Φανταστικοί κόσμοι που… υπάρχουν στην πραγματικότητα

Το χωριό των Χόμπιτ, ο πλανήτης του Luke Skywalker, το Χόγκουαρτς του Χάρι Πότερ, τα Σιδερένια Νησιά και άλλα «φανταστικά μέρη» που –κι όμως– υπάρχουν.
Φανταστικοί κόσμοι που… υπάρχουν στην πραγματικότητα
της Ηρώς Κουνάδη

Αν κάποιος σας έλεγε ότι μπορείτε να πάτε στον πλανήτη Tatooine, εκεί που γεννήθηκε ο Luke Skywalker, θα θεωρούσατε ότι αναφέρεται σε κάποιο στούντιο; Αν σας λέγαμε ότι το Σάιρ υπάρχει, και τα χομπιτόσπιτα είναι όντως σκαμμένα μέσα στους λόφους, θα σκεφτόσασταν ότι έχουμε «καεί» με τα βιβλία του Τόλκιν και τα extended versions του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών;

Κι όμως, πολλά από τα συγκλονιστικά τοπία και τα παραμυθένια σκηνικά που βλέπετε και ξαναβλέπετε στις αγαπημένες σας ταινίες δεν φτιάχτηκαν σε στούντιο ή στην οθόνη κάποιου υπολογιστή, αλλά υπάρχουν στην πραγματικότητα. Είναι κανονικές πόλεις, αληθινές διαδρομές ή μυστηριώδεις γεωλογικοί σχηματισμοί που αποτελούν καθημερινότητα για τους κατοίκους τους, σε κάποια γωνιά αυτού του μαγικού πλανήτη στον οποίο ζούμε.

Δεν μας πιστεύετε; Στο Photo Gallery, επάνω, συγκεντρώσαμε είκοσι από τα πιο αναγνωρίσιμα σκηνικά ταινιών… που δεν ήταν σκηνικά ταινιών, αλλά πραγματικά τοπία.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v