Αγροκτήματα: Ξενώνες για ανοιξιάτικα Σαββατοκύριακα

Δωμάτια με θέα σε καταπράσινους ελαιώνες και περιβόλια που ευωδιάζουν, βόλτες με αλογάκια και ανοιξιάτικη… επιστροφή στη φύση.
Αγροκτήματα: Ξενώνες για ανοιξιάτικα Σαββατοκύριακα
της Ηρώς Κουνάδη

Φωλιασμένα ανάμεσα σε αιωνόβιους ελαιώνες και μυρωδάτα περιβόλια, πλάι σε φάρμες και λουλουδιασμένους κήπους, με θέα τον έναστρο ουρανό τα βράδια και την καταπράσινη απεραντοσύνη της φύσης τα πρωινά. Τα αγροκτήματα - ξενώνες αυξάνονται και πληθύνονται στην Ελλάδα, κι αποτελούν την τέλεια αφορμή για ανοιξιάτικη… επιστροφή στη φύση.

Αγρόκτημα Πινακάδες
Τρίκορφο Ναυπακτίας, τηλ.: 2634 300397 και 6946 501100
Τιμή: 90€ το δίκλινο με πρωινό


Στις όχθες του Εύηνου, ανάμεσα στο Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο, απλώνεται ένα καταπράσινο αγρόκτημα 44 στρεμμάτων. Το στολίζουν ξύλινα σπιτάκια που μπορούν να φιλοξενήσουν έως τέσσερα άτομα το καθένα, και στάβλοι που φιλοξενούν 12 πανέμορφα άλογα και ένα γαϊδουράκι. Κάτοικοι του αγροκτήματος είναι ελάφια που ζουν σε ειδικά φραγμένο χώρο, ελληνικά ποιμενικά σκυλιά και πολλά ακόμη ζωάκια.


Το κάθε σπιτάκι διαθέτει δικό του κήπο, τζάκι, υδρομασάζ, επιτραπέζια παιχνίδια, και άλλα πολλά που μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ


Στις δραστηριότητες που διοργανώνονται εδώ περιλαμβάνονται πεζοπορίες, βόλτες με τα άλογα του αγροκτήματος, rafting στον Εύηνο, τοξοβολία και ποδηλατάδες.

Κτήμα Λογοθέτη
Βασιλικός, Ζάκυνθος, τηλ.: 26950 35106
Τιμή: από 70€ το δίκλινο με πρωινό


Δώδεκα κουκλίστικα σπιτάκια μέσα σε ένα καταπράσινο κτήμα 700 στρεμμάτων, περικυκλωμένα από ελαιώνες και πευκώνες, μπορούν να φιλοξενήσουν από δύο έως επτά άτομα, μαζί με τα κατοικίδιά τους. Τα σπιτάκια του αγροκτήματος, όλα διαφορετικά μεταξύ τους, ακολουθούν πιστά την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της ζακυνθινής υπαίθρου, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.


Στο αγρόκτημα καλλιεργούνται και σερβίρονται βιολογικά προϊόντα, με πρώτο και κυριότερο το ελαιόλαδο. Τις μέρες μας εδώ γεμίζουν βόλτες με τα mountain bikes (τα οποία περιλαμβάνονται στην τιμή του δωματίου), πεζοπορίες, ιππασίες με τα άλογα του αγροκτήματος, αλλά και ιστιοπλοΐα και water sports στα τιρκουάζ νερά του Ιονίου.

Βιγλάτορας
Σάρχος, Νομός Ηρακλείου, Κρήτη
Τιμή: από 60€ το δίκλινο με πρωινό


Στους πρόποδες του Ψηλορείτη, 20 χιλιόμετρα μακριά από το Ηράκλειο, απλώνεται μια παραδοσιακή φάρμα 73 στρεμμάτων, με πέτρινα σπιτάκια ιδανικά για να φιλοξενήσουν τα ανοιξιάτικα weekends σας. Επιπλωμένες με σεβασμό στην κρητική παράδοση, οι μεζονέτες και οι σουίτες του Viglatoras διαθέτουν καθιστικό με τζάκι, δροσερά πέτρινα δάπεδα και πετρόχτιστους καναπέδες. Οι σύγχρονες ανέσεις περιλαμβάνουν κλιματισμό, θέρμανση και εξοπλισμένη κουζίνα.


Οι δραστηριότητες που διοργανώνονται στη φάρμα περιλαμβάνουν οργανωμένες περιηγήσεις σε πατητήρια και αποστακτήρια ρακής και στο περίφημο σπήλαιο του Σάρχου, καθώς και εργαστήρια υφαντουργίας, συλλογή φρούτων και λαχανικών, και μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής.

Αγρόκτημα
Λεωνίδιο, τηλ.: 27570 23244, 6972774878
Τιμή: από 69€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις πραγματοποιούνται και μέσω του Booking, από εδώ


Ένα αγρόκτημα… όνομα και πράγμα, που υπόσχεται να σας μάθει όλα όσα θέλατε πάντα να ξέρετε για τα βιολογικά προϊόντα. Οι ιδιοκτήτες θα σας ξεναγήσουν στις βιολογικές καλλιέργειες ντομάτας, πορτοκαλιών και νεραντζιών, και θα απαντήσουν κάθε σας απορία σχετικά με τα μυρωδάτα προϊόντα που θα γεμίζουν κάθε πρωί το τραπέζι σας.


Δέκα πέτρινα αγροτόσπιτα, χαρακτηριστικά δείγματα της τσακώνικης αρχιτεκτονικής, κτισμένα από πέτρα, ξύλο και σίδερο σε ακατέργαστη μορφή, συναποτελούν το μικρό "χωριουδάκι". Ξύλινα ταβάνια, σκαλιστά έπιπλα, λευκά κουρτινάκια στα παράθυρα, χειροποίητα κεντήματα και υφαντά, χωριάτικα μαντεμένια τζάκια και πλακόστρωτες αυλές, συνθέτουν το σκηνικό μιας ονειρεμένης διαμονής. Το Λεωνίδιο αποτελεί ιδανική βάση για πεζοπορίες στις πλαγιές του Πάρνωνα, εξερευνήσεις στα κουκλίστικα χωριά του, αλλά και για τις πρώτες βουτιές του χρόνου στα κρυστάλλινα νερά των παραλιών του. Στις δραστηριότητες που διοργανώνει το Αγρόκτημα περιλαμβάνονται πεζοπορίες, αναρρίχηση, και καταδύσεις.

Κτήμα Φωκαέων
Κερνίτσα Αχαΐας, τηλ.: 26910 97300, 6944 439929
Τιμή: 100€ το δίκλινο σπιτάκι με πρωινό
Κρατήσεις πραγματοποιούνται και μέσω του Booking, από εδώ


Γλυκύτατες αγροικίες, κτισμένες αποκλειστικά από ξύλο και πέτρα και βαφτισμένες με ονόματα όπως «της Νεράιδας» ή «του Γίγαντα», αγκαλιάζουν ένα αγρόκτημα 35 στρεμμάτων που θυμίζει πραγματικά το μικρό σπίτι στο λιβάδι. Η υπέροχη λίμνη στην οποία κολυμπούν αμέριμνες χήνες και πάπιες (και στην οποία βλέπουν πολλά από τα σπιτάκια) είναι το δυνατό του σημείο ενώ οι βόλτες με το γαϊδουράκι αποκλείεται να αφήσουν ασυγκίνητους τους λιλιπούτειους συνοδούς σας.


Όσο για άλλους κατοίκους; Αρνάκια, κουνέλια, κατσίκες, σκύλοι και γάτες κυκλοφορούν ελεύθερα παντού. Τα δε σπιτάκια έχουν διακοσμηθεί με κάθε προσοχή στην (χειροποίητη) λεπτομέρεια, διαθέτουν στην πλειοψηφία τους τζάκι και μπορούν να φιλοξενήσουν από δύο έως οκτώ άτομα.


Οι αγροτουριστικές δραστηριότητες στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε, περιλαμβάνουν το μάζεμα των φρούτων, τη συλλογή φρέσκων αυγών, την παραγωγή τυριού και γιαουρτιού ή την καλλιέργεια της γης. Έξτρα πλεονέκτημα, η μικρότερη δυνατή απόσταση από την Αθήνα: δύο μόλις ώρες, στον οικισμό Κερνίτσα της Αχαΐας, λίγο πριν τα Καλάβρυτα.

Ευμέλια
Γούβες Λακωνίας, τηλ.: 2130 369814, 6959004747
Τιμή: 100€ το διαμέρισμα δύο ατόμων, με πρωινό


Στην καρδιά ενός καταπράσινου ελαιώνα που καλλιεργείται από την ίδια οικογένεια εδώ και πάνω από έναν αιώνα (από το 1890) βρίσκεται ένα από τα ομορφότερα, και πιο ατμοσφαιρικά, αγροτουριστικά καταλύματα που είδατε ποτέ.


Συνδυάζοντας την παραδοσιακή αγροτική αρχιτεκτονική με μοντέρνα κατασκευή και πολυτέλεια, καθένα από τα πέντε σπιτάκια του αγροκτήματος διαθέτει τζάκι, ιδιωτικό κήπο και μεγάλη βεράντα με υπέροχη θέα στο αγρόκτημα και τα γύρω βουνά.


Στο κεντρικό κτίριο θα βρείτε μια μικρή βιβλιοθήκη και επιτραπέζια παιχνίδια, ενώ στο πέτρινο κελάρι θα συμμετάσχετε σε απολαυστικές γευσιγνωσίες κρασιών και βιολογικών εδεσμάτων από το κτήμα. Τακτικά διοργανώνονται επίσης σεμινάρια γιόγκα και τάι-τσι, μαθήματα φωτογραφίας, συμμετοχή στις βιολογικές καλλιέργειες και βόλτες με τα άλογα στο αγρόκτημα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v