Άστρα: "Φυσικά" weekends στο Μεγάλο Πάπιγκο

Πέτρα, ξύλο, ατμοσφαιρικός φωτισμός, τζάκι, γήινα χρώματα, φυσικά υλικά. Ένας ξενώνας που πρεσβεύει τις αρχές του... ζεν περιμένει να φιλοξενήσει τα καλύτερα weekends μας στο Μεγάλο Πάπιγκο.
Άστρα: Φυσικά weekends στο Μεγάλο Πάπιγκο
Έξι παραδοσιακά σπιτάκια που μοιάζουν βγαλμένα από την εικονογράφηση παιδικού βιβλίου, κτισμένα εξολοκλήρου από πέτρα και σκεπασμένα από την γκριζωπή μακεδονική πλάκα, συνθέτουν μία από τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις διαμονής στο Μεγάλο Πάπιγκο, ένα από τα ομορφότερα, αν και τουριστικότερα, Ζαγοροχώρια.

Η πέτρα και το ξύλο αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλους τους χώρους του ξενώνα. Παραδοσιακά ταβάνια, με τα ξύλινα δοκάρια να δημιουργούν χωριάτικη ατμόσφαιρα, πέτρα εκτεθειμένη σε πολλά σημεία των τοίχων, παλ αποχρώσεις του πράσινου και του σομόν να συμπληρώνουν αρμονικά το ζεν περιβάλλον.

Αγαπημένη λεπτομέρεια που… κάνει τη διαφορά, τα κρεβάτια, που δεν έχουν «πόδια» ή βάση, αλλά ενσωματώνονται έξυπνα σε ένα δεύτερο επίπεδο, σαν παταράκι. Τα έπιπλα είναι φτιαγμένα στο χέρι από ανοιχτόχρωμο ξύλο, το οποίο παραμένει άβαφτο για να διατηρεί άθικτη τη φυσική του αίσθηση.

Όλα τα δωμάτια έχουν το δικό τους τζάκι, γύρω από το οποίο συγκεντρώνονται cozy πολυθρόνες και χτιστοί ή ξύλινοι καναπέδες. Ο φωτισμός των δωματίων είναι ατμοσφαιρικός, με κατεύθυνση από κάτω προς τα πάνω, ειδικά μελετημένος ώστε να αναδεικνύει τα ξύλινα δοκάρια της χειροποίητης οροφής.

Για τη διαμονή σας έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρεις μεζονέτες, ένα σπιτάκι πενήντα τετραγωνικών μέτρων και δύο δίκλινα σπιτάκια. Οι μεζονέτες διαθέτουν καθιστικό, κουζίνα, μεγάλη κρεβατοκάμαρα με πανοραμική θέα και μεγάλο μπάνιο με υδρομασάζ, και μπορούν να φιλοξενήσουν από δύο έως τέσσερα άτομα. Το σπιτάκι των 50 τ.μ. θα σας μαγέψει με την υπέροχη θέα από τα οκτώ συνολικά παράθυρά του. Αν επιλέξετε τα δίκλινα σπιτάκια, ρωτήστε αν είναι διαθέσιμο εκείνο με την ατομική σάουνα.

Τα στρώματα και τα λευκά είδη όλων των δωματίων είναι Coco Mat, ενώ στο μπάνιο θα βρείτε ολοκληρωμένες σειρές περιποίησης του Κορρέ. Σε όλα τα δωμάτια υπάρχει TFT τηλεόραση 25 ιντσών.

Στις παροχές του ξενώνα περιλαμβάνονται, επίσης, χώρος στάθμευσης και εστιατόριο που σερβίρει μεσημέρι και βράδυ τοπικές σπεσιαλιτέ, σπιτικές πίτες και γλυκά του κουταλιού. Το λαχταριστό πρωινό σερβίρεται σε ξεχωριστή αίθουσα μέχρι τις 11:30 το πρωί και περιλαμβάνει σπιτικές μαρμελάδες και άλλες λιχουδιές.

Ο ξενώνας Άστρα λειτουργεί όλο το χρόνο. Οι τιμές ξεκινούν από 70 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.

Η.Κ.

Άστρα, Μεγάλο Πάπιγκο, Ζαγοροχώρια, τηλ.: 26530 42108

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v