πλαζ με καθαρά νερά, μακριά και κοντά στην Αθήνα, μπόλικο ίσκιο και ει δυνατόν δραστηριότητες που θα τα κρατήσουν απασχολημένα εντός και εκτός νερού. Ιδού επτά αγαπημένες παραλίες για βουτιές με τα παιδιά.

Πόρτο Γερμενό

Είναι μακριά, αλλά… αξίζουν. Oι πέντε παραλίες του Πόρτο Γερμενό εγγυώνται αρκετό χώρο για την οικογένεια μπροστά στα πεντακάθαρα νερά, καθώς και φυσική σκιά από τα αρμυρίκια. Έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε βοτσαλωτές ή αμμουδερές παραλίες, ενώ πολύ κοντά σε αυτές, υπάρχουν παραλιακές ψαροταβέρνες για το απαραίτητο γεύμα πριν πάρετε τον δρόμο της επιστροφής. Ενδεικτικά, νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες σερβίρουν το Ακρωτήρι, ο Μάκης και το Καϊκι του Μιχάλη.   

Χάρακας

Πεντακάθαρα νερά, αμμουδιά για καστράκια και αρκετή άπλα για τις ψάθες και τις ομπρέλες, σας περιμένουν στον Χάρακα. Η παραλία έχει beach bar, απ’ όπου μπορείτε να προμηθευτείτε νερό, σνακς, καφεδάκια και τις απαραίτητες προμήθειες για τα πιτσιρίκια. 

Δασκαλειό

Το… αιγαιοπελαγίτικο λιμανάκι της Αττικής βρίσκεται στον κόλπο μετά την Κακιά Θάλασσα και χωρίζεται σε μικρότερους κολπίσκους, εκ των οποίων το Δεύτερο Λιμανάκι είναι ιδανικό για να φιλοξενήσει τις οικογενειακές σας βουτιές. Διαθέτει beach bar με ξαπλώστρες για ίσκιο, ενώ αν θέλετε περισσότερη ησυχία και απομόνωση μπορείτε να προχωρήσετε σε κάποιον από τους επόμενους κολπίσκους.

Καράβι

«Ανοίγει» από νωρίς το πρωί, έχει δωρεάν είσοδο (με ελάχιστη κατανάλωση) και αποτελεί τον… παράδεισο της οργάνωσης με μεγάλη γκάμα water και beach sports, γήπεδα, εστιατόριο και beach bar. Η θάλασσα εδώ είναι σχετικά καθαρή, ζεστή και ρηχή, ιδανική για πιτσιρίκια.

Α΄ Πλαζ Βούλας

Καθαρή πλαζ, ιδανική για οικογένειες, με άμμο και σχετικά ρηχή. Είναι δωρεάν, όμως αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες θα πρέπει να κάνετε ελάχιστη κατανάλωση στο beach bar (οποιαδήποτε). Παράδεισος για πιτσιρίκια το θαλάσσιο «πάρκο» αναψυχής, το οποίο προσφέρει πληθώρα διασκεδαστικών δραστηριοτήτων.

Ακτή Βουλιαγμένης

Μια παραλία για… όλους: από νεαρόκοσμο μέχρι οικογένειες η δημοφιλής πλαζ κοντά στην Αθήνα είναι πλήρως οργανωμένη, με είσοδο 4€ και άφθονες ξαπλώστρες και ομπρέλες για ίσκιο, οι οποίες δεν χρεώνονται έξτρα. Διαθέτει επίσης beach bar, ωραίους χώρους πρασίνου και καθαρά νερά.

Ανάβυσσος

Μεγάλη, άνετη, ιδανική για πιτσιρίκια, με ωραία ψιλή άμμο και καθαρά νερά, η παραλία στην διασταύρωση της Ανάβυσσου διαθέτει και ελεύθερο τμήμα για όσους δεν θέλουν βαβούρα αλλά και «οργανωμένο» με δύο beach bar/ καντίνες να κάνουν παιχνίδι. Προσφέρει επίσης μπόλικες επιλογές σε water sports.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v