Ένα με τη φύση: Extreme αποδράσεις στην Ελλάδα

Θέλετε να ζήσετε πρωτόγνωρες εμπειρίες κοντά στη φύση; Να ανεβάσετε την αδρεναλίνη σας στα ύψη; Έχουμε τις κατάλληλες δραστηριότητες για αυτήν την περίοδο.
Ένα με τη φύση: Extreme αποδράσεις στην Ελλάδα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Υδάτινες καταβάσεις ή ορθοπεταλιές σε ορεινά μονοπάτια; Πεζοπορία σε ελατοδάση ή αναρρίχηση σε απόκρυμνους βράχους; Η ομορφιά της φύσης αποκτά άλλη διάσταση όταν τη ζεις εκ των… έσω και γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό οι φυσιολατρικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται ανά την Ελλάδα προσφέρουν γενναίες δόσεις πρασίνου και αδρεναλίνη στους έχοντες τον χρόνο και τη διάθεση να τις ανακαλύψουν.

Δείτε παρακάτω μερικές από αυτές που ενδείκνυνται για αυτήν την περίοδο, καθώς επίσης και τις εταιρείες στις οποίες μπορείτε να απευθυνθείτε για να τις πραγματοποιήσετε.

Rafting
Μυρωδιά βρεγμένου χώματος. Πράσινο παντού. Κλαδιά δέντρων που μπλέκονται μεταξύ τους. Αδρεναλίνη. To rafting σας κάνει… ένα με το νερό και είναι από τους πλέον ασφαλείς τρόπους για να γνωρίσετε τοπία πρωτόγνωρα και να ζήσετε την ένταση μιας κατάβασης – ήπιας ή μη – σε ποτάμι. Αυτήν την περίοδο, ο πανέμορφος και μυθικός Λούσιος και το «αδερφάκι» του ο Αλφειός ενδείκνυνται για καταβάσεις και διατρέχουν ένα εντυπωσιακό φαράγγι, το οποίο μπορείτε να θαυμάσετε μόνο μέσα από το ποτάμι. Εξίσου κατάλληλος είναι και ο Λάδωνας, με τη διαφορά ότι τα νερά του είναι κάπως πιο στάσιμα.

Εξορμήσεις σε Λούσιο, και Αλφειό πραγματοποιεί η Trekking Hellas κάθε Σαββατοκύριακο ή καθημερινές κατόπιν συνεννόησης, συνολικής διάρκειας δύο ωρών. Το κόστος ανέρχεται στα 40€ ανά άτομο. Τα νερά του Λάδωνα, μπορείτε να γνωρίσετε με την Eco Action, η οποία προσφέρει αποδράσεις στην Αρκαδία με μία ή δύο διανυκτερεύσεις και κόστος από 85€ ανά άτομο.

Trekking
Πεζοπορία το λέγαμε στο… χωριό μας και αυτό είναι επί της ουσίας το trekking, με τη διαφορά ότι στην οργανωμένη εκδοχή του μπορείτε με πλήρη ασφάλεια να πάρετε τα βουνά και να ακολουθήσετε ειδυλλιακά μονοπάτια τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι σηματοδοτημένα. Ιδανικές επιλογές πεζοπορίας για αυτήν την περίοδο είναι το πανέμορφο φαράγγι του Βουραϊκού, η διαδρομή ανάμεσα στα παραδοσιακά ξύλινα γεφυράκια και τα πυκνά ελατόδαση στη Μονή Προυσού και τη Μαύρη Σπηλιά και το βουνό των Θεών, ο Όλυμπος, με τα εντυπωσιακά του φαράγγια και τα κρυστάλλινα ποτάμια. Αν θέλετε κάτι πιο κοντινό, τότε η Πάρνηθα είναι το απόλυτο αττικό must.

Στον Βουραϊκό εξορμήσεις διοργανώνει η Ανάδραση το κόστος να ανέρχεται στα 15€ ανά άτομο (απαραίτητη η ομάδα 8 ατόμων), στη Μονή Προυσού και τη Μαύρη Σπηλιά η Eco Action με κόστος 25€ ανά άτομο συμπεριλαμβανομένης ξενάγησης στο μοναστήρι, ενώ στον Όλυμπο δραστηριοποιείται η Olympos με διήμερες και τριήμερες αποδράσεις κόστους 85€ ανά άτομο.

Στην Πάρνηθα μας πηγαίνει η Trekking Hellas την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με κόστος 15€ ανά άτομο. Η ίδια εταιρεία προγραμματίζει και βραδινές εξορμήσεις στο βουνό, με το ίδιο κόστος, συγκεκριμένες ημερομηνίες. Δείτε τις εδώ

Αναρρίχηση
Αδρεναλίνη, θέα που κόβει την ανάσα, εξαιρετική σωματική άσκηση και ψυχική ευεξία. Αν υπάρχει ένα χόμπι/άθλημα το οποίο συνδυάζει όλα τα παραπάνω (και αρκετά ακόμα) τότε αυτό είναι η αναρρίχηση σε βράχο. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε τα πάντα για το άκρως εντυπωσιακό αυτό extreme sport: την διαδικασία για να αποκτήσετε την βασική εκπαίδευση που θα σας επιτρέψει να ανεβείτε τον πρώτο σας βράχο, το κόστος και τις διαθέσιμες πιστοποιημένες σχολές στην Ελλάδα.

Κορυφαίος – κυριολεκτικά και μεταφορικά – προορισμός για αναρρίχηση στην Ελλάδα είναι η Κάλυμνος, η οποία κάθε χρόνο συγκεντρώνει λάτρεις του σπορ από κάθε γωνιά του κόσμου, όμως για κάτι πιο κοντινό, μπορείτε κάλλιστα να επιλέξετε την Βαρυμπόμπη ή τα Μετέωρα, τα οποία διαθέτουν ένα από τα πιο άρτια οργανωμένα αναρριχητικά πεδία εν Ελλάδι. Η Trekking προγραμματίζει αναρρίχηση στον βράχο της Βαρυμπόμπης με κόστος 40€ ανά άτομο, καθώς επίσης και στα Μετέωρα κάθε Σαββατοκύριακο με το ίδιο κόστος.

Mountain Bike
Αν βρεθήκατε ποτέ μπροστά σε ένα υπέροχο μονοπάτι, να σκέφτεστε πως θα θέλατε να το διασχίσετε μέχρι την άλλη άκρη του δάσους, αλλά το πολύωρο περπάτημα σας φαίνεται βαρετό, τότε το ποδήλατο βουνού είναι φτιαγμένο για εσάς. Επάνω στις ρόδες του mountain bike σας απολαμβάνετε τις ειδυλλιακές διαδρομές, χωρίς να περιμένετε ώρες για μια εναλλαγή του τοπίου –χώρια το ότι γυμνάζεστε κιόλας.

Αν αναζητάτε προορισμούς, τότε οι επιλογές που έχετε είναι δεκάδες σε όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικά αναφέρουμε την καταπράσινη Κοιλάδα των Θεών στην Αρχαία Ολυμπία και στα χωμάτινα μονοπάτια της, την Λίμνη Λάδωνα με τους υπέροχους κάμπους της, το Καρπενήσι, την Ορεινή Ναυπακτία και τη Λίμνη Πλαστήρα.

Στην αρχαία Ολυμπία και στη Λίμνη Λάδωνα δραστηριοποιείται η Eco Action (25€ ανά άτομο), στη Λίμνη Πλαστήρα η Trekking (20€ ανά άτομο) και στην Ορεινή Ναυπακτία η Alpin Club. Αν ψάχνετε κάτι πιο κοντινό, η Trekking διοργανώνει ποδηλασία στο Τατόι (22€ ανά άτομο) και η Ανάδραση στην Πάρνηθα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v